preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Šećerana" Šećerana

Login
Kalendar
« Veljača 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Sviđa li vam se nova web stranica škole?Forum
Arhiva dokumenata
Kulturna baština moje bake i djeda – igre i plesovi
Emilija Šmit Polić / datum: 20. 3. 2023. 09:02

 U sklopu izvannastavnih aktivnosti sportsko – plesne skupine osmislili smo projekt za sve učenike razredne nastave s ciljem osposobljavanja za samostalan istraživački rad, obradu dobivenih informacija i njihovu primjenu u svakodnevnom životu na temu tradicionalnih igara i plesova naših predaka. Kako bi naš projekt bio što uspješniji prijavili smo se na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja koje je za izradu projekta u sklopu izvannastavnih aktivnosti ponudilo financiranje opreme. Osmislili smo naš način rada, odredili ciljeve te konkurirali s našim projektom Kulturna baština moje bake i djeda – igre i plesovi. Naš projekt je ocijenjen pozitivnim i poželjnim za djecu te smo ostvarili značajna sredstva koja su obogatila rad naše izvannastavne aktivnosti. Učenici će nizom osmišljenih aktivnosti, provođenjem upitnika i intervjuiranjem svojih baka i djedova istraživati povijesne pozadine igara i plesova. Suradnjom s Izviđačkim dječjim centrom Valpovo (IDEC) Iovallios održat će se Mini olimpijada starih sportova svih učenika razredne nastave a na svečanosti obilježavanja Dana škole prikazat će se suvremeni i tradicionalni ples. Provođenjem ovog projekta kroz izvannastavne aktivnosti kod učenika ćemo poticati povezivanje na višoj razini s obitelji, povezivanje unutar škole, provođenje više slobodnog vremena vani, u prirodi u zabavi, uočavati i primjenjivati tolerantno i sportsko ponašanje te razlikovanje poštenja od nepoštenja. Upoznavanjem svoje kulturne baštine shvatit će se koliko je važno očuvati ju od zaborava! Silvija Kozari Golob, učiteljica razredne nastave


[OPŠIRNIJE]POZIV RODITELJIMA ZA SUDJELOVANJE U STEM RADIONICI NA KOJOJ SUDJELUJE I VAŠE DIJETE,UČENIK 4.a i 4.c razrednog odjela
Đurđica Petrović / datum: 15. 3. 2023. 14:12

[OPŠIRNIJE]Maškare
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 2. 2023. 13:06

I u našem razredu Valentinovo i Maškare jer 2. mjesec je to... ❤❤ Veseli, razigrani, mali, skromni, vrijedni, 1. i 4. razred, PŠ Torjanci ! 🥰😘🤗 Učiteljica : Marija Brdarić Kovačević


[OPŠIRNIJE]DRUGI DIO ZIMSKOG ODMORA
Đurđica Petrović / datum: 16. 2. 2023. 18:43

              Dragi učenici i roditelji,

drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 20. veljače 2023. godine i završava 24. veljače 2023. godine, s tim da nastava počinje 27. veljače 2023. godine po redovitom rasporedu.

 


[OPŠIRNIJE]DAN RUŽIČASTIH MAJICA
Đurđica Petrović / datum: 16. 2. 2023. 15:41

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Belog Manastira u suradnji s udrugom Alerga obilježio je Dan ružičastih majica - Dan prevencije vršnjačkog nasilja radionicom u Osnovnoj školi Šećerana. Učenike su posjetili gradonačelnik Tomislav Rob i zamjenik gradonačelnika Goran Hes.


[OPŠIRNIJE]Valentinovo
Emilija Šmit Polić / datum: 14. 2. 2023. 13:50

Danas smo u područnoj školi Baranjsko Petrovo Selo obilježili Valentinovo u holu škole Plesom srdaca. U plesovima stolice, valcer i kipovi su sudjelovali svi učenici od prvoga do osmoga razreda. Sretno Valentinovo ❤️ Nikolina Janc, učiteljica engleskoga i njemačkoga jezika


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O UPISU U PROGRAM PREDŠKOLE ZA DJECU S PREBIVALIŠTEM NA PODRUČJU GRADA BELOG MANASTIRA
Đurđica Petrović / datum: 10. 2. 2023. 09:55

U privitku se nalazi obavijest roditeljima o upisu u program predškole u pedagoškoj godini 2022./23.


[OPŠIRNIJE]LiDraNo 2023
Emilija Šmit Polić / datum: 9. 2. 2023. 17:58
Na međuopćinskoj razini LiDraNa koja je održana 8. veljače 2023. godine u Osnovnoj školi “Dr.Franjo Tuđman” u Belom Manastiru, naši su učenici sudjelovali u kategoriji literarnih radova i kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa. U kategoriji literarnih radova sudjelovala je Jelena Grgan (5.b) s literarnim radom “Jesen čarobnog šeširića” te Mateja Spajić (7.a) s literarnim radom “Životna priča jednog psa” pod vodstvom učiteljice Silvije Borovečki. U pojedinačnoj kategoriji scenskoga nastupa nastupao je učenik Marko Šteler (6.a) koji je izveo monolog “Jedina moja” pod vodstvom učiteljice Ines Banek.
Učenici su se plasirali na županijsku razinu smotre LiDraNo te im na tome čestitamo!

[OPŠIRNIJE]"Promet i ja"
Emilija Šmit Polić / datum: 9. 2. 2023. 08:55
Učenici 2.a razreda sa svojom učiteljicom Silvijom, dan su proveli u izvanučioničnoj nastavi u Osijeku. U sklopu eTwining projekta Promet i ja, vlakom su otputovali u Osijek gdje su na Filozofskom fakultetu sudjelovali na radionicama Tjedna znanosti.
Pod vodstvom izv.prof.dr.sc. Renate Jukić i doc.dr.sc. Senke Žižanović u radionici Igrajmo se škole kroz likovne radove i razgovor prikazali su što je to za njih učiteljica/učitelj i kakva učiteljica/učitelj treba biti .
U drugom dijelu dana posjetili su Muzej školjaka i vodenog svijeta. Oduševljeni su velikom zbirkom eksponata i zanimljivih priča o istima.

[OPŠIRNIJE]Svjetski dan pizze
Emilija Šmit Polić / datum: 9. 2. 2023. 08:51
U 1. i 3. razredu OŠ Šećerana obilježili smo Svjetski dan pizze. Vješto smo se snašli u kuhinji. Bili smo pravi mali kuhari! Uživali smo i pojeli svu pizzu! 🍕
Učiteljice Ina i Anabela

[OPŠIRNIJE]Projekt građanske demokratske inicijative Beli Manastir
Emilija Šmit Polić / datum: 8. 2. 2023. 08:45

Danas smo kroz edukaciju/radionicu Projekta građanske demokratske inicijative Beli Manastir stekli neka nova znanja i vještine, prvenstveno o sebi, a onda i o tome kolika je važnost poučavanja problema vršnjačkog nasilja, kakvo je to poticajno okružje za učenje i razvoj mlade osobe, važnost razvoja mentalnog zdravlja te važnost zdravih i tolerantnih međuvršnjačkih odnosa za zdrav psihofizički razvoj. Učitelji, sudionici današnje edukacije naučena će znanja i vještine prenijeti učenicima škole kroz svoje razredne pedagoške radionice te iskustva i znanja, poput pravih trenera, prenositi drugim učiteljima.


[OPŠIRNIJE]Projekt "Zdrav za 5"
Emilija Šmit Polić / datum: 3. 2. 2023. 09:08
U našoj školi održana je edukacija za učenike osmih razreda u suradnji s PU osječko-baranjskom, a u sklopu preventivnog programa škole.
Projekt ˝Zdrav za 5˝ ima za cilj prevenciju ovisnosti, vandalizma i nasilja, promociju pro-socijalnog ponašanja te podizanje razine svjesnosti među mladima o vlastitoj ulozi u očuvanju životne, školske i radne okoline.
Suzana Leskovar, psihologinja

[OPŠIRNIJE]Pretprijave za upis u 1. razred za šk. god. 2023./2024.
Đurđica Petrović / datum: 27. 1. 2023. 12:04

Temeljem Plana upisa djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2023./2024. koji smo dobili od Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije, obavještavamo sve roditelje koji prema mjestu boravka pripadaju upisnom području Osnovne škole Šećerana da su obvezni izvršiti prijavu djece kako bi škola mogla pripremiti plan za preglede djece za upis u prvi razred.

Zakonski obveznici su djeca rođena

od 1. travnja 2016. do 31. ožujka 2017. godine.

Roditelj pretprijavu treba izvršiti tajniku škole telefonski u razdoblju od 1. - 10. 2. 2023. godine na broj 031/725-004 u matičnoj i područnim školama od 8.00 do 13.00 sati.

Za pretprijavu je potrebno ime i prezime djeteta, datum rođenja i kontakt broj roditelja.

Radujemo se budućoj suradnji!                      Ravnateljica škole:

  Đurđica Petrović, prof.                 


[OPŠIRNIJE]Nastavak provedbe pilot-projekta besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH do 31. prosinca 2024. godine
Đurđica Petrović / datum: 16. 1. 2023. 10:09

Poštovani,

Vlada RH donijela je Zaključak o nastavku provedbe pilot-projekta besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH do 31. prosinca 2024. godine.

 Kako bi ostvarili pravo na besplatna putovanja, učenici trebaju imati pametnu karticu s važećim profilom koji vrijedi do 31. kolovoza 2023. godine. Profil se može kupiti na blagajni po cijeni od 2,65 €/19,97 kn uz predočenje pametne kartice te identifikacijskog dokumenta na kojemu je naveden datum rođenja. 

S pametnom karticom s profilom za besplatna putovanja učenici na blagajni mogu zatražiti pretplatnu kartu za svakodnevna putovanja vlakom u školu, ali i pojedinačnu kartu za povremena putovanja (izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i sl.).

Više o pilot-projektu i ostvarivanju prava na besplatni prijevoz možete pronaći na http://www.hzpp.hr/besplatna-putovanja-za-djecu-i-ucenike.

 


[OPŠIRNIJE]Božićna priredba u PŠ Baranjsko Petrovo Selo
Emilija Šmit Polić / datum: 19. 12. 2022. 16:19

Mjesec je prosinac, za neke najljepši mjesec u godini. To je mjesec darivanja i mjesec u kojem slavimo jedan od najljepših kršćanskih blagdana, blagdan Isusovog rođenja - Božić. Učenici PŠ Baranjsko Petrovo Selo pod mentorskom palicom svojih učiteljica sa željom darivanja sebe pripremili su svečanost povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana. Darovali su svima nazočnima stihove umotane snijegom i dobrotom i najljepše želje okupane radošću i ljepotom. Na kraju su svima zaželjeli Sretan i blagoslovljen Božić i da sve prati radost, ljubav i zdravlje u novoj 2023. godini.

Učiteljica Snežana Markan


[OPŠIRNIJE]"RECEPTI ZA MLADOST"
Emilija Šmit Polić / datum: 1. 12. 2022. 12:15

Recepti za mladost osmišljeni su u sklopu projekta „Mladost je radost“ u kojoj sudjeluju OŠ Ivane Brlić Mažuranić, Koška, OŠ Bratoljuba Klaića, Bizovac OŠ "Šećerana", OŠ J.J. Strossmayera, Trnava i Colegio Diosecano Obispo San Patricio, Malaga, Španjolska, povodom Europske godine mladih.

Sudjelovali su učenici petih razreda i školska knjižničarka. Kroz razgovor o ljudima starije dobi u njihovoj obitelji i okolini, zajedno smo sastavili pitanja kojima su intervjuirali osobu koju su izabrali, smatrajući je mladolikom i vitalnom. Pitanja se odnose na njihova iskustva koja bi bilo korisno prenijeti mlađim generacijama, a tiču se održavanja fizičke, mentalne i duhovne vitalnosti. Dobili smo vrlo zanimljive odgovore i savjete te ih pretočili u brošuru Recepti za mladost.

Knjžničarka Emilija Šmit Polić


[OPŠIRNIJE]Uvodna konferencija projekta "E, baš hoću biti poduzetnik"
Emilija Šmit Polić / datum: 30. 11. 2022. 12:15
Uvodnom konferencijom projekta „E, baš hoću biti poduzetnik“ najavljene projektne aktivnosti i ciljevi projekta
„Mama, kupi mi šivaću mašinu“ – upravo tako glasila je rečenica jednog učenika člana školske zadruge Marvac iz Levanjske Varoši koja je bila poticaj za razvoj projekta „E, baš hoću biti poduzetnik“ skraćenog naziva HobIT. Početak poduzetničkog putovanja za nastavnike iz triju osnovnih škola, a onda posljedično i za njihove učenike, počeo je još u mjesecu kolovozu kada su provedene prve edukacije u sklopu projekta.
 

[OPŠIRNIJE]ADVENTSKI ŠKOLSKI SAJAM U PETLOVCU
Emilija Šmit Polić / datum: 28. 11. 2022. 17:39

S radošću vas pozivamo da nam se pridružite na adventskom školskom sajmu 4. prosinca 2022. u 17 sati u dvorištu PŠ Petlovac. Pripremili smo za vas bogat adventski program naših učenika i velikog broja gostiju. Posjetiteljima nudimo čaroliju okusa, mirisa, zabave i doživljaja, okrjepu i uživanje u gastronomskim delicijama… Moći ćete biti dio raznolikog i veselog programa s mnogo pjesme, plesa, a moći ćete naći i prigodne proizvode naše učeničke zadruge „Šećerko“ . Dođite i radujte se s nama! UČINIMO BOŽIĆNU ČAROLIJU JOŠ ČAROBNIJOM!


[OPŠIRNIJE]Papir recikliramo, u budućnosti profitiramo!
Emilija Šmit Polić / datum: 28. 11. 2022. 17:36

Učenici OŠ Šećerana sudjelovali su u projektu sakupljanja starog papira pod nazivom „Papir recikliramo, u budućnosti profitiramo!“, čiji je slogan “Razvrstaj smeće, posadi cvijeće, što više papira skupi i na put se uputi!. Pokretač i nositelj ovog projekta je Grad Beli Manastir, a partner Baranjska čistoća d.o.o. Beli Manastir koja je ustupila spremnike i koja će propisno zbrinuti sakupljeni stari papir, a cilj je poticati učenike i njihove obitelji na razvrstavanje otpada. Danas je održano vaganje spremnika te su proglašeni pobjednici. Svi učenici Osnovne škole Šećerana zajedno s Područnom školom Branjin Vrh prikupili su 2.356 kg papira. Učenici PŠ Branjin Vrh su prikupili najviše papira, 554 kg papira te su zajedno s pobjednikom OŠ „Dr. Franjo Tuđman“ Beli Manastir osvojili nagradu, izlet na Plitvička jezera. Drugi su učenici 8.A i 8.B razrednog odjela s prikupljenih 491 kg te osvajaju drugu nagradu, informatičku opremu.


[OPŠIRNIJE]Thanksgiving
Emilija Šmit Polić / datum: 25. 11. 2022. 10:08
Učenici 4.a, 4.c i 1.c obilježili su Thanksgiving na dodatnoj nastavi iz engleskoga jezika. Izrađivali smo naše purice te slušali prigodne pjesmice.
Tijana Nedić, učiteljica engleskoga jezika

[OPŠIRNIJE]Zasadi stablo, ne budi panj!
Emilija Šmit Polić / datum: 22. 11. 2022. 16:02
Grad Beli Manastir uključio se u 4. nacionalnu kampanju sadnje stabala udruge Zasadi stablo, ne budi panj!
Zamjenica gradonačelnika Svetlana Žarković je zajedno s učenicima zasadila stabla i u dvorištu naše škole.

[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 11. 2022. 11:30

Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i škrabinje, zapalili smo svijeće u holu škole i upisivali svoje misli u knjigu dojmova, a svaki je razrednik sa svojim razredom prošetao do spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, mještanima Šećerane, pred kojim su im odali počast minutom šutnje i paljenjem svijeća.


[OPŠIRNIJE]Vukovar u ❤
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 11. 2022. 11:21

1. i 4 . razred PŠ Torjanci Učiteljica : Marija Brdarić Kovačević


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u PŠ BPS
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 11. 2022. 11:12

U Područnoj školi Baranjsko Petrovo Selo u četvrtak 17.11. obilježili smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Učenici i učitelji zajednički su se pomolili za sve žrtve Vukovara i Domovinskog rata te zapalili lampione ispred škole.


[OPŠIRNIJE]„ŠKOLARCI MISLE NA PLAVO“
Đurđica Petrović / datum: 15. 11. 2022. 13:14

Dana 15.11.2022. godine učenici sedmih i osmih razreda matične škole i PŠ Baranjsko Petrovo Selo, sudjelovali su u edukativnom programu „Školarci misle na plavo“ koji se provodi u sklopu projekta „Misli (na) plavo – kako more utječe na nas, a kako mi na njega“, koji je sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

 Projekt „Misli (na) plavo“ za cilj ima razvoj i provedbu edukativnih sadržaja sa svrhom popularizacije "znanja o moru" među krajnjim korisnicima - djeca, mladi i opća populacija, s naglaskom na one korisnike koji se nalaze udaljenije od mora. Glavni cilj je približiti more djeci koja na moru ne žive te naglasiti njihovu povezanost s morem unatoč udaljenosti.

 Edukatori Društva 20 000 milja došli su u školu kamp-prikolicom koja je prenamijenjena u mobilni edukativni centar te održali radionicu na otvorenom s četiri platforme kroz tri školska sata.

Četiri platforme programa su:

1. Morski mikrosvijet Platforma posvećena mikroskopskim organizmima i njihovom značaju, zoo- i fitoplankton te korištenje stereomikroskopa.

2. BiŽI - Bioraznolikost životinja infralitorala Platforma posvećena raznolikosti mora i upoznavanju sudionika sa zanimljivim činjenicama o moru te susret s nekim predstavnicima (školjkaši, bodljikaši, sl.) u akvarijima.

3. Ne KLIMAjte prirodu! Plaftorma posvećena klimatskim promjenama i utjecaju klimatskih promjena na ljude, more i morske organizme.

4. STEAM Platforma posvećena popularizaciji STEAM-a (Science, Technology, Engineering, Art, Math) kroz znanje o moru (Ocean literacy), odnosno predstavljanje opreme za istraživački rada biologa mora (podvodne ronilice, oprema za uzorkovanje, planktonske mreže, crpci).

Za sve sudionike bilo je osigurano osvježenje. Lijepo smo se zabavili i na interaktivan i drugačiji način usvajali nove spoznaje i širili vidike.

Nadamo se našoj uspješnoj suradnji i ubuduće!

Brankica Murk

 


[OPŠIRNIJE]„Razvrstaj smeće, posadi cvijeće, što više papira skupi i na put se uputi!“
Emilija Šmit Polić / datum: 15. 11. 2022. 09:13
Naša matična škola OŠ Šećerana, PŠ Branjin Vrh te OŠ dr. Franjo Tuđman Beli Manastir sudjeluju u projektu skupljanja starog papira pod nazivom „Papir recikliramo, u budućnosti profitiramo!“.
Slogan projekta je: „Razvrstaj smeće, posadi cvijeće, što više papira skupi i na put se uputi!“
Pokretač i nositelj ovog projekta je Grad Beli Manastir. Partner je Baranjska čistoća koja nam je ustupila spremnike i koja će propisno zbrinuti stari papir.
Cilj projekta je poticati učenike i njihove obitelji na razvrstavanje otpada.
Aktivnost prikupljanja starog papira provodimo na slijedeći način:
u školi se nalazi 5 spremnika, na svakom je napisano čiji su spremnici, jedan je za 1. - 4. a razred, i po jedan za 5. a i b, 6. a i b, 7. a i b i 8. a i b razred.
Od 2. studenog do 2. prosinca 2022. godine učenici trebaju donositi stari papir i odlagati ga u svoje spremnike.
Po završetku skupljanja, u obje škole, vagat će se doneseni papir i pobjednik će biti oni odjeli čiji spremnik ima najviše starog papira.
Grad Beli Manastir osigurao je nagrade za naše učenike:
1. nagrada - zajednički izlet učenika pobjednika iz obje škole sudionice,
2. nagrada - informatička oprema za učionicu.
Sretno!

[OPŠIRNIJE]Dan svetog Martina
Emilija Šmit Polić / datum: 11. 11. 2022. 09:09
Učenici četvrtih, petih i šestih razreda naše matične i područnih škola, na satu Njemačkoga jezika, obilježili su dan svetog Martina (Martinstag) izradom lampiona, slušanjem i pjevanjem pjesmica o svecu.
Tijana Nedić i Nikolina Janc, učiteljice njemačkoga jezika
 
 
 

[OPŠIRNIJE]Knjigominutica
Emilija Šmit Polić / datum: 10. 11. 2022. 10:04
Danas su naši sedmaši, Katja Skeledžija i Dorijan Matulin bili gosti radijske emisije Knjigominutnica. S knjižničarkom Danicom Buknom razgovarali su o čitanju, čitaju li njihovi vršnjaci samo kada moraju ili i iz vlastitog zadovoljstva. Iako mnogi nerado posežu za knjigom, svjesni su važnosti i dobrobiti čitanja o čemu su i na nastavi Hrvatskoga jezika imali parlaonicu. I zato... Misli na sebe - čitaj!

[OPŠIRNIJE]PROMET I JA 2
Emilija Šmit Polić / datum: 4. 11. 2022. 10:01
Projekt Promet i ja 2 nastavak je prošlogodišnjeg nagrađenog projekta Promet i ja. S obzirom da je prometna kultura sastavni dio plana i programa osnovne škole, aktivnosti se mogu provoditi u nižim kao i u višim razredima osnovne škole. Osim rada u redovnoj i izbornoj nastavi potičemo i suradnju s prometnom policijom i predstavnicima hrvatskih željeznica. Osvješćivanju kulture ponašanja u prometu pomoći će i suradnja s roditeljima. Prošle godine su nam se pridružili brojni partneri s iznimno zanimljivim primjerima prakse. Radujemo se novim idejama, fotografijama, crtežima, animiranim filmovima, pokusima, istraživanjima, maketama… Pridružite nam se na ESEP platformi ili objavljujte aktivnosti na mrežnoj i Facebook stranici eTwinning projekta ili naše škole kako bi širili svjesnost o tome da nikada ne možemo biti dovoljno oprezni u prometu.
Pozivamo roditelje, učenike i učitelje na sudjelovanje!
Projekt je organiziran u suradnji s učiteljicom Željkom Krizmanić iz OŠ "Matija Gubec" Čeminac
Voditeljica projekta Silvija Kozari Golob, učiteljica razredne nastave

[OPŠIRNIJE]Posjet 1.a Gradskoj knjižnici u Belom Manastiru
Emilija Šmit Polić / datum: 3. 11. 2022. 14:07
Učenici 1.a u pratnji svoje učiteljice i školske knjižničarke obišli su Gradsku knjižnicu Beli Manastir u Mjesecu hrvatske knjige. Tamo su vidjeli puno knjiga, a knjižničarka nas je provela knjižnicom i pokazala kakva se sve blaga skrivaju na njihovim policama. Učenici su dobili i članske iskaznice s kojima će dolaziti u knjižnicu i posuđivati knjige. Upoznali su pravila posuđivanja i čuvanja knjiga, a za kraj je knjižničarka pročitala jednu Naopaku priču Zvonimira Baloga.
Veselimo se ponovnom susretu u knjižnici!
knjižničarka Emilija i učiteljica Ina

[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA
Đurđica Petrović / datum: 27. 10. 2022. 15:51
Dragi učenici i roditelji!
Jesenski odmor za učenike počinje 31. listopada 2022. godine i traje do 1. studenoga 2022. godine, s tim da nastava počinje 2. studenoga 2022. godine po uobičajenom rasporedu.
Želimo vam ugodne jesenske praznike!

[OPŠIRNIJE]Svjetski dan jabuka
Emilija Šmit Polić / datum: 21. 10. 2022. 15:00

Učenici 2. i 3. razreda PŠ Baranjsko Petrovo Selo obilježili su Dan jabuka, integriranim sadržajima i raznim aktivnostima. Istraživali su sorte jabuka i namjenu. Čitali su Priču o jabuci, napisali bećarac koji su otpjevali i otplesali, rješavali jabučaste matematičke zadatke i izrađivali jabuke trganjem kolaža. Na kraju su se zasladili štrudlom od jabuka koju su sami izradili. učiteljica Snežana Markan


[OPŠIRNIJE]Dan jabuka
Emilija Šmit Polić / datum: 20. 10. 2022. 16:14

Učenici 1. i 4. razreda PŠ Baranjsko Petrovo Selo su sa svojom učiteljicom integriranim danom obilježili Svjetski dan jabuka. Na kraju nastavnoga dana prisjetili su se važnosti zdrave i raznolike prehrane te su napravili voćnu salatu koju su s oduševljenjem pojeli. Učiteljica Tamara Marković


[OPŠIRNIJE]Posjet naše škole Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku
Emilija Šmit Polić / datum: 19. 10. 2022. 11:23

Učenici predmetne nastave sinoć su u pratnji nastavnica posjetili Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku i pogledali novopostavljenu predstavu "Čaruga".


[OPŠIRNIJE]Dan kravate
Emilija Šmit Polić / datum: 19. 10. 2022. 11:08
Učenici razredne i predmetne nastave i njihovi učitelji iz PŠ Baranjsko Petrovo Selo obilježili su Dan kravate nošenjem toga modnoga dodatka oko vrata te prigodnim tematskim sadržajima. Nošenjem kravata na dan 18. listopada prigodno smo obilježili datum koji je Hrvatski sabor 2008. godine proglasio Danom kravate.

[OPŠIRNIJE]Potraga za skrivenim kodom
Emilija Šmit Polić / datum: 18. 10. 2022. 12:12

Učenici 2.c, 3.c i 6.c razreda područne škole Baranjsko Petrovo Selo tjedan su nastave započeli zadacima POTRAGA ZA SKRIVENIM KODOM (bez računala) do zadanog crteža kao dio aktivnosti Europskog tjedna kodiranja 2022. #CodeWeek2022 Nikolina Janc, učiteljica engleskog i njemačkog jezika


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige
Emilija Šmit Polić / datum: 13. 10. 2022. 09:28

U mjesecu obilježavanja hrvatske knjige učenici 1. i 4. razreda PŠ Baranjsko Petrovo Selo sa svojom su učiteljicom posjetili Gradsku knjižnicu u Belom Manastiru. Posjet knjižnici bio je zanimljiv i jako poučan. Ujedno su prošetali Gradskim trgom te obišli autobusni i željeznički kolodvor.


[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan
Emilija Šmit Polić / datum: 11. 10. 2022. 09:35
Obilježili smo Dječji tjedan prvi tjedan u mjesecu listopadu. Nama najdražu manifestaciju ispunili smo mnoštvom zanimljivih aktivnosti. Bilo je tu puno smijeha i zabave! Izradili smo plakat, natjecali se u štafetnim igrama, crtali i pisali poruke odraslima te pekli fine kolačiće! A na kraju smo dobili priznanja za sudjelovanje u Dječjem tjednu. Vama odraslima poručujemo..ne zaboravite:
Ljubav djeci prije svega! 💖 🌈
učiteljice: Dajana, Ina, Silvija i Anabela

[OPŠIRNIJE]Jesen u PŠ Petlovac
Emilija Šmit Polić / datum: 6. 10. 2022. 10:26

🍂Jesen je stigla u naš kraj i u našoj školi napravila kreativni raj. Donijela nam boje zlatne te mnoge dječje radove, unikatne...🍂🍁

PŠ Petlovac , 3. i 4. razred


[OPŠIRNIJE]SRETAN DAN UČITELJA!
Emilija Šmit Polić / datum: 5. 10. 2022. 10:43

[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan u PŠ BPS
Emilija Šmit Polić / datum: 5. 10. 2022. 10:38

Učenici PŠ Baranjsko Petrovo Selo započeli su obilježavanje Dječjeg tjedna raznim aktivnostima: oslikavanjem prostora školskog dvorišta, pisanjem poruka prijateljstva te pjesmom i plesom. Veselimo se narednim danima i novim aktivnostima. 🙂

Učiteljice Snežana Markan i Tamara Marković


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan životinja
Emilija Šmit Polić / datum: 4. 10. 2022. 10:34

Učenici 2.b i 4.b odjela PŠ Branjin Vrh obilježili su odlaskom na farmu obitelji Gajšek. Učiteljica Sanja Marković


[OPŠIRNIJE]Jesen u PŠ Luč
Emilija Šmit Polić / datum: 4. 10. 2022. 10:30

Učenici 1. i 4. razreda PŠ Luč donijeli su u školu košare pune jesenskih plodova i tako su pozdravili dolazak jeseni u našem razredu.


[OPŠIRNIJE]Posjet PU Civilne zaštite Osijek
Emilija Šmit Polić / datum: 28. 9. 2022. 15:13

Područni ured civilne zaštite Osijek proveo je danas, 28.rujna u OŠ Šećerana u 2.a i 4.a razredu, edukaciju u području zaštite i spašavanja te opasnosti od mina kroz animiranu prezentaciju i aktivno sudjelovanje djece.


[OPŠIRNIJE]Europski dan jezika
Emilija Šmit Polić / datum: 27. 9. 2022. 14:46

U područnoj školi Baranjsko Petrovo Selo obilježili smo Europski dan jezika izradom igre Lov na blago. Učenici od 6. do 8.razreda sastavili su kratki blog o sebi na engleskom, njemačkom i hrvatskom jeziku, svoj tekst su zaštitili qr kòdom koji su sami izradili. Qr kòdove smo postavili svuda po školi, učenici su trebali skenirati kòdove i pogoditi tko se skriva iza svakog teksta. Svi učenici sudionici su dobili nagrade. Nikolina Janc, učiteljica engleskog i njemačkog jezika


[OPŠIRNIJE]Europski tjedan sporta
Emilija Šmit Polić / datum: 21. 9. 2022. 16:25

Sada već tradicionalno Europski tjedan sporta u OŠ Šećerana obilježava se uz vodstvo Ivane Jurič Major , instruktorice grupnog plesa i fitnesa Skok kluba Beli Manastir. Ove je godine Ivana ugostila učenike i učiteljice 2.a i 4.a razreda u dvorani za ples i rekreaciju. Zadatak joj nimalo nije bio lak osobito što su je po završetku treninga četvrtaši intervjuirali i tako "izrešetali" pitanjima. Doznali smo najvažniju stvar da uživa u ulozi trenerice kako bi nas potaknula na bavljenje sportom, a naše zadovoljstvo joj je još veća sreća . Moto ovogodišnjeg obilježavanja Europskog tjedna sporta u našoj školi je: najteža stvar kod vježbanja je krenuti, zato stvorimo naviku vježbanja. Učiteljice: Silvija Kozari Golob i Dajana Majstorović


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST RODITELJIMA O NADOGRADNJI E DNEVNIKA
Đurđica Petrović / datum: 16. 9. 2022. 14:14

Carnet je napravio novu nadogradnju e-Dnevnika. Budući je ta nadogradnja vrlo važna za naše učenike i roditelje prenosimo je u potpunosti:

Obavještavamo vas da je napravljena nadogradnja e-Dnevnika za učenike i roditelje s kojom smo u sustavu omogućili ispis potvrda o statusu školovanja za učenike osnovnih i srednjih škola. Učenici i roditelji sada mogu kroz e-Dnevnik ispisati potvrdu u svrhu dokazivanja da je učenik u aktualnoj školskoj godini upisan u program i razred, odnosno da ima status redovitog učenika.

Potvrde o školovanju učenika se mogu koristiti za različite svrhe (ostvarivanje prava na učenički prijevoz, dječji doplatak, stipendiranje i druge). Generirana potvrda je u pdf formatu, sadrži elektronički pečat i nakon što ju učenik ili roditelj preuzmu na računalo ili mobilni uređaj mogu ju slati elektroničkom poštom ili ispisati, ovisno o potrebama.

Ispis potvrda je omogućen u e-Dnevniku za učenike i roditelje koji je dostupan na poveznici https://ocjene.skole.hr. Učenici i roditelji koji imaju instaliranu CARNET-ovu mobilnu aplikaciju za e-Dnevnik potvrde o školovanju mogu generirati i u mobilnoj aplikaciji.

Upute za rad u kojima je prikazan ispis potvrda dostupne su na poveznici:

https://www.carnet.hr/wp-content/uploads/2022/09/e-Dnevnik-upute-za-ucenike-i-roditelje-1.pdf

 


[OPŠIRNIJE]eTwining nacionalna oznaka kvalitete učiteljici i učenicima za projekt Promet i ja
Emilija Šmit Polić / datum: 12. 9. 2022. 09:35

Autorica projekta Promet i ja i učiteljica RN naše škole, Silvija Kozari Golob, nagrađena je eTwining Nacionalnom oznakom kvalitete, a nagrađeni su i sudionici u projektu učenici 2.a razreda: Horvat M., Kleš M., Braimi A., Bakač E., Brukner M., Todorović B., Tomašković R., Njiri K. Đurđević N. i Z..


[OPŠIRNIJE]Oznaka kvalitete za rad i trud na eTwinning projektu našim učenicama iz PŠ BPS
Emilija Šmit Polić / datum: 9. 9. 2022. 11:54

Učenice 6.c i 7.c razreda područne škole Baranjsko Petrovo Selo prošle su godine sudjelovale u eTwinning projektu Dan ružičastih majica i dobile oznaku kvalitete za rad i trud na projektu!

Nikolina Janc, učiteljica engleskog i njemačkog jezika


[OPŠIRNIJE]DOBRODOŠLICA PRVAŠIĆIMA
Đurđica Petrović / datum: 6. 9. 2022. 14:37

Uz veseli scenski nastup i osmijehom na licu učenici drugog i četvrtog razreda prvi dan nastave  dočekali su prvašiće i njihove roditelje.

Pjesmom su im poručili:

Dragi  prvašići nemojte se ništa brinuti niti plašiti, samo hrabro krenite naprijed, a mi vam želimo puno,  puno radosti, sreće, uspjeha i veselja!!!


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST - POČETAK NASTAVNE GODINE 2022./2023.
Đurđica Petrović / datum: 1. 9. 2022. 19:04

Dragi učenici i roditelji!

Nastavna godina 2022./2023. za učenike osnovne škole počinje 5. rujna 2022. godine.

U matičnoj školi Šećerana, nastava će se organizirati u dvije smjene.

PREDMETNA NASTAVA- nastava je uvijek organizirana u jutarnjoj smjeni od 7:45 sati.

Učenici putnici autobus čekaju na uobičajenom mjestu i vremenu.

RAZREDNA NASTAVA- nastava je organizirana u dvije izmjenične smjene.

U prvom tjednu od 5.9. do 9.9. 2022.jutarnja smjena su učenici 1.i 3. razreda (od 7:45 sati), a poslijepodnevna smjena su učenici 2. i 4.razreda( od 13:00 sati ili prema rasporedu sati),

OSIM  prvoga dana, 5. 9. kada učenici 1. razreda dolaze u školu u 13 sati.

PŠ Baranjsko Petrovo Selo radi u jednoj smjeni, jutarnjoj, prema uobičajenom rasporedu s početkom nastave u 7:30 sati.

Prijevoz učenika je prema uobičajenom rasporedu.

Ostale područne škole, Luč, Branjin Vrh, Petlovac i Torjanci rade u jednoj smjeni, jutarnjoj prema uobičajenom rasporedu od 8:00 sati.

SRETAN VAM POČETAK NOVE NASTAVNE GODINE!

 

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA
Đurđica Petrović / datum: 16. 8. 2022. 08:58

Poštovani roditelji i učenici,

općina Petlovac i ove će godine financirati druge obrazovne materijale (radne bilježnice, zbirke zadataka…) učenicima s područja općine Petlovac.

Druge obrazovne materijale učenici će preuzeti u školi početkom nastavne godine.


[OPŠIRNIJE]Obavijest za ljetovanje učenika OŠ Šećerana u Dramlju!
Emilija Šmit Polić / datum: 27. 7. 2022. 16:47
Polazak učenika Osnovne škole Šećerana na ljetovanje u Dramalj je 8.8.2022. u 6:00 sati iz školskog dvorišta OŠ Šećerana. ☺️🐬🥽⛱️🏄🏊🌅🏝️

[OPŠIRNIJE]Termin polaganja popravnog ispita iz matematike, 24. 8. 2022.
Đurđica Petrović / datum: 7. 7. 2022. 12:22

Učiteljsko vijeće OŠ Šećerana, na svojoj sjednici, održanoj 7. srpnja 2022. odredilo je termin održavanja popravnog ispita iz matematike te je na prijedlog Učiteljskog vijeća, ravnateljica škole imenovala Povjerenstvo za provedbu popravnog ispita.

Termin polaganja popravnog ispita iz matematike je:

 24. kolovoza u 8.00 sati u matičnoj školi Šećerana


[OPŠIRNIJE]ZAVRŠETAK eTWINNING PROJEKTA PROMET I JA
Emilija Šmit Polić / datum: 7. 7. 2022. 09:08

Krajem nastavne 2021./2022. godine, završavaju i aktivnosti vezane uz eTwinning projekt Promet i ja. 

Tema „Promet i ja“ je obrađena kao integracija ili korelacija u svim obrazovnim i odgojnim te na izvannastavnim radionicama. 

Obrađene su različite teme: prepoznajem prometne znakove, krećem se noću, vozim bicikl i role, obiteljsko putovanje, kultura ponašanja u javnim prijevoznim sredstvima, promet u glazbi, promet u poeziji i prozi, promet u matematici i fizici i dr. Učenici su sudjelovali u karnevalskoj povorci obučeni u prometne znakove. Ostvarena je i vertikalna suradnja učenika viših i nižih razreda. Obilježeni su prigodni dani – Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa. Ostvarena je i suradnja sa školama partnerima sa Gradskim kazalištem Beli Manastir gdje su učenici  odgledali predstavu Prometna priča. Suradnjom policijske uprave Beli Manastir te autoškole Gas iz Darde učenici su odslušali predavanje o sigurnoj vožnji biciklom te na poligonu pokazali svoje vještine da su osposobljeni za vožnju biciklom.  Učenici i roditelji su ispunili anketu o ovom projektu. Projekt je proveden pod pokroviteljstvom Udruge hrvatskih učitelja RN Zvono. U projekt su uključeni i brojni učitelji iz Hrvatske te nekoliko iz inozemstva. Poticali smo izvanučionički rad, volonterski rad, društveni i praktični rad te aktivno sudjelovanje djece u lokalnoj zajednici i šire kroz koje su učenici stjecali navigacijsko odgovorno ponašanje u prometu. Vjerujemo da smo ovakvim aktivnostima povećali oprez pri kretanju naših učenika u prometu.  

Hvala od srca svim roditeljima, učenicima te učiteljima, i ostalima koji su aktivno sudjelovali u ostvarenju ovoga projekta! Hvala suautorici projekta Željki Krizmanić za izvrsnu suradnju. 

Silvija Kozari Golob, učiteljica razredne nastave 

 


[OPŠIRNIJE]Svačani ispraćaj osmaša
Emilija Šmit Polić / datum: 4. 7. 2022. 14:48

Danas smo se oprostili od naših osmaša. Njihovi su im mlađi prijatelji pjevali, recitirali, glumili, a bila su tu i obostrana oproštajna pisma, te oproštajni govori ravnateljice i razrednica. Puštamo naše učenike s mirom u srcu dalje jer znamo da smo ih odgovorno usmjerili u njihovom sazrijevanju. Sretno, dragi naši! <3


[OPŠIRNIJE]Izlet učenika 5.abc, 6.abc , 7.abc i 8.abc razreda
Emilija Šmit Polić / datum: 20. 6. 2022. 08:58

Sastali smo se u 8 sati ispred škole. Svi s osmijehom na usnama, punih torba i spremni za izlet. Prvo smo krenuli na Papuk, bili smo u špilji, uživali u pogledu na vodopad, slušali legende o šumi i uživali u hladu drveća. Nakon ručka u restoranu na Jankovcu krenuli smo put Bizovačkih toplica. Svi smo jedva čekali kupanje. Nadam se da ćemo imati još takvih izleta.

Ema Bajt, 6.c

 


[OPŠIRNIJE]GLAZBENA MLADEŽ
Emilija Šmit Polić / datum: 14. 6. 2022. 16:27

13.lipnja 2022. godine u našoj školi gostovala je Hrvatska glazbena mladež iz Osijeka koju predvodi profesorica Lidija Neznanović. Prvi koncert je održan u PO Baranjsko Petrovo Selo, a zatim u matičnoj školi OŠ Šećerana. Koncert su nam prikazali učenici iz srednje i osnovne glazbene škole Franjo Kuhač iz Osijeka. Ovaj put su to bili drveni puhači (saksofon, fagot, oboa i flauta) koje učenici teže prepoznaju po izgledu i samom zvuku. Koncert je započeo sa zvucima gajdi na kojima je svirala gajdašica Anita Šteter. Zahvaljujem svim sudionicima i želim im puno uspjeha u daljem školovanju te trajno uživanje u neopisivoj ljepoti glazbe! Vjerujem kako će ova suradnja i dalje trajati.

Gabriela Feher, učiteljica glazbene kulture


[OPŠIRNIJE]Noć čitanja
Emilija Šmit Polić / datum: 12. 6. 2022. 15:46

Nakon tri godine Noć čitanja je ponovno održana uživo u večernjima satima, 10. lipnja 2022. u predvorju OŠ Šećerane. Ovogodišnja Noć čitanja odgođena je zbog loše epidemiološke situacije u travnju, kada je tradicionalno i obilježavamo, zato smo svi s nestrpljenjem čekali petak i druženje uz dobro štivo, film i odlično raspoloženje. Uz pomoć „čarobnog” šešira, učenici su odabrali svoje skupine i zabava je mogla početi. Pet natjecateljskih aktivnosti čitanja, razumijevanja, pamćenja prošla su u pozitivnom natjecateljskom ozračju, a sve pod budnim okom učiteljica Tijane, Emilije, Antonije, Suzane i Silvije. Najbolja skupina nagrađena je pohvalnicom i darovima, a zatim su na red došli učenici mađioničari koji su iz rukava izvukli svoje trikove. Večer je završila uz film i neizostavne kokice te slatke zalogaje koje nam je omogućila naša učenica Lucija Rusan koja je ispekla mafine za sve sudionike. Pripreme za sljedeću Noć čitanja mogu započeti!

 


[OPŠIRNIJE]Jednodnevni izlet učenika 1. i 2. razreda
Emilija Šmit Polić / datum: 10. 6. 2022. 15:36

 

 Učenici prvih i drugih  razreda naše škole u pratnji svojih učiteljica i učitelja bili su 8. lipnja 2022. g. na jednodnevnom izletu u Osijeku. Obišli su Tvrđu uz lokalnog vodiča, prošetali glavnim osječkim trgom i šetnicom uz Dravu do kompe kojom su prešli rijeku do ZOO vrta. Nakon obilaska ZOO vrta i ručka učenici su imali slobodno vrijeme za igru i odmor. Puni utisaka i zadovoljni vratili su se svojim kućama u poslijepodnevnim satima.

Učiteljice i učitelj razredne nastave


[OPŠIRNIJE]UPIS DJECE U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2022./2023.
Đurđica Petrović / datum: 1. 6. 2022. 12:22

Upis djece u 1. razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023. je 6. i 7. lipnja 2022. g. u vremenu od 8 do 12 sati i od 16 do 19 sati u matičnoj i svim područnim školama.


[OPŠIRNIJE]U OŠ ŠEĆERANA ODRŽAN INFO DAN U SKLOPU PROJEKTA ˝UČIMO ZAJEDNO 5˝
Emilija Šmit Polić / datum: 30. 5. 2022. 10:40

U četvrtak, 26. svibnja 2022. godine u matičnoj školi Šećerana održan je Info dan u sklopu projekta ˝Učimo zajedno 5˝ na kojem su se  svi prisutni mogli upoznati  kroz kratku prezentaciju koordinatorice Suzane Leskovar s ovim vrijednim projektom, njegovim ciljevima i općenito o ulozi pomoćnika u nastavi. 

Projekt ˝Učimo zajedno 5˝  djeluje već petu godinu i usmjeren  je na potpuno uključivanje (inkluziju) učenika s teškoćama u razvoju u redovito osnovnoškolsko obrazovanje, a samim tim i u život lokalne zajednice čime se unapređuje kvaliteta školovanja takve djece kao i mogućnost za bolje uključivanje na tržište rada.

 


[OPŠIRNIJE]JA UČIM NJEMAČKI, A TI?
Emilija Šmit Polić / datum: 26. 5. 2022. 12:12

Učenici od 4. do 8.razreda matične i područnih škola naše škole Šećerana, uslikali su se ponosno kod okvira ICH LERNE DEUTSCH UND DU? 🇦🇹🇩🇪🇨🇭 Tako su svima pokazali da uče njemački i pozivaju sve učenike budućih trećih, četvrtih i petih razreda na učenje njemačkog jezika!!

Tijana Nedić i Nikolina Janc, učiteljice njemačkog jezika


[OPŠIRNIJE]DAN SPORTA
Emilija Šmit Polić / datum: 25. 5. 2022. 15:38

Danas su učenici OŠ Šećerana obilježili Dan sporta na stadionu Jadran u Šećerani. Odigrana je nogometna utakmica između dviju ekipe pod budnim okom učitelja TZK Zorana Tenka. Na utakmici su uz učenike predmetne nastave navijale i učiteljice Brankica Murk, Silvija Borovečki, Ana Bačić i Gabriela Feher.


[OPŠIRNIJE]SOLIDARNOST NA DJELU: “Jedan razred – jedan paket”
Đurđica Petrović / datum: 23. 5. 2022. 08:59

Dragi učenici i roditelji naše škole!

Zahvaljujemo vam na sudjelovanju u humanitarnoj akciji Crvenog križa "Jedan razred jedan paket" .

U našoj školi smo sakupljali namirnice za potrebite u našoj županiji. Još jednom ste pokazali da imate veliko srce.


[OPŠIRNIJE]Čarolija riječi
Emilija Šmit Polić / datum: 21. 5. 2022. 22:16
Učenici 2., 3. i 4.r. Matične škole posjetili su danas festival Čarolija riječi u organizaciji Gradske knjižnice Beli Manastir koji se ovih dana održava u etno selu Baranjski divani u hotelu Patria. Učenici su sudjelovali na književnom susretu Pričom te zovem, a domaćica nam je bila književnica Margareta Peršić.
Ovaj susret je bio poseban i jednako zanimljiv i velikima i malima. Književnici zahvaljujemo što smo se nasmijali i uživali dok smo bili likovi u njezinoj priči.

[OPŠIRNIJE]Na festivalu „Čarolija riječi”
Emilija Šmit Polić / datum: 21. 5. 2022. 12:20
Drugog dana festivala „Čarolija riječi” sudjelovali su i učenici 6.a i 6.c razreda naše škole u pratnji učiteljica Josipe Lavrenčič i Silvije Borovečki. Šestaši su bili na predstavljanju slikovnica Zorana Vakule i Nika Titanika. Poznati meteorolog slikovnicama Sunčasta, Oblačasta i Vjetropirasta nastoji mladim čitateljima približiti neke često spominjane meteorološke teme. U vedrom raspoloženju, i
gotovo prijateljskom druženju, učenici su i sami mogli pitati što ih zanima iz područja
meteorologije, ali su isto tako i pokazali zavidno znanje. Budući da smo oduševljeni doživljenim, radujemo se festivalu sljedeće godine.
Silvija Borovečki

[OPŠIRNIJE]Jednodnevni izlet u PP Papuk
Emilija Šmit Polić / datum: 21. 5. 2022. 11:59
Učenici trećih i četvrtih razreda naše škole u pratnji svojih učiteljica jučer su bili na jednodnevnom izletu u PP Papuk. Svi učenici autobus su čekali ispred svojih škola. Na putovanju su ih pratili vozač i vodič za koje imaju samo riječi hvale. Na Jankovacu su obišli Grofovu stazu, ručali u planinarskom domu i proveli slobodno vrijeme u igri u parku na svježem zraku. Zatim su posjetili Geo info centar u Voćinu i učili o postanku Zemlje, životinjama i biljkama koje su nekada živjele i o onima koje još uvijek krase našu prirodu. Na povratku je u autobusu bilo veselo, a svi učenici su rano zaspali sinoć.
Kako bi vidjeti kako im je bilo na ovoj avanturi, pogledajte nekoliko fotografija. Još uvijek puni dojmova i priča s ovog putovanja, jedva čekaju buduće avanture.

[OPŠIRNIJE]Knjiguljica - pripovjedaonica bajki i priča za djecu
Emilija Šmit Polić / datum: 20. 5. 2022. 22:11
Prvašići su sudjelovali u 1.sesiji Knjiguljica - pripovjedaonica bajki i priča za djecu s ciljem poticanja čitanja i kreativnog izražavanja te se zabavili u kreativnoj radionici izradom hvatača svjetlosti na 1. festivalu Čarolija riječi u etno selu "Baranjski divani" u organizaciji Gradske knjižnice Beli Manastir.
Mateo: "Jedva čekam 2. festival Čarolije riječi"
Učiteljica:Silvija Kozari Golob

[OPŠIRNIJE]Videokonferencija u sklopu eTwinning projekta Obitelj je kompas koji nas vodi
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 5. 2022. 18:34

Učenici 5.c i 6.c razreda područne škole Baranjsko Petrovo Selo danas su sudjelovali u videokonferenciji u sklopu eTwinning projekta Obitelj je kompas koji nas vodi. Svoja istraživanja o različitim obiteljima predstavilo je 6 škola iz različitih dijelova Hrvatske pa tako i naša. Učenici su izmijenili iskustva i složili se da se svima svidjela tema obitelj i dogovorili smo nove projekte.

Nikolina Janc, učiteljica engleskog i njemačkog jezika


[OPŠIRNIJE]Škola u prirodi
Emilija Šmit Polić / datum: 16. 5. 2022. 10:15

Učenici 3. i 4. razreda PŠ Baranjsko Petrovo Selo, PŠ Petlovac i PŠ Torjanci u pratnji učiteljica Snežane Markan i Ivane Kelava bili su u školi u prirodi Orahovici. Škola u prirodi trajala je od 3. do 5. svibnja te su se u tom razdoblju zabavili, ali i nešto novo naučili. Tako su se puno smijali, ali i malo plakali, bili na zabavi u pidžamama, igrali se, plesali, učili, šetali, plivali, jahali konje pa čak i bili na kirvaju! Sve to je začinio posjet zoo vrtu u Našičkom Markovcu gdje su učenici vidjeli razne životinje, ali i pokazali veliku hrabrost družeći se oči u oči sa zmijama znatno većim od sebe. Učenici i učiteljice su se izuzetno zabavili i dosta toga naučili te su se vratili doma obogaćeni novim iskustvima i hrpom lijepih uspomena!


[OPŠIRNIJE]OSPOSOBLJAVANJE UČENIKA ZA UPRAVLJANJE BICIKLOM
Đurđica Petrović / datum: 13. 5. 2022. 16:14
Policijska postaja Beli Manastir u suradnji s Osnovnom školom Šećerana i autoškolom Gas iz Bilja organizirali su edukaciju o sigurnom sudjelovanju u prometu za osnovnoškolce.
Održano je predavanje za dvadesetak učenika prvih, šestih i sedmih razreda OŠ Šećerana te su na poligonu praktično učili kako sigurno upravljati biciklom i ponašati se kao pješak.

[OPŠIRNIJE]Erste plava liga – najmasovnije dječje atletsko natjecanje u Hrvatskoj
Emilija Šmit Polić / datum: 6. 5. 2022. 10:04
Na Srednjoškolskom igralištu u Osijeku, 5. svibnja 2022. godine održana je Erste plava liga – najmasovnije dječje atletsko natjecanje u Hrvatskoj.
Svoju školu, OŠ Šećerana predstavljao je Hasan Dibrani, viceprvak, koji je svoj talent pokazao u disciplini 600 m i izborio nastup i priliku za predstaviti sebe, svoju školu i svoj grad u velikom finalu koje će se održati 11. rujna 2022. na stadionu Mladosti u Zagrebu, neposredno prije početka međunarodnog mitinga “World Athletic Gold Tour Zagreb” – Hanžekovićev memorijal.
Sportsko veselje okusila je i Adelina Braimi učenica 1.razreda koja je svoj zavidan talent pokazala u utrci na 60 m. U daljnjem sportskom razvoju želimo joj puno uspjeha .
Voditeljica: Silvija Kozari Golob

[OPŠIRNIJE]OBITELJ JE KOMPAS KOJI NAS VODI
Emilija Šmit Polić / datum: 2. 5. 2022. 11:25

Učenice 5.c i 6.c razreda PŠ Baranjsko Petrovo Selo na satima izvannastavne aktivnosti sudjelovale su u eTwinning projektu OBITELJ JE KOMPAS KOJI NAS VODI kojim se obilježava Međunarodni dan obitelji. Obitelj o kojoj su istražili je obitelj Weasley, čiji član je Ron, najbolji prijatelj Harry Pottera. Učenice su od prikupljenog materijala izradile pano u holu škole, uz šal i zastavu Gryffindora, dio škole Hogwarts kojoj su svrstani svi članovi obitelji Weasley.

Nikolina Janc, učiteljica engleskog i njemačkog jezika


[OPŠIRNIJE]Online susret sa spisateljicom Željkom Horvat Vukelja
Emilija Šmit Polić / datum: 29. 4. 2022. 10:16
Učenici razredne nastave iz svih područnih škola sudjelovali su u književnom susretu sa spisateljicom Željkom Horvat Vukelja, online putem Zoom aplikacije.
Interaktivno druženje bilo je ispunjeno pričom, glumom, pjesmom i smijehom. Za znanje i lijepo ponašanje učenike je nagradila peticama.
Oduševila nas je svojim maštovitim i originalnim pričama inspiriranim svakodnevnim doživljajima i predmetima koji nas okružuju.

[OPŠIRNIJE]PROMETNA PRIČA
Emilija Šmit Polić / datum: 27. 4. 2022. 10:07
Učenici 2. razreda PŠ Branjin Vrh bili su na predstavi Prometna priča.
Predstava se prikazuje u sklopu preventivnog projekta „Sigurnost u cestovnom prometu“ kojeg provodi Policijska uprava osječko-baranjska i Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske „Poštujte naše znakove“.
Zahvaljujemo voditeljici Gradskog kazališta Danieli Herman na pozivu.
Učiteljica Ivana Filipović

[OPŠIRNIJE]DAN PLANETA ZEMLJE
Emilija Šmit Polić / datum: 25. 4. 2022. 10:04
Učenici 2. i 3. A razreda sudjelovali su na obilježavanju Dana planeta Zemlje u organizaciji Baranjske čistoće u Belom Manastiru. Bilo nam je vrlo edukativno i zabavno. Hvala na pozivu i organizaciji Baranjskoj čistoći.
Učiteljice Ivona Kreko i Dajana Majstorović

[OPŠIRNIJE]Razredna nastava u kinu
Emilija Šmit Polić / datum: 14. 4. 2022. 10:40

Učenici razredne nastave dan prije proljetnog odmora proveli su u CineStaru u Portanovi. Uživali su u projekciji filma Veliki crveni pas Clifford, uz nezaobilazne kokice.


[OPŠIRNIJE]Učenička zadruga Šećerko na Uskrsnom korzu
Emilija Šmit Polić / datum: 10. 4. 2022. 18:51
Članovi naše zadruge prvi su put sudjelovali na Uskrsnom korzu u Belom Manastiru, održanom 9. travnja 2022. godine.
Vrijedni zadrugari su uz pratnju svojih učitelja prodavali dekorativne predmete koje su marljivo izrađivali ove godine. U vedroj atmosferi i dobrom društvu prošlo je subotnje prijepodne. Bogatiji za novo iskustvo i puni ideja za sljedeći sajam, radujemo se novim izazovima. Zahvaljujemo i roditeljima na nesebičnoj podršci i suradnji.
Silvija Borovečki

[OPŠIRNIJE]Projekt Osjetimo glazbu
Emilija Šmit Polić / datum: 8. 4. 2022. 18:56
U sklopu projekta Osjetimo glazbu učenici 1.a razreda u suradnji s Umjetničkom školom u Belom Manastiru poslušali su mini klavirski koncert i okušali se u sviranju klavira. Ostvarena je korelacija glazbene kulture s likovnom kulturom (predmetna nastava) i prirodom skladba Jela, Jean Sibelius, hrvatski jezik-priča o jeli, matematka-brojanje ritma te tjelesna i zdravstvena kultura - plesni koraci.
Učiteljice:Silvija Kozari Golob i Dajana Prekodravac

[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA LJETOVANJE UČENIKA U DRAMLJU
Đurđica Petrović / datum: 8. 4. 2022. 16:34

 

Ljetovanje učenika naše škole u vili Baranja u Dramlju i ove godine omogućuje Stanouprava d.o.o.

Detalje oko ljetovanja dobit ćete od svojih razrednika, a zainteresirani učenici se mogu prijaviti svojim razrednicima, najkasnije do 25. travnja 2022. g.

 


[OPŠIRNIJE]Međuškolsko natjecanje školskih sportskih društava u graničaru za 4. razrede
Emilija Šmit Polić / datum: 6. 4. 2022. 19:00
6. 4. u OŠ Šećerana održano je međuškolsko natjecanje školskih sportskih društava u graničaru za 4. razrede.
1. Mladost Čeminac
2. Kvin Kneževi Vinogradi
3. Baranja Beli Manastir
4. Šećerana Šećerana
Na županijskom natjecanju ŠSD-u Mladost Čeminac želimo SRETNO 💪💪💪☺️☺️☺️

[OPŠIRNIJE]Dan škole u PŠ Baranjsko Petrovo Selo
Emilija Šmit Polić / datum: 4. 4. 2022. 18:48

 

Područna škola BPS, predmetna nastava 5. i 6. razred, učiteljice Ana Bačić i Tatjana Kusalić (učenici su spojeni zbog sličnih sadržaja rada) - dan su započeli zajedničkom kreativnom radionicom izrade uskršnjih jaja i nakon toga rekreativna radionica plesa u holu škole.
7. razred, učiteljice Nikolina Janc i Lucija Mihaljević - izrada natpisa prigodnih sadržaja (natpisi, mudre izreke i sl.) koje su postavili na svim vratima u školi - nakon toga rekreativna radionica plesa u holu škole.
8. razred, učiteljice Gordana Pek i Edita Konjušak - od 7.30 do 8.00 h - priprema pizze za učenike iz razreda, a od 8.00h - 9.00h imali su kreativnu informatičku igraonicu. Od 9 .00 do 11.00 sati uslijedila je rekreativna aktivnost - odlazak na obližnje jezero Staro selo, uz konzumiranje prije pomenute pizze.
Sretan Dan škole!
 
 

[OPŠIRNIJE]23. ožujka – Svjetski dan meteorologije
Emilija Šmit Polić / datum: 28. 3. 2022. 13:08

Svjetski dan meteorologije obilježava se 23. ožujka jer je na taj dan 1950. godine službeno osnovana Svjetska meteorološka organizacija (WMO), međuvladina organizacija i specijalizirana agencija organizacije UN-a koja okuplja 185 država članica.

Hrvatska je od osnutka WMO-a surađivala s tom organizacijom, a nakon stjecanja samostalnosti i sama je u studenome 1992. godine postala članicom WMO-a. 

 

***Rano upozorenje i djelovanje***

Sve češće smo svjedoci ekstremnih vremenskih pojava zbog čega nam prognoze koje govore kakvo će vrijeme biti više nisu dovoljne. Od sve većeg su značaja prognoze koje javnost obavještavaju o očekivanim posljedicama vremena kako bi se spasili ljudski životi.

Svjetski dan meteorologije, koji se obilježava 23. ožujka, ove je godine posvećen ranom upozorenju i ranom djelovanju, a naglasak se stavlja na ključnu važnost hidrometeoroloških informacija i informacija o klimi za smanjenje rizika od katastrofa.

***Male meteorološke radionice***

U našim školama, matičnoj i područnoj u Baranjskom Petrovom Selu, cijeli mjesec ožujak posvetili smo temi meteorologije i proveli nekoliko aktivnosti. Učenici dodatne nastave geografije i učenici izvannastavne aktivnosti Mali meteorolozi preuzeli su ulogu učitelja i učenicima 3.a, 3.c i 4.c razreda održali male meteorološke radionice na kojima su im pokazali izradu termometra i vjetrulje. Osim toga, zajedno su ponovili nastavne sadržaje vezane za vremenske pojave, različita podneblja, vrste vjetrova koji pušu u našoj domovini, meteorološke simbole i još mnogo toga. Na zanimljiv način učenici su mogli utvrditi svoja znanja i izvesti zaključke o organiziranosti prirode. Zbog obostranog oduševljenja, učenika razredne nastave i učenika koji su ovom prigodom „preuzeli” ulogu učitelja, obećali smo osmisliti radionice i za iduću godinu.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan osoba s Down sindromom
Emilija Šmit Polić / datum: 22. 3. 2022. 09:32
Učenici 1.b i 3.b razrednog odjela PŠ Branjin Vrh obilježili su Svjetski dan osoba s Down sindromom i pozdravili su dolazak proljeća u svome školskom dvorištu.
Učiteljica Sanja Marković

[OPŠIRNIJE]Posjet Istraživačkog tima Instituta za društvena istraživanja našoj školi
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 3. 2022. 17:43

Danas je našu školu posjetio Istraživački tim doktora Borisa Jokića provesti drugi dio istraživanja o utjecaju pandemije Covid19 virusa na učenike. U sklopu posjeta razgovarao je s roditeljima, učenicima, ravnateljicom, stručnom službom škole i s Timom za kvalitetu naše škole.


[OPŠIRNIJE]Australija u 6.c
Emilija Šmit Polić / datum: 15. 3. 2022. 09:43

Učenici područne škole Baranjsko Petrovo Selo 6.c razreda, danas su na nastavi Engleskog jezika sudjelovali u videopozivu preko Zooma s učiteljicom Renatom Resele Lukačević koja živi u Sydneyju u Australiji. Nakon obrađene cjeline i teme Australija učenici su imali još puno pitanja o životu, vremenu, životinjama i okolini Australije. Svi su dobili odgovore na postavljena pitanja i ugodno se zabavili.

Učiteljica Nikolina Janc


[OPŠIRNIJE]Maškare u 1.a
Emilija Šmit Polić / datum: 4. 3. 2022. 12:16

Učiteljica Silvija Kozari Golob i njen 1.a razred za maškare su se prerušili u nastavnu jedinicu "Oprezno u prometu!" (prema Alfinom udžbeniku "Priroda, društvo i ja 2")! 😀


[OPŠIRNIJE]Petaračke buše
Emilija Šmit Polić / datum: 3. 3. 2022. 10:59

Tradicija Petaračkih buša, stara više stoljeća njeguje se i danas u našoj školi. Učenici 1. i 2. razreda PŠ Baranjsko Petrovo Selo svojim su maskama, pjesmom i plesom, kako i legenda kaže, tjerali zimu i dozivali proljeće. 

Jesu li u tome uspjeli, vidjet ćemo!
 
Učiteljica Snežana Markan

[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Emilija Šmit Polić / datum: 21. 2. 2022. 17:03

Dan ružičastih majica obilježili smo u područnoj školi Baranjsko Petrovo Selo na izvannastavnoj aktivnosti Englezi u akciji. Učenice 5.c i 6.c razreda izradile su plakate u Canva alatu s porukama nenasilja na engleskom jeziku.

Učiteljica Nikolina Janc


[OPŠIRNIJE]Projekt „Gospođica Ljubav”
Emilija Šmit Polić / datum: 18. 2. 2022. 10:12
Učenici šestih razreda Osnovne škole Šećerana predstavili su svoje slikovnice koje su nastale u sklopu projekta na nastavi Hrvatskoga jezika. Projekt naziva „Gospođica Ljubav” učenike je potaknuo na pisanje priča s temom ljubavi te ilustriranjem slikovnica. Slikovnice su predstavljene na satu, a svako je predstavljanje nagrađeno pljeskom. I ovim su projektom učenici pokazali kreativnost i marljivost jer su sve slikovnice jedinstvene te kao takve, nadmašile moja očekivanja. Zanimljivost ovog projekta je činjenica kako će slikovnice čitati i vrednovati (osim učiteljice) i učenici drugoga i trećega razreda koji svoj zadatak nestrpljivo čekaju.
Silvija Borovečki

[OPŠIRNIJE]100. dan škole u PŠ BPS
Emilija Šmit Polić / datum: 16. 2. 2022. 11:08

Učenici 1. i 2.  razreda PŠ BPS su u duhu Valentinova obilježili 100. dan škole raznim aktivnostima. Crtali, bojali, vježbali, čitali, pisali, računali, pjevali, plesali, jednom riječju – uživali.

Učiteljica Snežana Markan

 


[OPŠIRNIJE]VALENTINOVO
Emilija Šmit Polić / datum: 15. 2. 2022. 09:24

U područnoj školi Baranjsko Petrovo Selo obilježili smo Valentinovo na satu engleskog jezika u predmetnoj nastavi 5., 6., 7. i 8.razredi igrom Valentine's day QR CODE HUNT (lov na qr kodove). Učenici su tražili kodove po učionici i na hodnicima škole u zadanom vremenskom roku i odgovore na pitanja o obilježavanju Valentinova.

Učiteljica Nikolina Janc


[OPŠIRNIJE]VIDEO O SAMOTESTIRANJU
Đurđica Petrović / datum: 11. 2. 2022. 15:21

Poštovani roditelji i učenici,

slijedom dostavljenih uputa o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika u nastavku vam dostavljamo poveznicu za video o samotestiranju, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo,  https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

 


[OPŠIRNIJE]Model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika
Đurđica Petrović / datum: 9. 2. 2022. 21:56

Poštovani,

s obzirom na povećani broj samoizolacija učenika u osnovnim i srednjim školama i s ciljem održavanja nastave uživo (po modelu A) Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo razradilo je model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje dobrovoljnog samotestiranja učenika.  

Sukladno navedenom, pod opširnije, u privitku vam dostavljamo:

1. Obavijest za roditelje/skrbnike i

2. Obrazac/izjave za roditelje/skrbnike

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Kazalište u gostima
Emilija Šmit Polić / datum: 7. 2. 2022. 13:06
Učenicima 2. a razreda MŠ Šećerana u goste je došla glumica i voditeljica Gradskog kazališta Beli Manastir Daniela Herman s programom Upoznajmo kazalište. Učenici su se upoznali s radom kazališta, vrstama kazališnih predstava te  kako se trebamo ponašati u kazalištu. Nakon toga su se kostimirali te osmislili zajedničku bajku koju su potom odglumili.
Hvala na poučnoj i zabavnoj radionici.
Učiteljica Ivona Kreko
 

[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST - Pretprijave za upis u 1. razred za šk. god. 2022./ 2023.
Đurđica Petrović / datum: 1. 2. 2022. 10:28

Pretprijave za upis u 1. razred za šk. god. 2022./2023.

Temeljem Plana upisa djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023. koji smo dobili od Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije, obavještavamo sve roditelje koji prema mjestu boravka pripadaju upisnom području Osnovne škole Šećerana da su obvezni izvršiti prijavu djece kako bi škola mogla pripremiti plan za preglede djece za upis u prvi razred.

Zakonski obveznici su djeca rođena

od 1. travnja 2015. do 31. ožujka 2016. godine.

Zbog trenutnih epidemioloških mjera, roditelj pretprijavu treba izvršiti telefonski u razdoblju od 1. - 11. 2. 2022. godine na broj 725-004 u matičnoj i područnim školama od 8.00 do 13.00 sati.

Za pretprijavu je potrebno ime i prezime djeteta, datum rođenja i kontakt broj roditelja.

Radujemo se budućoj suradnji!                      Ravnateljica škole:

  Đurđica Petrović, prof.                 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA
Đurđica Petrović / datum: 21. 1. 2022. 14:30

Dragi učenici i roditelji,

učenici predmetne nastave naše škole, u ponedjeljak, 24. siječnja se vraćaju u školske klupe. Nastava će se odvijati po Modelu A, u školi, prema uobičajenom rasporedu.

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA
Đurđica Petrović / datum: 18. 1. 2022. 14:03

Poštovani učenici i roditelji,

s obzirom na situaciju vezanu uz izolacije, samoizolacije i druga bolovanja učitelja naše škole, a u skladu s preporukom Stožera CZ OBŽ od sutra, od srijede 19.1. 2022. , naši učenici:

 predmetne nastave (od  5. do 8. r. ) kreću s nastavom na daljinu, po Modelu C, a

 razredna nastava ( od 1. do 4. r.) uživo, po modelu A
„Nakon razmatranja aktualne epidemiološke situacije na području Osječko-baranjske županije, Stožer civilne zaštite OBŽ danas (18. siječnja 2022. godine) donio je preporuku da se od sutra (19. siječnja) do 28. siječnja 2022. godine nastava za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola te nastava u srednjim školama održava po modelu C (online).“

Nastava će se održavati preko platforme MS Teams u realnom vremenu.

Iako je prelazak na Model C došao iznenada, sigurna sam kako ćete se u kratkom roku uz pomoć vaših razrednica/ka, učitelja, vrlo brzo organizirati.

Nadam se kako će se situacija popraviti  da ćemo se vratiti u škole i prije isteka navedenog vremena.

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA
Đurđica Petrović / datum: 7. 1. 2022. 15:00

Poštovani učenici i roditelji,

nakon prvog dijela zimskih praznika nastava počinje u ponedjeljak, 10. siječnja 2022. godine po redovitom rasporedu i uz poštivanje važećih epidemioloških mjera u školi.

Želim vam sretan povratak u školske klupe!

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]VIRTUALNA BOŽIĆNA PRIREDBA
Emilija Šmit Polić / datum: 24. 12. 2021. 13:18

Dragi učenici, roditelji i kolege, s obzirom da zbog epidemioloških mjera nismo mogli upriličiti priredbu uživo, naše vrijedne učiteljice i učenici pripremili su vam virtualnu božićnu priredbu.

Uživajte i želimo vam sve najbolje!


[OPŠIRNIJE]Čajanka
Emilija Šmit Polić / datum: 22. 12. 2021. 20:52

Danas su (22. prosinca 2021.) učenici 6.a i 6.b razreda na satu Hrvatskoga jezika zajedno sa svojom učiteljicom organizirali čajanku u svome razredu. Učenici su donijeli svoje šalice za čaj, jastuke i deke za sjedenje, dok je učiteljica donijela kuhalo, razne dodatke i čajeve. Prvo smo pripremili stol oko kojega smo se mi učenici okupili zajedno s učiteljicom, zatim je svatko stavio svoj čaj na stol i učiteljica nam je počela čitati ulomke iz raznih djela dok smo mi lagano pijuckali čaj. Razgovarali smo o važnosti čitanja, a razgovor o pročitanom je tekao u opuštenoj atmosferi. Na kraju smo se svi osjećali veselo, svima se svidjelo i naravno da to želimo ponoviti. Još jednom se zahvaljujemo učitelju Dežeu Erdešu što nam je odlučio donirati med i našoj učiteljici Silviji Borovečki na organiziranju ove čajanke. Matija Radmanić, 6.a


[OPŠIRNIJE]ADVENT U BARANJI
Đurđica Petrović / datum: 20. 12. 2021. 17:29

Učenici naše škole aktivno su sudjelovali u obilježavanju Adventa u Belom Manastiru. Pjesmom, plesom i kreativnim proizvodima učeničke zadruge "Šećerko", trudili su se širiti čaroliju Božića.

Zahvaljujemo malim i velikim zadrugarima na aktivnom angažmanu u prodaji naših proizvoda.

Također, i roditeljima na nesebičnoj podršci. Želimo svima sretne i radosne blagdane.


[OPŠIRNIJE]Božićni sajam
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 12. 2021. 12:22
Na božićnom sajmu u Belom Manastiru ovog vikenda (17. - 19. 12. 2021.) ponovno će se predstaviti naša Učenička zadruga "Šećerko", ali i naši učenici prigodnim kulturnim programom. Nadamo se da ćete svojim dolaskom dati podršku našim učenicima i zadruzi, a zajedničkim druženjem obilježiti predstojeće blagdane. U prilogu je dio ponude božićnih dekoracija koje su nastale marljivim radom učitelja i učenika naše škole. Veselimo se vašem dolasku.
Silvija Borovečki

[OPŠIRNIJE]Baranjsko školsko natjecanje u futsalu
Emilija Šmit Polić / datum: 15. 12. 2021. 10:35

Baranjsko školsko natjecanje u futsalu održano je 14.12. u nastavno- sportskoj dvorani u Belom Manastiru. I ŠSD Šećerana imalo je svoje borbene i srčane predstavnike uz ŠSD Darda i ŠSD Kvin, Kneževi Vinogradi. Pobjednik je ŠSD Baranja Beli Manastir. Čestitamo im i želimo sretno na županijskom prvenstvu.

Učiteljica: Silvija K. G.


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKI MEDNI DAN
Emilija Šmit Polić / datum: 8. 12. 2021. 17:49

Školski medni dan u 1.a razredu obilježili smo poduzetnički-timskim radom i suradnjom. Posao smo podijelili u 4 radne jedinice kako bismo spoznali proces od cvijeta do meda i važnost meda za zdravlje. U 1. radnoj jedinici poticali smo znatiželju, istraživački duh te komunikacijske vještine iznoseći svoje spoznaje o pčelama, pčelarstvu, pčelinjaku, medu.... U 2. radnoj jedinici poticali smo kreativnost - uronili smo svoje stopalo u žutu boju, otisnuli i Izradili pčelicu. U 3. radnoj jedinici razvijali smo poduzetnički duh izradom košnice uz pomoć tate poduzetnika jednog našeg učenika te iskustvenim učenjem naučili kako i gdje nastaje med, čemu služi košnica, saće.... U 4. radnoj jedinici podjelom meda s hrvatskih pčelinjaka limači 1.a su razvijali poslovni menagment i spoznali važnost meda za zdravlje. Pčelice će u košnici prezimiti, mi ćemo medom održavati zdravlje, a na proljeće ćemo ugostiti pčelara i sigurno proširiti svoje spoznaje. Imamo med! Živjele pčele!

Učiteljica: Silvija Kozari Golob


[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje u projektu „Zasadi stablo ne budi panj”
Đurđica Petrović / datum: 5. 12. 2021. 10:11

I ove školske godine sudjelovali smo u projektu „Zasadi stablo ne budi panj” te doprinijeli još većoj bioraznolikosti našeg školskog parka.

Cilj nam je sadnjom drveća i to 5 sadnica Hrasta lužnjaka, konkretnom aktivnošću utjecati  na svijest naših učenika o značaju stabala i šuma za život na Zemlji koji je neprocjenjiv i višestruk.

Sadnice su ove godine sadili zajedno sa svojim učiteljima učenici PŠ Torjanci, PŠ Branjin Vrh kao i učenici 2.a, 3.a, 4.a i 5.a odjela MŠ sa učiteljicama.

Time smo dali svoj doprinos i uključili veliki dio učenika u ovu vrijednu ekološku akciju.

Brankica Murk


[OPŠIRNIJE]Posjet Gradskoj knjižnici u Belom manastiru
Emilija Šmit Polić / datum: 24. 11. 2021. 07:46

Učenici 1. i 2. razreda iz PŠ Baranjsko Petrovo Selo posjetili su Gradsku knjižnicu u Belom Manastiru i prošetali jedinim baranjskim gradom.


[OPŠIRNIJE]Posjet Dječjem kazalištu
Emilija Šmit Polić / datum: 24. 11. 2021. 07:40

Učenici razredne nastave uz pratnju svojih učiteljica posjetili su Dječje kazalište u Osijeku. Uživali su u predstavi, putovanju autobusom i napokon druženju sa prijateljima iz drugih škola.


[OPŠIRNIJE]Dan tolerancije
Emilija Šmit Polić / datum: 19. 11. 2021. 12:31

U 2.a razredu obilježili smo Dan tolerancije zanimljivom radionicom. Najprije smo opažali sebe, vlastite razlike i sličnosti u igri Vjetar puše... Zatim smo se prisjetili nekog dobrog djela, zapisali ga na list i stavili na željenu granu u aktivnost pod nazivom Drvo dobrote. U sljedeću aktivnost dodali smo nekoliko sočnih sastojaka i napisali recept za prijateljstvo! Olujom ideja opisali smo riječ tolerancija u digitalnom alatu WordArt. Zaključili smo da iako smo drugačiji, svi smo jednako važni te da samo zajedno možemo nešto napraviti, baš kao i prsti na ruci. Radionica je završila podjelom diploma! Obojimo svijet bojama tolerancije! 🌈

Učiteljica Anabela Kolarić


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 11. 2021. 11:50

Učenici PŠ Petlovac i PŠ Luč posjetili su u sklopu Mjeseca hrvatske knjige Gradsku knjižnicu Beli Manastir!


[OPŠIRNIJE]Vukovar u mom selu!
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 11. 2021. 11:47

Neka se nikada ne zaboravi... ❤ 3. i 4. razred s učiteljicom Marijom Brdarić Kovačević, Torjanci.


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Đurđica Petrović / datum: 16. 11. 2021. 16:40
Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje prigodno smo počeli obilježavati i u našoj školi, a aktivnosti učenika nastavljamo i u narednim danima.
Paljenjem lampiona i mnogobrojnim aktivnostima učenici i djelatnici škole odali su počast Vukovaru i Škabrnji te svim žrtvama Domovinskog rata.
 
 
 
 

[OPŠIRNIJE]Obavijest doktorice školske medicine
Emilija Šmit Polić / datum: 14. 11. 2021. 14:31

Poštovani,

Ovim putem Vas želimo obavijestiti da je za učenike i učenice osmih razreda i ove godine dostupno cijepljenje protiv HPV-a.

Radi se o neobaveznom, preporučenom, besplatnom cjepivu.

Trenutačna epidemiološka situacija nije zapreka provođenju bilo kojeg cijepljenja iz Nacionalnog programa,pa tako ni cijepljenja protiv HPV-a, koje će se provoditi prema svim uputama o mjerama suzbijanja  i sprečavanja  epidemije COVID-19 u školskim ambulantama

Za cijepljenje je nabavljeno devetvalentno cjepivo koje sadrži sljedeće tipove HPV-a: 6,11,16,18,31,33,45,52 i 58 i dostupno je pod nazivom Gardasil 9.

Istraživanja su pokazala da se najveći broj novih infekcija HPV-om događa osobama između 14. I 25.godine, koje se mogu zaraziti već pri prvom spolnom odnosu sa zaraženim partnerom, a najveća učinkovitost cjepiva je prije očekivanog početka spolne aktivnosti i mogućih kontakata s humanim papilomavirusom.

Zahvaljujući medicinskom napretku i desetljećima istraživanja , danas je infekciju HPV-om moguće spriječiti – cijepljenjem. Cjepivo protiv HPV-a je ujedno i cjepivo protiv raka jer se prevencijom infekcije  smanjuje rizik od razvoja čak šest vrsta raka koje ovaj virus može uzrokovati.

Cjepivo nije zamjena za redovite ginekološke preglede  i spolno odgovorno ponašanje, stoga su preporuke o prevenciji jednake i za necijepljenje i cijepljene osobe.

Ukoliko se roditelji odluče na cijepljenje potrebno je javiti se  na službu za školsku medicinu ,ispostava Beli Manastir , NZZJZ Osječko –baranjske županije,  tel : 031/705-173, utorkom i petkom od 9-12h ili na mail skolska.beli.manastir@gmail.com.

Informacije o HPV cijepljenju možete pročitati i u privitku. Ivana Dorušak, dr.med.specijalista školske i adolescentne medicine

Zdenka Mehić, med.sestra


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA
Đurđica Petrović / datum: 13. 11. 2021. 11:10

Dragi učenici i roditelji,

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije dao je preporuku za nastavak nastave po Modelu A, uživo, za sve učenike u Osječko-baranjskoj županiji od ponedjeljka 15.studenog 2021. godine, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. .

Nastava za sve učenike naše škole od ponedjeljka 15. studenog 2021. g. bit će po Modelu A, uživo u školi, prema redovitom rasporedu. U matičnoj školi predmetna nastava prijepodne, a razredna nastava poslijepodne.

Uz nadu da ćemo što duže biti u našoj školi, srdačno vas pozdravljam.

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]KREATIVNO I REKREATIVNO
Đurđica Petrović / datum: 5. 11. 2021. 20:15

KREATIVNO I REKREATIVNO, moto je naše škole ove školske godine. I upravo tako, vrijedni i marljivi učitelji  proveli su zanimljivo i korisno svoje slobodno vrijeme. Učenička zadruga pokreće odgoj za društveni i kulturni angažman pojedinca. Kroz zadrugarstvo se stječu temeljne poduzetničke kompetencije kao što su marljivost, spretnost, povjerenje, prijateljstvo. Čekamo naše učenike, spremni podijeliti s njima sve što su nas naučile naše gošće-mentorice.

 

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA O REALIZACIJI NASTAVE OD 8.DO 12.11.2021.
Đurđica Petrović / datum: 5. 11. 2021. 14:04

Dragi učenici i roditelji,

prema Preporuci Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije od 5. studenog 2021. godine, nastava će se u OŠ Šećerana od 8. do12. 11. 2021. g. organizirati na sljedeći način:

1. Za učenike od 1. do 4. razreda nastava se organizira po modelu „A“ – nastava uživo u školi

2. Za učenike od 5. do 8. razreda nastava se organizira po modelu „C“ – nastava na daljinu

Nastavno na ovu preporuku, nastavu u RN realiziramo u školama s tim da u matičnoj školi nema potrebe za poslijepodnevnoj smjeni, te ćemo nastavu organizirati u prijepodnevnoj smjeni od 7:45 sati.

​Ostanimo zdravi i odgovorni!

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]JESENSKI ODMOR UČENIKA I NASTAVA NA DALJINU 4. I 5. STUDENOG
Đurđica Petrović / datum: 27. 10. 2021. 20:19

Prema školskom kalendaru za šk. god. 2021./2022. u utorak i srijedu 2. i 3. studenog 2021. traje jesenski odmor učenika te se spaja s 1.11. blagdanom Svih svetih.

Zbog novonastale situacije vezane za porast broja oboljelih od bolesti Covid 19, te povećanim brojem samoizolacija u učeničkoj populaciji, Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije preporučuje nastavu po Modelu C – nastavu na daljinu za sve razredne odjele.

Sukladno preporuci, nastava će se u OŠ Šećerana, u četvrtak i petak, 4. i 5. 11. 2021. održati po Modelu C- nastava na daljinu.

Nastava na daljinu će se održavati u realnom vremenu prema redovitom rasporedu.

Želim vam miran i ugodan jesenski odmor.

Ravnateljica

Đurđica Petrović

 


[OPŠIRNIJE]Dan jabuka: Integrirani dan u 1. i 2. razredu u PŠ Baranjsko Petrovo Selo
Emilija Šmit Polić / datum: 21. 10. 2021. 11:19
U sklopu eTwinning projekta Dani jabuke, dani zdrave hrane, 20. listopada obilježen je Dan jabuka integriranim danom. Integrirani dan smo započeli prezentacijom Jabuka – kraljica
voća  te pročitali pjesmu Vesne Parun „Jabučica“. Nakon interpretacije pjesme slijedio je razgovor o jabuci. Jabuka je bila središnji motiv i na nastavi likovne kulture gdje su učenici
trganjem kolaž papira i lijepljenjem slagali jabuke. Nije izostala ni pjesma pa smo slušali dječje pjesme Jabučice crvena, Kruška, jabuka, šljiva i izvodili plesne strukture.
Tijekom rada, učenici su uživali u okusima, mirisima i bojama jabuka konzumacijom domaćih, neprskanih jabuka, čipsa od jabuke i jabučnog soka.
Istraživačkim radom naučili su nešto novo o jabukama, primjerice o raznim vrstama jabuke, izrekama o jabuci, proizvodima od jabuka, receptima i jelima s jabukama. O svemu tome napravili su i plakate. Svi su se uključili u rad, surađivali i jako se trudili da njihovi plakati
budu što ljepši i uspješnije izrađeni.
Učenicima se jako svidio ovakav način rada, čemu je pridonijela i činjenica da su jabuku doživjeli svim osjetilima. Tome svjedoče i vrlo uspješni radovi koji krase našu učionicu, ali i radostan osmijeh na učeničkim licima.
Učiteljica Snežana Markan
 

[OPŠIRNIJE]Projekt Biozaštita i biosigurnost
Emilija Šmit Polić / datum: 20. 10. 2021. 10:08
OŠ Šećerana uključena je u projekt Biosigurnost i biozaštita. U projektu sudjeluju učenici 6.c razreda.
Voditeljica projekta je prof. Alemka Markotić, a nacionalni koordinator za osnovne i srednje škole mr. sc. Maja Kassa, prof.
Učenici su izradili znakove za biosigurnost, kreirali zaštitne maske i izradili postere na temu: Kako zbrinuti iskorištenu zaštitnu opremu.
      

[OPŠIRNIJE]Međuškolsko natjecanje školskih sportskih društava u krosu
Emilija Šmit Polić / datum: 20. 10. 2021. 09:10

I mi, članovi sportskog društva Šećerana sudjelovali smo na međuškolskom natjecanju školskih sportskih društava u krosu. Domaćin je bila OŠ Darda 19.10.2021. Vratili smo se puni iskustva, dojmova i spremniji za slijedeće sportsko natjecanje u kojem ćemo braniti boje naše škole.

Učiteljica Silvija Kozari Golob


[OPŠIRNIJE]Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Gordana Pek / datum: 19. 10. 2021. 09:11
 Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

 

 


[OPŠIRNIJE]Dan kravate u PŠ Branjin Vrh
Emilija Šmit Polić / datum: 18. 10. 2021. 16:42
U PŠ Branjin Vrh obilježili smo Dan kravate!

[OPŠIRNIJE]DANI KRUHA U PŠ BRANJIN VRH
Emilija Šmit Polić / datum: 16. 10. 2021. 17:27

Dani kruha u PŠ Branjin Vrh

U PŠ Branjin Vrh obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.Zahvaljujemo svim vrijednim mamama i bakama koje su nam ispekle ukusna peciva i kolače .

U PŠ Branjin Vrh obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.Zahvaljujemo svim vrijednim mamama i bakama koje su nam ispekle ukusna peciva i kolače .


[OPŠIRNIJE]NAGRAĐENI UČENICI
Đurđica Petrović / datum: 15. 10. 2021. 12:37

Naša je škola prihvatila  izazov i uključila se u natjecanje „AI School Challenge“.

Tečaj o umjetnoj inteligenciji uspješno je završilo 713 sudionika iz različitih škola, a naši učenici NIKA PAJČIN I ROKO KLEŠ  tečaj su završili među prvih 200 učenika te kao nagradu Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET dobili majice.

Čestitamo Niki Pajčin i Roku Klešu na ovim sjajnim rezultatima!


[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan
Emilija Šmit Polić / datum: 13. 10. 2021. 16:23
Učenici 2., 3. i 4. razreda MŠ Šećerana povodom Dječjeg tjedna imali su pravu pustolovinu. Prva aktivnost bila je potraga za blagom, svaka skupina trebala je pronaći zagonetke o voću i povrću slijedeći tragove. Nakon završene potrage zasladili su se voćem i dobili diplome. Osim potrage za blagom imali su radionicu "A DO ZDRAVLJA PREKO VOĆA I POVRĆA" 🥦🍒🥒🍏🍎🥕 Na radionici su izradili zimnicu kojom smo ukrasili školski pano.
I za kraj dramatizacijom teksta JABUKA ILI KRUŠKA - PITANJE JE SAD! Tine Mihaljević, učenici su zaokružiti zabavan, a i poučan veseo tjedan te su još više osvijestiti potrebu za zdravom hranom, punom vitamina.
Jer jedno od temeljnih PRAVA je i pravo na redovnu i kvalitetnu prehranu.
 
Učiteljice Ivona Kreko, Dajana Majstorović i Ina Gorup

[OPŠIRNIJE]Mali glagoljaši
Emilija Šmit Polić / datum: 1. 10. 2021. 19:07
U sklopu nastavne teme o početcima hrvatske pismenosti u srijedu, 29. rujna na satu Hrvatskoga jezika učenici šestih razreda pisali su glagoljicom. U dogovoru s učiteljicom Silvijom Borovečki, svi su učenici donijeli tuš I pero, a učiteljica je pripremila svijeće I glazbu. Pisali smo perima pod svjetlošću svijeća dok smo slušali srednovjekovnu glazbu. Bilo je zanimljivo i osjećali smo se kao da smo stvarno u srednjem vijeku. Sati su brzo prošli, a mi smo uvidjeli kako u prošlosti nije bilo nimalo lako pisati. Ipak, aktivnost nam se jako svidjela i voljeli bismo opet imati sat malih glagoljaša.
Lucija Petković, 6.a

[OPŠIRNIJE]EUROPSKI TJEDAN SPORTA
Đurđica Petrović / datum: 29. 9. 2021. 16:54

Europski tjedan sporta
#BeActive

S ciljem promoviranja brojnih blagodati koje nam pruža sport djelatnici OŠ Šećerana uključili su se u europsku inicijativu, fokus radno mjesto, #BeActive Europski tjedan sporta. 

29.9. uz stručno vodstvo instruktorice grupnog fitnesa i plesa Ivane Major  provedeno je vježbanje vježbi rasterećenja.

Događaj je medijski popraćen.

Učiteljica Silvija Kozari Golob


[OPŠIRNIJE]Učiteljice osmislile projekt Promet i ja
Emilija Šmit Polić / datum: 22. 9. 2021. 09:14

Učiteljice osmislile projekt Promet i ja


[OPŠIRNIJE]"6. Baranjski Ferivi polumaraton"
Emilija Šmit Polić / datum: 18. 9. 2021. 17:02

U cilju popularizacije trčanja u prirodi i zdravog načina života mladih 18.9. u sklopu "6. Baranjskog Ferivi polumaratona" , u organizaciji Atletskog kluba “Slavonija – Žito” Osijek, u suradnji s Školskim športskim savezom Osječko-baranjske županije i Parkom prirode Kopački rit, i Školsko sportsko društvo Šećerana je imalo svoje predstavnike. Učenici su uspješno završili utrke s prikupljenim receptom za još bolji uspjeh nagodinu, a učiteljica se okušala u utrci za građane - 5km i vratila s medaljom. Po završetku utrka svi sudionici su uz grah, hamburger, sladoled i kokice nadoknadili izgubljene kalorije i uživali u predivnom okruženju dvorca Tikveš.


[OPŠIRNIJE]Posjet učenika osmih razreda Vukovaru
Emilija Šmit Polić / datum: 18. 9. 2021. 15:57

Nakon dvogodišnje stanke uzrokovane pandemijom, učenici osmih razreda ponovno su na terenskoj nastavi u Vukovaru. 

Učenici osmih razreda OŠ Šećerana 16. rujna 2021. posjetili su Vukovar u sklopu jednodnevne terenske nastave predmeta Povijest. Dan je bio ispunjen edukativnim predavanjima o Domovinskom ratu te  posjetima memorijalnim mjestima u Vukovaru (Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Župa sv. Filipa i Jakova…). Nakon obilaska memorijalnih mjesta učenici su razgledali i Muzej vučedolske kulture te Gradski muzej Vukovar. Slobodno vrijeme proveli su u šetnji vukovarskim ulicama te se puni dojmova sretno vratili svojim kućama.

Silvija Borovečki

 

[OPŠIRNIJE]Doček prvaša
Đurđica Petrović / datum: 9. 9. 2021. 10:46

Dobro nam došli prvašići!

U OŠ Šećerana radosno smo dočekali naše prvaše. U matičnoj i područnim školama održan je kratki prigodni program sa željom da se našim prvašićima olakša prve školske korake.

Svim našim prvašićima neka je sretna nastavna godina! Neka sa svojim učiteljicama i učiteljem hrabro kroče svijetom znanja i budu uspješni u svim školskim avanturama.

 


[OPŠIRNIJE]Grad Beli Manastir sufinancira nabavku školskih potrepština
Đurđica Petrović / datum: 3. 9. 2021. 15:18

Grad Beli Manastir i ove godine sufinancira nabavku školskih potrepština za školsku godinu 2021./2022. s iznosom do 300 kuna po učeniku.

Pravo na sufinanciranje ostvaruju svi učenici osnovnih škola s područja Grada Belog Manastira i prigradskih naselja koji imaju prebivalište na području Grada Belog Manastira/prigradskih naselja.

Za ostvarenje prava na sufinanciranje roditelji prilikom preuzimanja iznosa trebaju predočiti osobnu iskaznicu i račun/račune za kupljene školske potreštine (udžbenike, radne bilježnice, bilježnice i ostali školski pribor).

Roditelji učenika iznos mogu preuzeti od ponedjeljka 6. rujna 2021. godine do petka 10. rujna 2021. godine  u vremenu od 9 do 13 sati na tržnici u Belom Manastiru pored prostorija za plaćanje gradskih režija , a od ponedjeljka 13. rujna do petka 17. rujna 2021. godine u Upravnom odjelu za gospodarstvo, proračun, financije i društvene djelatnosti na I. katu, Kralja Tomislava 53 u vremenu od 9 do 13 sati.

 

[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O POČETKU NASTAVNE GODINE 2021./2022.
Đurđica Petrović / datum: 2. 9. 2021. 15:03

Dragi učenici i roditelji!

Nastavna godina za sve učenike osnovne škole počinje 6. rujna 2021. godine.

U Matičnoj škola Šećerana, zbog epidemiološke situacije, nastavljamo s nastavom u  dvije smjene i to na način da u jutarnjoj smjeni nastavu pohađaju svi učenici predmetne nastave (od 5. do 8. razreda) matične škole, a u drugoj smjeni svi učenici razredne nastave matične škole.

Jutarnjoj smjeni nastava počinje u 7:45 sati .

Razrednoj nastavi, poslijepodnevnoj smjeni, nastava počinje u 14:00 sati i traje prema rasporedu sati koji će se dobiti od učiteljica.

SAMO UČENICIMA PRVOG RAZREDA matične škole Šećerana prvi nastavni dan počinje u 13 sati.

PŠ Baranjsko Petrovo Selo radi u jednoj smjeni, jutarnjoj prema uobičajenom rasporedu s početkom nastave u 7:30 sati.

Prijevoz učenika je prema uobičajenom rasporedu.

Ostale područne škole, Luč, Branjin Vrh, Petlovac i Torjanci rade u jednoj smjeni, jutarnjoj prema uobičajenom rasporedu od 8:00 sati.

SRETAN VAM POČETAK NOVE NASTAVNE GODINE!

  

 


[OPŠIRNIJE]NAJAVA eTWIINING PROJEKTA PROMET I JA
Emilija Šmit Polić / datum: 28. 8. 2021. 18:24

Važnost sigurnosti djece u prometu ne možemo dovoljno naglasiti. Evo prilike da proširimo znanja o prometnim sredstvima, znakovima, pravilima i sudionicima prometa! Kroz različite aktivnosti tijekom šk. godine učenici će naučiti: Što znače prometni znakovi? Zašto djeca moraju sjediti na stražnjem sjedištu automobila? Zašto je važan sigurnosni pojas? Kakva je povezanost pravila ponašanja u javnom prijevozu i sigurnosti vozača i putnika? Što je Andrijin križ? Kako se sigurno koristiti biciklom, romobilom i rolama? Kako su izgledala vozila u prošlosti? Što pokreće električni automobil? Zašto je reflektirajuća oprema vidljiva noću? Sadržaji su prilagodljivi učenicima od 1. do 8. razreda osnovne škole, a mogu se ostvariti na satu razrednika, prirode i društva, hrvatskoga jezika, povijesti, tehničke kulture, likovne kulture i drugim nastavnim predmetima te na izvannastavnim aktivnostima. Roditelji su prvi odgojitelji, a time i uzor djetetu u prometu pa se nadamo i njihovoj suradnji. Projekt je organiziran u suradnji s učiteljicom Željkom Krizmanić iz OŠ „Matija Gubec“ iz Čeminca. Plan rada postavljen je na Twinspace te na Facebook stranicu projekta Promet i ja. Ondje će tijekom školske godine svi sudionici objavljivati dječje uratke. Prve aktivnosti našega projekta ostvarujemo s učenicima prvih razreda poučavajući ih o sigurnom putu od kuće do škole. Slijedi edukacija PU osječko-baranjske o važnosti poštivanja prometnih pravila. Pozivamo djecu, roditelje i učitelje na sudjelovanje!

Voditeljica projekta Silvija Kozari Golob


[OPŠIRNIJE]NABAVA DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA UČENIKE S PREBIVALIŠTEM NA PODRUČJU OPĆINE PETLOVAC
Đurđica Petrović / datum: 23. 8. 2021. 14:54

Poštovani roditelji!

Općina Petlovac će i sljedeće školske godine (2021./2022.) financirati nabavu drugih obrazovnih materijala  za učenike s prebivalištem na području Općine Petlovac.

Radne bilježnice, zbirke zadataka i ostale obrazovne materijale učenici će preuzeti početkom nastavne godine u školi.


[OPŠIRNIJE]FINANCIRANJE DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA UČENICIMA ČLANOVIMA KUĆANSTVA KOJE JE KORISNIK ZAJAMČENE MINIMALNE NAKNADE ZA ŠK.GOD. 2021./2022.
Đurđica Petrović / datum: 17. 8. 2021. 16:09

[OPŠIRNIJE]"Igrom do znanja i zabave"
Emilija Šmit Polić / datum: 29. 7. 2021. 16:52
Učenici 1. i 4. razreda OŠ Šećerana, PŠ Baranjsko Petrovo Selo sudjelovali su u eTwinning projektu Igrom do znanja i zabave. Iako nas ima samo 8, veselimo se novim spoznajama i učenju kroz igru. Vjerujemo da je najbolje učenje – učenje kroz igru, bez straha i stresa, a uz puno smijeha i zabave.
Zajedno sa učiteljicom Snežanom Markan veselili smo se aktivnostima projekta, projektnim zadacima, igranju novih i starih igara i njihovom osmišljavanju. Uz zabavu i igru nešto smo i naučili. Drago nam je što smo sudjelovati u ovom projektu.
„ Učenje mora biti poput igre u kojoj učenici usput i nenametljivo uče, saznaju, razmišljaju i tako lakše pamte i povezuju naučeno.“
dr. Ranko Rajović

[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O VREMENU POLAGANJA POPRAVNIH ISPITA - MATEMATIKA
Đurđica Petrović / datum: 8. 7. 2021. 12:59

   Učenicima koji imaju negativnu ocjenu iz najviše dva nastavna predmeta, a koji ni nakon izvršenog dopunskog rada iz članka 75. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (« Narodne novine» br87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 86/12., 126/12., 94/13., 152/14., 7/17.,68/18., 98/19., 64/20. ) nisu ostvarili očekivane ishode, kao datum polaganja popravnog ispita određuje se:

24. kolovoza 2021. godine u 8:00 sati – predmet: matematika 

Popravni ispiti održat će se u matičnoj školi Šećerana

Popravni ispit polaže se pred povjerenstvom koje imenuje ravnateljica.

Odluka povjerenstva kojom se utvrđuje ocjena je konačna.

 


[OPŠIRNIJE]Oproštaj od naših osmaša
Emilija Šmit Polić / datum: 2. 7. 2021. 15:54


[OPŠIRNIJE]FINANCIRANJE UDŽBENIKA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.
Đurđica Petrović / datum: 23. 6. 2021. 23:12

 

Sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018.), sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnome proračunu i to i za dokup starih i za nabavu novih udžbenika.

Udžbenici nabavljeni sredstvima Državnoga proračuna vlasništvo su škole, a postupanje s njima regulirano je Naputkom o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnoga proračuna (Narodne novine, broj 46/2019.).

Sredstvima Državnoga proračuna nabavljaju se isključivo udžbenici za obvezne i izborne nastavne predmete sukladno Odluci o odabiru koju će škola donijeti i objaviti na svojim mrežnim stranicama u izborniku Popis udžbenika za školsku godinu 2021./2022.


[OPŠIRNIJE]Oproštajna
Emilija Šmit Polić / datum: 18. 6. 2021. 12:12

Oproštajka sa četvrtašima 4.a razreda 2017./2021. smiley

.....smijeh,suze, pjesma, ples, igrokaz....

SRETNO DJECO! heart

Učiteljica Silvija Kozari Golob


[OPŠIRNIJE]Uživanje u prirodi!
Emilija Šmit Polić / datum: 18. 6. 2021. 10:28

Učenici 1. i 4. razreda PŠ Baranjsko Petrovo Selo proveli su predivan dan u prirodi na Starom selu. Djeca su uživala u drugačijem okružju i opuštenoj atmosferi u obilju raznih aktivnosti.

Učiteljica Snežana Markan


[OPŠIRNIJE]Dan sporta i Svjetski dan bicikla u 1.a
Emilija Šmit Polić / datum: 9. 6. 2021. 19:35
                             
 
Učenici 1.a razreda MŠ Šećerane obilježili su Dan sporta i Svjetski dan bicikla 2.6. u sklopu projekta World bicycle day 2021.
Upoznali su se s dijelovima bicikla, zaštitnom opremom te prometnim znakovima kako bi sigurno stigli od kuće do škole. Svoje znanje i vještine pokazali su na biciklističkom poligonu. Za uspješno odrađen poligon dobili su diplome.
Učiteljica Ivona Kreko
 

[OPŠIRNIJE]HODAJ KROZ ŽIVOT SVOJIM TEMPOM I SVOJIM RITMOM - izvješće o jednodnevnom izletu u Krapinsko-zagorsku županiju
Emilija Šmit Polić / datum: 4. 6. 2021. 18:33

1.6.2021. dvanaest učenika 4a. razreda sa svojom učiteljicom Silvijom Kozari Golob, u sklopu projekta Moja domovina, pošli su na cjelodnevni izlet u Krapinsko - zagorsku županiju, pridržavajući se svih epidemioloških mjera. Iz Šećerane smo krenuli oko 5:30 sati put Krapine. Na odredištu smo prvo posjetili Muzej krapinskih neandertalaca. Učenici su prvo uživali u filmu. Muzej je probudio veliku pažnju ne samo zbog pojma NEANDERTALCI, već zbog specifičnog načina prezentacije teme. Nakon toga posjetili smo Dvor Veliki Tabor u kojem je slijedio na 334m nadmorske visine, pod stručnim vodstvom, obilazak muzejskih zbirki primjeren uzrastu učenika. Nakon ručka u Tuhelju, plivači su se zabavili u bazenima Tuheljskih toplica, a neplivači su uživali u animacijskim igrama pod stručnim vodstvom. Zanimljivo je bilo i u autobusu. U povratku nismo bili gladni ni žedni jer se osoblje restorana pobrinulo o lunch paketima. Prepuni dojmova, prikupljenih doživljaja i iskustva stigli smo u Šećeranu oko ponoći.          

DOJMOVI UČENIKA: "Jako su mi se svidjele legende u Velikom Taboru." Dorijan Gligorević, 4.a "Oduševila sam se u Muzeju neandertalaca." Nika Pajčin, 4.a "Bilo mi je jako lijepo!" Roko Kleš i Petra Kočiš, 4.a "Da smo barem mogli duže ostati." Karlo Čurić, 4.a


[OPŠIRNIJE]UPISI U PRVI RAZRED
Emilija Šmit Polić / datum: 2. 6. 2021. 12:21

Poštovani roditelji,

ovim vas putem obavještavamo kako će se upisi djece u 1. razred održati u ponedjeljak, 7. lipnja i utorak, 8. lipnja 2021. od 8 - 12 h u matičnoj i svim područnim školama.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni projekt „Balkan pjeva/poje/pee/peva“
Emilija Šmit Polić / datum: 2. 6. 2021. 08:35

U okviru kurikuluma Glazbene kulture, nastavne jedinice za šeste razrede – Glazba nacionalnih manjina, učenica našeg pjevačkog zbora Ana Časar iz 6.a razreda, pod mentorstvom učiteljice Gabriele Feher, sudjelovala je u međunarodnom projektu „Balkan pjeva/poje/pee/peva“. Šezdeset i troje djece iz BiH, Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Hrvatske naučilo je otpjevati splet od šest različitih tradicijskih pjesama u kojemu je bila jedna tradicijska pjesma iz svake države sudionice. Pored naše škole u projektu su sudjelovale učenice osnovnih škola iz Starog Petrovog Sela i Valpova.

Videouradak virtualnog pjevačkog zbora možete pogledati ovdje


[OPŠIRNIJE]Dan sporta u Baranjskom Petrovom Selu
Emilija Šmit Polić / datum: 1. 6. 2021. 10:27

 

Dan sporta obilježen i u PŠ BPS u 1. i 4. razredu raznim aktivnostima, natjecateljskim igrama i izradom Sportaša na satu LK.

                                             

      


[OPŠIRNIJE]Predstavljanje Erasmus projekta "The future begins today"
Emilija Šmit Polić / datum: 24. 5. 2021. 10:53

Danas je 5.c razred PRO Baranjsko Petrovo Selo sudjelovao kao publika u predstavljanju Erasmus projekta OŠ Popovac koji se zove "The future begins today". Poslušali smo predstavljanje škole iz Španjolske, Portugala i Italije.

Učiteljica Nikolina Janc


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija
Emilija Šmit Polić / datum: 14. 5. 2021. 18:11

U periodu od 11. do 14. svibnja, naša se škola priključila projektu "Zajedno za društvo jednakih mogućnosti II" u organizaciji Gradskog društva Crveni križ, Beli Manastir  i prikupila potrepštine u sklopu akcije "Jedan razred - jedan paket". U svakom razredu prikupila su se sredstva poput higijenskih potrepština i nekvarljivih namirnica za pomoć potrebitima. Kako je u ovom teškom razdoblju potrebno još i više pokazati humanost, odazavo se veliki broj učenika i učitelja koji su dali svoj prilog.

Josipa Vargek, 8.a


[OPŠIRNIJE]DAN EUROPE
Emilija Šmit Polić / datum: 14. 5. 2021. 08:54

9. svibnja obilježava se Dan Europe ili rođendan Europske unije. Obilježavanjem tog datuma slavimo mir i jedinstvo u Europi te se prisjećamo samih začetaka Europske unije i „Schumanove deklaracije”.

 

Već tradicionalno prigodno obilježavamo Dan Europe u našoj školi. I ove školske godine obilježili smo ga u našoj matičnoj i područnoj školi Baranjsko Petrovo Selo uređenjem panoa te sudjelovanjem u međunarodnom natjecanju „EUROPE DAY 2021” Ekonomske škole iz Požege.

Na panoima su izloženi radovi učenika 5. c razreda te 7. abc razreda, a najbolji među njima su prijavljeni na međunarodno natjecanje „EUROPE DAY 2021”.

Učiteljice Nikolina Janc i Josipa Lavrenčić


[OPŠIRNIJE]Sirmium Music Fest
Emilija Šmit Polić / datum: 11. 5. 2021. 17:38

Marko Prekodravac, učenik 6. razreda naše škole, sudjelovao je na 5. međunarodnom natjecanju Sirmium Music Fest - u, održanome od 6. - 8. svibnja 2021. u Sremskoj Mitrovici.

Sudjelovalo je oko 400 izvođača klasične glazbe među kojima je naš Marko osvojio 3. nagradu. Čestitamo na iznimom uspjehu! 

 

J. S. Bach: Dvoglasna invencija u F-duru

B. Vlahek - Eiffelova etida

F. Chopin: Nocturno op. 9, br. 2

 


[OPŠIRNIJE]Majčin dan
Emilija Šmit Polić / datum: 10. 5. 2021. 10:26

,,Ljubav tako moćna kao majčina uvijek ostavi svoj trag. Takva vrsta ljubavi štitit će vas vječno.” – J. K. Rowling

Drage majke, sretan vam vaš dan! ❤️💐🌹💝

Učenici 2. i 3.f razreda i učiteljica Anabela Kolarić


[OPŠIRNIJE]Pizza - lektira
Emilija Šmit Polić / datum: 5. 5. 2021. 12:20

Učenici 2. i 3.f razreda obradili su lektiru Palčica na kreativan način - kao pizza lektiru. 📙🍕🥀🧚🦋🐁 

Učiteljica Anabela Kolarić


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan plesa
Emilija Šmit Polić / datum: 3. 5. 2021. 10:45
Međunarodni dan plesa slavi se od 1982. godine 29. travnja i širom svijeta. Međunarodni odbor za ples Međunarodnog kazališnog instituta za ples ITI pokrenuo je ovu inicijativu, a izabrao je dan rođenja začetnika modernog baleta i jednoga od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea za Svjetski dan plesa.
Ples je tjelesno izražavanje pokretom i ritmom, veza osjećaja i ideja.
Ples je vrlo koristan za naše zdravlje i podizanje dobroga raspoloženja.
Ljudi koji plešu su pristupačniji, otvoreniji i lako stvaraju nova poznanstva.
Pogledajte kako je 4.a obilježio Dan plesa. Učiteljica Silvija Kozari Golob

[OPŠIRNIJE]Virtualna izložba - Noć knjige
Emilija Šmit Polić / datum: 26. 4. 2021. 13:35
 
 
Zavirite u virtualnu izložbu učeničkih radova nastalih povodom Svjetskog dana knjige.
Napomena: Izložbu možete posjetiti na računalu ili laptopu, za pregled na mobitelu potrebno je preuzeti aplikaciju!

 

 


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA
Emilija Šmit Polić / datum: 23. 4. 2021. 10:25
Noć knjige
Dana 22. travnja 2021. u našoj smo školi obilježili Noć
knjige na nešto drugačiji način nego prethodnih godina, naravno zbog nastale situacije s korona virusom. Učenici su imali zadatak svojim likom i djelom oživjeti naslovnicu svoje najdraže knjige. Svi učenici koji su sudjelovali u ovom natječaju dobili su pohvalnice, a od mnoštva originalnih i zanimljivih radova, odlučili smo nagraditi četrnaest najboljih. Kako je 2021. godina proglašena godinom čitanja, Školska knjiga doprinijela je izdašnom donacijom svojih knjiga koje su bile nagrade. Treba napomenuti kako su najaktivniji bili naši najmlađi učenici koji su oduševljeni nagradama. Sigurni smo kako će knjige i čitanje zavoljeti još više i biti stalni sudionici nekih
budućih noći čitanja.
Josipa Vargek, 8.a


[OPŠIRNIJE]DAN PLANETA ZEMLJE
Emilija Šmit Polić / datum: 23. 4. 2021. 10:00
Dan planeta Zemlje obilježili smo raznim aktivnostima. Najprije smo sudjelovali online u Maloj školi zaštite prirode u kojoj smo putem kratkih i poučnih priča usvojili osnovne pojmove u vezi s očuvanjem prirode i odlaganjem otpada. Koliko smo toga naučili, provjerili smo kvizom na završetku svake priče. Zatim smo fotografijom zabilježili prirodne ljepote našeg zavičaja. U digitalnom alatu Canva izradili smo plakate o važnosti očuvanja našeg planeta Zemlje.
Svima želimo poručiti:
,,Čuvajmo naš prekrasan planet!'' 💚🌍🌱🌳
Učenici 2. i 3.f razreda i učiteljica Anabela Kolarić

[OPŠIRNIJE]Sigurnije škole i vrtići
Emilija Šmit Polić / datum: 13. 4. 2021. 17:02

U okviru projekta Hrvatskog crvenog križa Sigurnije škole i vrtići, članovi Gradskog društva Crvenog križa Beli Manastir, danas su podijelili pribor za pružanje prve pomoći matičnoj i područnim školama OŠ Šećerana.
Ovi paketi će uvelike pomoći učenicima i djelatnicima škole kako bi se osjećali što sigurnije u školi.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA o početku nastave 12.4. 2021.
Đurđica Petrović / datum: 9. 4. 2021. 08:39
Poštovani,
izvješćujem vas da od ponedjeljka 12. travnja 2021. godine nastavu u OŠ Šećerana organiziramo na način kako smo organizirali do početka blagdana, dakle model A u školi za sve učenike. Napominjemo da zanemarite informaciju iz medija da se primjenjuje model  C za školske ustanove Osječko-baranjske županije.

O eventualnim promjenama bit ćete obaviješteni.

Lijep pozdrav!


[OPŠIRNIJE]USKRS
Emilija Šmit Polić / datum: 30. 3. 2021. 12:26

Šarene pisanice, zečići, pilići...Stiže nam Uskrs! 🐇🥚🐣🐇 Učenici 2. i 3.f razreda i učiteljica Anabela Kolarić


[OPŠIRNIJE]Uskršnji sajam
Emilija Šmit Polić / datum: 29. 3. 2021. 08:33

Tijekom ovog tjedna (22.3. - 26.3.2021.) u OŠ Šećerani održao se Uskršnji sajam, naravno uz provođenje mjera vezanih uz COVID-19. Svaki razred je na satu razrednog odjela imao svoj prijenosni štand na kojem su se mogli kupiti magneti Šećerko, magneti u obliku uskršnjih jaja, ukrašena jaja na štapiću i slične dekoracijeI na ovaj smo način pokušali unijeti malo optimizma i radosti, ali i nade  da će sljedeće godine sajam biti veći, masovniji i bez COVID-a.  

 Lana Blažek, 8.a 


[OPŠIRNIJE]PODSJETNIK ZAPOSLENICIMA I OSTALIMA O ZABRANI PUŠENJA U UNUTARNJIM I VANJSKIM PROSTORIMA ŠKOLE
Đurđica Petrović / datum: 27. 3. 2021. 13:26

Poštovani,

dolaskom toplijeg vremena podsjećam zaposlenike OŠ Šećerana da je Zakonom o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda („Narodne novine“ broj 45/2017) zabranjeno pušenje u svim zatvorenim javnim prostorima. Isto tako zabranjeno je pušenje u školskom vanjskom prostoru.

Slijedom navedenog, pušenje je zabranjeno u školi i u školskom vanjskom prostoru.

Odredbama članka 40. i 43. Zakona, predviđene su novčane kazne za prekršaje koje, nepoštivanjem navedenih odredbi, počini pravna ili fizička osoba. Navedenim člancima pravna osoba može biti kažnjena s iznosom od 70.000,00 do 150.000,00 kuna, a fizička osoba s iznosom od 1.000,00 kuna.


[OPŠIRNIJE]Oznaku eTwinningove škole nosi i OŠ Šećerana
Đurđica Petrović / datum: 22. 3. 2021. 15:45

Oznaku eTwinningove škole od danas ponosno nose 93 predškolske ustanove, osnovne i srednje škole iz Hrvatske! 🇭🇷 Među njima je i naša škola. Čestitke svima koji su pridonijeli ovome velikom priznanju!

 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan osoba s Down sindromom
Emilija Šmit Polić / datum: 22. 3. 2021. 15:26

U 2. i 3.f razredu obilježen je Dan šarenih čarapa. 🧦♥️

Na ovaj smo način izrazili našu podršku svoj djeci i osobama s Down sindromom.

Učiteljica Anabela Kolarić


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN SREĆE
Emilija Šmit Polić / datum: 22. 3. 2021. 15:04

U PŠ Baranjsko Petrovo Selo smo u sklopu projekta Me, myself and I obilježili Međunarodni dan sreće. Izradili smo plakate s temom SREĆA, pogledali prezentaciju i plesali uz pjesmu Pharrel Williamsa "Happy". 5.c i učiteljica Nikolina Janc


[OPŠIRNIJE]DAN OČEVA
Emilija Šmit Polić / datum: 19. 3. 2021. 20:32

I 4.a se pridružuje čestitkama uz Dan očeva.


[OPŠIRNIJE]OČEV DAN
Emilija Šmit Polić / datum: 19. 3. 2021. 20:27

Izradom čestitke obilježen je Očev dan u 2. i 3.f razredu. Svim očevima želimo sretan njihov dan!

Učiteljica Anabela Kolarić


[OPŠIRNIJE]PROLJEĆE
Emilija Šmit Polić / datum: 18. 3. 2021. 11:24

Veselimo se proljeću...🐝🌷🦋🌸🐞🌼 Proljetni pano i sunovrati od papira.

Učenici 2. i 3.f razreda i učiteljica Anabela Kolarić


[OPŠIRNIJE]DAN BROJA PI - DAN KADA SE ZABAVLJAJU MATEMATIČARI
Đurđica Petrović / datum: 16. 3. 2021. 20:31

 

U područnoj školi Baranjsko Petrovo Selo smo obilježili Dan broja pi.

Učenici  8.c razreda su organizirali natjecanje u zapamćivanju decimala broja pi. U natjecanju je pobijedila učenica Tea Stolnik. Uspjela je zapamtiti 20 decimala ovog broja. Čestitamo na pobjedi!

Osim natjecanja u učionici smo na papirnoj traci ispisivali decimale broja pi, a traku smo istaknuli u učionici iznad ploče.

Istraživali smo o broju   PI  na internetu. Evo koje zanimljivosti smo pronašli:

Broj PI je iracionalan broj (to znači da ima beskonačno mnogo decimala) i nije ga moguće zapisati kao razlomak. Njegova približna i najčešće korištena vrijednost je 3.14

Arhimedova konstanta ili Ludolfov broj definira se kao odnos opsega i promjera kruga. U široj uporabi za ovaj broj se koristi naziv pi, a bilježimo ga malim grčkim slovom π. Na dan 14. ožujka obilježava se svjetski dan ovog broja.

14. ožujka svjetski je dan broja pi iz očitog razloga. U nekim zemljama najprije se piše mjesec, a potom dan, pa je  tako 3/14. Osim toga na taj je dan 1879. godine rođen  Albert Einstein , jedan od najvećih fizičara svih vremena.

Prvi koji je odlučio proslaviti dan broja pi bio je fizičar Larry Shaw, 1988. Sa svojim je kolegama promarširao kružnom dvoranom u muzeju Exploratorium u San Franciscu, nakon čega su jeli voćne torte. Kasnijih su godina jeli i pizze, a jedino što je bilo bitno pri odabiru jela jest da je porcija okruglog oblika.

Iako je poznato da pi postoji već 4000 godina i koristili su ga još Babilonci, tek je 1706. grčko slovo π odabrano kao simbol ovog broja. Učinio je to engleski matematičar William Jones.

I za kraj… Jeste li znali da su 3.14 posto mornara zapravo PI-rati?


[OPŠIRNIJE]Zasadi stablo,ne budi panj!
Emilija Šmit Polić / datum: 9. 3. 2021. 20:17
Ekolozi 5. a razreda MŠ Šećerana i ovaj tjedan nastavljaju s projektom "Zasadi stablo, ne budi panj".
Učiteljica Brankica Murk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[OPŠIRNIJE]Tradicijska glazba našega kraja u 1. a
Emilija Šmit Polić / datum: 9. 3. 2021. 20:10

Danas su se učenici 1.a razreda na satu glazbene kulture upoznavali s tradicijskom glazbom našega kraja. Putem video poziva zbog epidemioloških mjera u goste nam je došao tamburaš iz TS Melem Mato Kreko. Upoznao nas je s bisernicom i bračem te nam odsvirao baranjsko šokačko kolo, bećarac te pjesme o Baranji. Bilo nam je veselo i raspjevano.

Učiteljica Ivona Kreko


[OPŠIRNIJE]DAN ŽENA
Emilija Šmit Polić / datum: 8. 3. 2021. 11:17
Panoima smo obilježili Dan žena u OŠ Šećerana i PŠ Baranjsko Petrovo Selo.
Izradila ih je učiteljica Gabriela Feher.
Sretan Dan žena!
heart

[OPŠIRNIJE]"Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021."
Emilija Šmit Polić / datum: 5. 3. 2021. 20:10
I ove godine su ekolozi zajedno s učenicima razredne nastave sudjelovali u nacionalnoj kampanji "Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021." Zasadili smo sadnice božikovine i ginka. Priključite se i vi u akciju #zasadistablonebudipanj
učiteljice Brankica Murk, Ivona Kreko, Dajana Majstorović, Ina Gorup, Silvija Kozari Golob

[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O PREVENCIJSKIM PREGLEDIMA DJECE ZA UPIS U ŠK.GOD.2021./2022.
Emilija Šmit Polić / datum: 4. 3. 2021. 09:22

U skladu s aktualnom epidemiološkom situacijom tijekom pandemije  Covid – 19  za obavljanje sistematskih pregleda djece prije upisa u 1.r. OŠ dajemo sljedeće upute:

Mjesto obavljanja pregleda : ZZJZ Osječko -baranjske županije, ispostava Beli Manastir, školska 5,(u DZ Beli Manastir), a o vremenu obavljanja roditelji će biti obaviješteni putem škole.

 

PACIJENTI I PRATNJA – Mjerenje temperature u čekaonici  pacijentu i pratnji - febrilni i s respiratornim tegobama neće biti primljeni (jedino zdravi pristupaju pregledu).

Obavezna dezinfekcija ruku prije ulaska u ordinaciju.

Roditelj bi trebao nositi masku na licu.

Uputa o potrebi pridržavanja mjera zaštite (febrilni i sa respiratornim tegobama neće biti primljeni, ispunjavanje izjave da nisu bili prema svom saznanju u riziku, samo jedan roditelj smije biti u pratnji, moraju doći točno na termin i ne zadržavati se, koliko traje pregled i slično).

Prethodno ulasku u ambulantu ispunjavaju Izjavu o riziku od zaraze korona virusom.

Pri dolasku na pregled potrebno je donijeti djetetov urin u čistoj bočici za urin.

Na samom pregledu dobit će se uputnica za vađenje krvi.

Dijete bi trebalo obaviti pregled kod svog stomatologa, te nam donijeti  na pregled potvrdu o statusu zubi (zubnu putovnicu), ako se  isti obavi nakon našeg pregleda potrebno je dostaviti  mailom ili osobno.

 

Popis dokumentacije koju je potrebno dostaviti e-poštom 3 dana prije termina pregleda nadležnom školskom liječniku --    skolska.beli.manastir@gmail.com

  1. Upitnik s anamnestičkim podacima koji ispunjava roditelj Upitnik_za_roditelje.docx
  2. Preslike cjepne iskaznice ili ispis cijepljenja iz pedijatrijskog kartona
  3. Popis dokumentacije ukoliko postoji ( povijest bolesti u slučaju kroničnog oboljenja, nalazi logopeda i/ili psihologa, Rješenje o tjelesnom oštećenju, eventualno mišljenje predškolske ustanove o razvojnim aspektima djeteta ovisno o kronološkoj dobi)

 

 

Služba za školsku i adolescentnu medicinu,

       Školska 5, Beli Manastir


[OPŠIRNIJE]100. dan škole u PŠ Torjanci
Emilija Šmit Polić / datum: 25. 2. 2021. 11:07
100. dan škole najbolje je vrijeme za pokazati što smo sve radili proteklih 100 dana u 1. i 4. razredu PŠ Torjanci 😊
Dugo smo marljivo radili, pisali, čitali, plesali, pjevali i proučavali svijet oko sebe. I što je najvažnije, naučili smo biti prijatelji i podrška jedni drugima.
Učitelj Goran Radulović

[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Emilija Šmit Polić / datum: 24. 2. 2021. 19:30
Učenici OŠ Šećerana i ove su godine obilježili Dan ružičastih majica kojim se na simboličan način želi skrenuti pozornost na problem vršnjačkog nasilja u školama. Uz prikladno odjevene ružičaste majice, educirali su se i o samom nasilju, vrstama nasilja i slično.
Dan ružičastih majica „nastao“ je 2007. godine u Kanadi kada je dječak, u znak podrške majci oboljeloj od karcinoma dojke, došao u školu obučen u ružičastu majicu i zbog toga bio izložen izrugivanju i verbalnom nasilju od strane kolega. Ipak, nekoliko dana kasnije njegovi su se kolege iz razreda počeli pojavljivati u školi identično obučeni kako bi mu iskazali potporu.
Josipa Vargek, 8.a

[OPŠIRNIJE]Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja u PŠ Torjanci
Emilija Šmit Polić / datum: 24. 2. 2021. 18:42

Dan ružičastih majica - dan borbe protiv vršnjačkog nasilja obilježen je u 2. i 3. ff razredu, a ovo su naše poruke: "Prijateljstvo je najveće bogatstvo."; "Pruži mi ruku kad je potrebno."; " Svako dijete treba osmijeh."; " Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu."; "Budi mi prijatelj."

Učiteljica Anabela Kolarić


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica u PŠ Baranjsko Petrovo Selo
Emilija Šmit Polić / datum: 24. 2. 2021. 18:36

Učenici 6.c razreda PŠ Baranjsko Petrovo Selo danas su sudjelovali u obilježavanju Dana ružičastih majica videokonferencijom s partnerima u sklopu eTwinning projekta. Izradili smo plakat, dizajnirali majicu i izradili bedževe sa porukom BUDIMO PRIJATELJI.

Učiteljica Nikolina Janc


[OPŠIRNIJE]100. dan škole u BPS
Emilija Šmit Polić / datum: 23. 2. 2021. 09:33

Učenici 1. i 4. razreda OŠ Šećerana, PŠ Baranjsko Petrovo Selo obilježili su 100. dan škole raznim aktivnostima.

Na satu HJ učenici 1.r. su slušali pjesmu Stonoga u trgovini, a učenici 4.r. pisali 100 riječi koje sadrže 100.

Pod satom PID učenici 1.r. izrađivali su plakat na temu Dan - noć sa 100 zvjezdica, a 4.r. slagao 100 puzzli na temu Primorski zavičaj.

Naučili smo pjevati i svirati Himnu 100. dan škole, a na satu TZK odradili 100 vježbi.

Na kraju smo pod LK i SR izrađivali krune za glavu, nacrtali sebe na novčanici od 100 kuna i obojali, izrezali 100 srceta i zalijepili na plakat.

Ovaj projektni integrirani dan jako se svidio učenicima. Bilo nam je jako zabavno.

Na kraju dana sretni, veseli sa krunama na glavi i velikim osmijehom na licu pozdravili smo 100. dan škole.

Učiteljica Snežana Markan


[OPŠIRNIJE]Virtual Valentines
Emilija Šmit Polić / datum: 18. 2. 2021. 09:10

Učenici 5.c razreda PŠ Baranjsko Petrovo Selo sudjelovali su u međunarodnom projektu Virtual Valentines, u kojem smo izmijenjivali virtualne čestitke za Valentinovo s učenicima iz škola u Middletown, New York, SAD, Calgary, Kanada i Albuquerque, Novi Meksiko. Naše čestitke napravljene u alatima flippity, canva, u obliku gifa i snimljene videe razmijenili smo u aplikaciji padlet.

Učiteljica Nikolina Janc


[OPŠIRNIJE]Maškare
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 2. 2021. 12:04

Danas je fašnik, veseli dan,
dajte nam nešto, idemo van.
Vesele tu smo maškare mi,
pjevajte s nama zajedno svi.
Ludujmo, plešimo, pjevajmo u glas,
nek' radost prati i nas i vas! 🥳 🤠 🍌 👺 🤡 👻
Učiteljice Ivona Kreko, Dajana Majstorović, Ina Gorup, Silvija Kozari Golob


[OPŠIRNIJE]Maškare, 2. i 3. razred BPS
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 2. 2021. 11:52
"Ja nisam ja, a ti nisi ti..." MAŠKARE 🤡🥸🥳
Danas je bilo veselo i u PŠ Baranjsko Petrovo Selo!
Učenici 2. i 3. razreda i učiteljica Tamara Marković

[OPŠIRNIJE]Petaračke buše
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 2. 2021. 11:48

Petaračke buše, učenici 1. i 4. r. PŠ BPS i učiteljica Snežana Markan.


[OPŠIRNIJE]Maškare, PŠ Luč
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 2. 2021. 11:40

[OPŠIRNIJE]Organizacija nastave u OŠ Šećerana od 15. veljače 2021.g. do daljnjega
Đurđica Petrović / datum: 15. 2. 2021. 16:32

Temeljem Zaključka Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije sa 192. sjednice održane 11. veljače 2021. godine od ponedjeljka 15. veljače 2021. godine do daljnjega u OŠ Šećerana nastava će se organizirati za sve učenike škole po modelu „A“ u školi.

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Ljubav na satu Hrvatskog jezika i Likovne kulture (Područna škola BPS)
Emilija Šmit Polić / datum: 14. 2. 2021. 21:03
Obilježili smo Valentinovo pišući vlastite ljubavne pjesme, a uz to su dječaci djevojčicama priredili poklone. U Baranjskom Petrovom Selu, učenici su na satu Likovne kulture izrađivali pano kako bi ljubav zavladala i u učionici.
Učiteljica Ines Banek
 
 
 
 

[OPŠIRNIJE]Velentinovo, 1.a
Emilija Šmit Polić / datum: 14. 2. 2021. 20:45
Valentinovo smo obilježili kroz niz aktivnosti. Darovali smo tajnog prijatelja, ponovili matematiku uz prigodni nastavni listić, plesali i pjevali te odigrali valentinovski kviz i križaljku.
učiteljica Ivona Kreko

[OPŠIRNIJE]Valentinovo, 4.a
Emilija Šmit Polić / datum: 13. 2. 2021. 21:07
4.a šalje ljubav.
Učiteljica Silvija Kozari Golob

[OPŠIRNIJE]Velentinovo, 2.a
Emilija Šmit Polić / datum: 12. 2. 2021. 20:39
Učenici 2.a danas obilježili Valentinovo uz neizostavnu ČOKOLADU...
Razmijenili poklončiće "mišiće", uživali u dokumentarnom filmu Čokolada te puno toga novoga naučili.
Učiteljica Dajana Majstorović
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[OPŠIRNIJE]Valentinovo u PŠ Torjanci
Emilija Šmit Polić / datum: 12. 2. 2021. 11:53

Sretno Valentinovo! Učiteljice i učenici 2. i 3. ff razreda Torjanci... ❤❤❤❤❤❤❤


[OPŠIRNIJE]DAN SIGURNIJEG INTERNETA
Emilija Šmit Polić / datum: 10. 2. 2021. 11:11

Dan sigurnijeg interneta smo obilježili i mi u OŠ Šećerana, PŠ Baranjsko Petrovo Selo u 6.c razredu - pogledali smo video ŠTO SE TINI DOGODILO? i napravili smo plakat u alatu CANVA.

Učiteljica Nikolina Janc

Učiteljica Nikolina Janc


[OPŠIRNIJE]DAN CRVENIH HALJINA
Đurđica Petrović / datum: 5. 2. 2021. 17:51

Dan kojim želimo podići svijest javnost o specifičnostima moždanog udara u žena.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST - Pretprijave za upis u 1. razred za šk. god. 2021. – 2022.
Đurđica Petrović / datum: 3. 2. 2021. 08:48

Temeljem Plana upisa djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2021./2022. koji smo dobili od Upravnog odjela za obrazovanje Osječko-baranjske županije, obavještavamo sve roditelje koji prema mjestu boravka pripadaju upisnom području Osnovne škole Šećerana da su obvezni izvršiti prijavu djece kako bi škola mogla pripremiti plan za preglede djece za upis u prvi razred.

Zakonski obveznici su djeca rođena od 1. travnja 2014. do 31. ožujka 2015. godine.

Zbog trenutnih epidemioloških mjera, roditelj pretprijavu treba izvršiti telefonski u razdoblju od 1. - 15. 2. 2021. godine na broj 725-004 u matičnoj i područnim školama od 8.00 do 13.00 sati.

Za pretprijavu je potrebno ime i prezime djeteta, datum rođenja i adresa stanovanja.

Radujemo se budućoj suradnji!

Ravnateljica škole:

Đurđica Petrović, prof.

                             


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA
Đurđica Petrović / datum: 29. 1. 2021. 14:52

Temeljem zaključka Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije sa 188. sjednice održane 29. siječnja 2021. godine, a u skladu sa stajalištem Ministarstva znanosti i obrazovanja, ravnateljica škole donosi

                                                         ODLUKU                                                                                       o provođenju nastave u OŠ Šećerana po modelu A

U OŠ Šećerana nastava će se  od 1. veljače do 12. veljače 2021. godine odvijati na slijedeći način:

 - učenici svih razreda naše osnovne škole nastavu pohađaju u školi ( model "A")

                                                                                                Ravnateljica

                                                                                               Đurđica Petrović                                                                


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O NAČINU ORGANIZIRANJA NASTAVE U DRUGOM POLUGODIŠTU
Đurđica Petrović / datum: 15. 1. 2021. 12:51

 

Nastava u drugom polugodištu će se u Osnovnoj školi Šećerana organizirati od 18. siječnja 2021. godine na sljedeći način:

  • učenici od 1. do 4. razreda nastavu pohađaju u školi u jutarnjoj smjeni
  • učenici od 5. do 8. razreda nastavu pohađaju online od kuće

Ovakva organizacija nastave je privremena i prema preporuci te će se odvijati  sljedeća dva tjedna tj. do kraja mjeseca siječnja.

Ravnateljica

Đurđica Petrović


[OPŠIRNIJE]Diorama u 5. razredu
Emilija Šmit Polić / datum: 23. 12. 2020. 11:28
Učenici petih razreda u prosincu su čitali lektiru Paunaš, a obradili su je na načina da su o pročitanoj priči napravili dioramu (što je diorama, možete vidjeti na priloženim fotografijama). Svi smo napravili diorame i svima se svidio proces izrade. Složili smo se kako bismo još neku lektiru mogli obraditi na ovaj način. Najviše nam se svidjelo kako možemo pretvoriti nešto što se zamišlja u u nešto što se vidi. Osim nas, radovima je bila jako zadovoljna i naša učiteljica Silvija Borovečki.
Katja Skeledžija, 5.a

[OPŠIRNIJE]Sretan Božić PŠ Luč
Emilija Šmit Polić / datum: 23. 12. 2020. 11:17

Izradili smo 3d kuglicu za bor i božićnu čestitku našim najmilijima kako bismo im čestitali nadolazeći blagdan i poželjeli im najljepše želje. Učionicu smo ukrasili pahuljicama od papira. Uz pjevanje božićnih pjesama, okitili smo naš maleni bor. U našoj učionici zavladao je pravi božićni ugođaj! Svima želimo ugodne blagdane! Učenici 2. i 3.r PŠ Luč i učiteljica Anabela Kolarić


[OPŠIRNIJE]Sretan Božić
Emilija Šmit Polić / datum: 22. 12. 2020. 11:31

Sretan i blagoslovljen Božić i nadolazeće blagdane žele učenici 2. i 3. ff razreda sa svojom učiteljicom! Puno mira i zdravlja svima želimo mi!


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA
Đurđica Petrović / datum: 17. 12. 2020. 21:07

Dragi učenici i roditelji!

Posljednji tjedan prvog polugodišta školske godine, od 21.12 do 23.12.2020. učenici od 1. do 4. razreda nastavu imaju u školi (Model A) i to u prijepodnevnoj smjeni dok učenici od 5. do 8. razreda nastavu ta tri dana prate od kuće (Model B).
Zimski odmor učenika počinje 24.12. 2020. Drugo polugodište počinje 18.1.2021.godine. O modelu nastave u drugom polugodištu bit ćete obaviješteni.

Želimo Vam vesele i zdrave zimske praznike!


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA
Đurđica Petrović / datum: 5. 12. 2020. 17:00

Od 7.prosinca 2020.godine učenici od 5. do 8.razreda vraćaju se u školske klupe. Njihovim povratkom u školu, učenici razredne nastave matične škole sljedeća dva tjedna nastavu će imati u poslijepodnevnoj smjeni. I nadalje se trebamo pridržavati propisanih epidemioloških mjera.


[OPŠIRNIJE]"You are incredible just as you are"
Emilija Šmit Polić / datum: 27. 11. 2020. 14:39

Učenici petog razreda naše škole PŠ Baranjsko Petrovo Selo su sudjelovali u pisanju priče "You are incredible just as you are" u sklopu projekta Me, Myself and I. Velika pohvala za kreativnost i znanje engleskog jezika Ema Bajt, Laura Kuna, Tena Tomić i Kristijan Blagus. Učiteljica Nikolina Janc

 


[OPŠIRNIJE]DAN HRVATSKOG GLUMIŠTA
Emilija Šmit Polić / datum: 24. 11. 2020. 14:50

Željeli smo iskoristiti jedinstvenu priliku i pogledati predstavu Grimmix u izvedbi
Kerekesh Teatar. Velika nam je čast virtualno ih ugostiti u našem malom odjelu te u njihovom društvu obilježiti Dan hrvatskog glumišta.
Hvala što smo nastavu završili smijehom!

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST o privremenom prelasku škole na Model B
Đurđica Petrović / datum: 23. 11. 2020. 12:50

Poštovani učenici i roditelji,

Imajući u vidu epidemiološku situaciju, koju proteklih tjedana obilježava znatniji porast broja oboljelih osoba od bolesti COVID-19 te povećan broj samoizolacija, nastava će se u OŠ Šećerana organizirati na način:

-za učenike od 1. do 4. razreda nastava će se održavati u školi (Model A),

-za učenike od 5. do 8. razreda nastava će se održavati 2 tjedna na daljinu, a 2 tjedna u školi (Model B).

Stoga:

PREDMETNA NASTAVA

Nastava na daljinu: od 24. 11. do 27.11. 2020.

                                   od 30.11. do 4.12.2020.

Nastava u školi:     od 7.12. do 11.12. 2020.

                                 od 14. 12 do 18. 12. 2020.

Nastava na daljinu:  od 21.12.do 23.12.2020.

Navedeni prijedlog kao privremeno rješenje proizašao je iz spoznaje da do kraja polugodišta imamo malo više od 4 tjedna nastave te da bi navedeni modeli uz zimski odmor koji slijedi zasigurno smanjili rizik pri prijevozu učenika organiziranim prijevozom, međusobna druženja učenika i moguće prenošenje virusa u njihove obitelji, a što bi u konačnici zasigurno pridonijelo smanjenju broja oboljelih i osoba u samoizolaciji.

Lijep pozdrav i ostanite zdrav!

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara
Emilija Šmit Polić / datum: 19. 11. 2020. 12:22

I ove su godine učenici naše škole povodom Dana sjećanja odali počast žrtvama Vukovara. Svaki je razred zapalio svijeću i prigodnim se riječima prisjetio Grada Heroja. Razredi su zbog epidemioloških mjera uzrokovanih pandemijom pojedinačno obilježili ovaj dan u pratnji svojih razrednika i učitelja povijesti.

Antonela Pandžić, 7.a

  

  


[OPŠIRNIJE]Vukovar <3
Emilija Šmit Polić / datum: 18. 11. 2020. 14:20


Sjećanje na herojski grad Vukovar obilježili su učenici 2. i 4. razreda PŠ Branjin Vrh.
Vukovar svijetli u našim srcima ! ❤
Učiteljica Sanja Marković

 


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje
Emilija Šmit Polić / datum: 18. 11. 2020. 13:59

Učenici  2.f i 3.f razreda obilježili su Dan sjećanja na žrtve 

Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje.

I u mom selu svijetli Vukovar !  ❤
Učiteljica : Marija Brdarić Kovačević

 

   


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 11. 2020. 11:08

Siniša Glavašević, Priča o gradu

Odustajem od svih traženja pravde, istine, odustajem od pokušaja da ideale podredim vlastitom životu, odustajem od svega što sam još jučer smatrao nužnim za nekakav dobar početak, ili dobar kraj. Vjerojatno bih odustao i od sebe sama, ali ne mogu. Jer, tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad? Tko će mi ga čuvati dok mene ne bude, dok se budem tražio po smetlištima ljudskih duša, dok budem onako sam bez sebe glavinjao, ranjiv i umoran, u vrućici, dok moje oči budu rasle pred osobnim porazom?

Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko ce Vukovar iznijeti iz mraka? Nema leđa jačih od mojih i vaših, i zato, ako vam nije teško, ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se. Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali, i primili prvi poljubac - netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema? Nema izloga u kojem ste se divili vlastitim radostima, nema kina u kojem ste gledali najtužniji film, vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa. Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi.


[OPŠIRNIJE]Kreativni sedmaši
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 11. 2020. 08:43

Učenica 7.a razreda Nika Major došla je na ideju da učenici na satu razrednog odjela sami izrađuju maske za lice. U dogovoru s razrednicom i ostatkom razreda ideja je pretvorena u djelo. Učenici su donijeli tkanine i šivaći pribor te prionuli na posao. Prilagodivši se trenutnoj situaciji, umjesto božićnih dekoracija, marljive su ruke izradile zanimljive maske pokazujući da se iz svake situacije može nešto naučiti.

 

Silvija Borovečki

 


[OPŠIRNIJE]Projekt – Priča jesenskog šešira
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 11. 2020. 08:32

Na satu Hrvatskoga jezika dobili smo zadatak  izraditi svoj vlastiti šešir od jesenskih plodova i izmisliti svoju priču o njemu. Pred razredom smo predstavljali svoj projekt tako da smo stavili šešir na glavu i pričali priču zamišljajući da smo mi taj šešir. Priča je trebala biti izražajna, tečna i maštovita. Svaki je šešir trebao imati svoje ime. Nakon ispričane priče ukratko smo opisali od kojih smo ga plodova napravili. Tijekom ovog projekta svi učenici su se lijepo zabavili i na kraju bili zadovoljni svojim ocjenama. U prilogu možete vidjeti nas i naše radove.

 

Matija Radmanić, 5.a


[OPŠIRNIJE]Sjećanje na žrtvu Vukovara
Emilija Šmit Polić / datum: 16. 11. 2020. 10:13

23. 10. 2020. učenici 4.a sa svojom učiteljicom Silvijom Kozari Golob posjetili su Vukovar u sklopu projekta Moja domovina. U Memorijalnom centru Domovinskog rata zornim pristupom naučili su o nastanku domovine Hrvatske i njenim simbolima. Zanimljiv je bio i posjet Muzeju Vučedolske kulture.

Učiteljica Silvija Kozari Golob


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan ljubaznosti
Emilija Šmit Polić / datum: 13. 11. 2020. 10:34
Svjetski dan ljubaznosti obilježava se 13.11., a učenici 1. a razreda obilježili su ga u sklopu eTwinning projekta Me, Myself & I gledanjem crtanog filma Baltazar Izumitelj cipela. Nakon toga razgovorom su došli do zaključka kako se dobro dobrim vraća. Izradili su plakat te nacrtali stroj za ljubaznost ili primjer svoje ljubaznosti. Zaključak je bio kako svaki dan trebamo biti ljubazni te barem osmijehom nekome uljepšati dan.
učiteljica Ivona Kreko

[OPŠIRNIJE]Ekolozi PŠ Branjin Vrh
Emilija Šmit Polić / datum: 9. 11. 2020. 22:42

Ekolozi 1.b razreda PŠ Branjin Vrh skupljali su lišće u školskom dvorištu. Vrijedne ručice napravile su velik posao, a usput smo i ponovili kakvo nam vrijeme donosi jesen, što se događa s biljkama i životinjama te što sve ljudi rade ujesen. Učiteljica Marija Babli


[OPŠIRNIJE]Maskota za eTwinning projekt "Me, myself and I"
Emilija Šmit Polić / datum: 6. 11. 2020. 10:19

I naša je škola odabrala maskotu za eTwinning projekt "Me, Myself and I" koji u našoj školi provode učiteljice Ivona Kreko, Ina Gorup, Nikolina Janc i Tijana Nedić


[OPŠIRNIJE]JESENSKI ODMOR UČENIKA
Đurđica Petrović / datum: 29. 10. 2020. 16:40
Dragi učenici!
 
Jesenski odmor za učenike počinje 2. studenog i traje do 3. studenog.
Nastava počinje 4. studenog prema rasporedu.
Želimo Vam lijep odmor i mnogo zdravlja!

[OPŠIRNIJE]European Quality Label
Emilija Šmit Polić / datum: 28. 10. 2020. 11:14

Naša je škola prepoznata i nagrađena za izvrsnost u sudjelovanju u eTwinning projektima - Webučionica i Na putu dobrote. Rad učenika i učitelja naše Škole priznat je i među drugim školama u Europi, a naši radovi će biti dio jedne lijepe priče o suradnji s učenicima iz različitih dijelova Republike Hrvatske i Europske Unije.  Čestitamo učiteljici Ini i učenicima! :)


[OPŠIRNIJE]ANKETA - IZOSTANCI
Emilija Šmit Polić / datum: 22. 10. 2020. 10:23

Dragi učenici,

molimo vas da riješite ovu anketu o izostancima!

Budite iskreni i riješite ju samo jednom.

Vaše nam je mišljenje važno.

https://www.surveymonkey.com/r/TXFWTS8?fbclid=IwAR3nQF3H4p6Bi3ae1FChhwTpldYLv3EV9NRnSVVZeodSKkXrLSRg3V4Xnxw


[OPŠIRNIJE]Mikrobitovi na satu matematike
Emilija Šmit Polić / datum: 21. 10. 2020. 15:10
Mikrobitovi su već nekoliko godina prisutni u nastavi OŠ Šećerana. Danas su učenici 6. c razreda s učiteljicom Editom Konjušak imali nešto zanimljiviji sat matematike. Koristili su mikrobitove kako bi sat učinili zanimljivijim.

[OPŠIRNIJE]Svjetski dan kravate
Emilija Šmit Polić / datum: 19. 10. 2020. 15:15

I ove smo godine 18. listopada obilježili Svjetski dan kravate crtajući sami sebi kravate: šarene, vesele, najljepše i jedinstvene!!!!
PŠ Petlovac, 1. i 2. razred i učiteljica Marija Šimić

 

[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan bijelog štapa
Emilija Šmit Polić / datum: 14. 10. 2020. 11:05

Danas je 6.c razred na satu razrednika u sklopu eTwinning projekta obilježio Međunarodni dan bijelog štapa koji se obilježava 15.10. u cijelom svijetu. Učenici su izradili poster pomoću Canva alata i straničnike te je održana videokonferencija sa školama u projektu.

Učiteljica Nikolina Janc

 


[OPŠIRNIJE]Dani zahvalnosti za plodove zemlje
Emilija Šmit Polić / datum: 13. 10. 2020. 11:42

U MŠ Šećerana obilježili smo Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Gledali smo edukativan video o tome kako se nekada ručno kosilo žito i vršilo pomoću strojeva te tradiciju pripremanja kruha i pečenja u krušnoj peći. Čitajući prigodan tekst na satu Hrvatskoga jezika, prisjetili smo se da je kruh naše najveće bogatstvo.

Učenici 3.a razreda i učiteljica Anabela Kolarić


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan mentalnog zdravlja u sklopu eTwinning projekta "Me, Myself & I"#worldmentalhealthday
Emilija Šmit Polić / datum: 10. 10. 2020. 15:59
U 1. a razredu MŠ Šećerana obilježili smo u sklopu eTwinning projekta "Me, Myself & I" Svjetski dan mentalnog zdravlja koji se obilježava 10.10. Radionicu smo započeli prepoznavanjem osjećaja te razgovorom kada su se oni tako osjećali. Naučili smo vježbu razbijanja papira ili folije kako bi izbacili ljutnju iz sebe. Zatim smo poslušali priču Mala šalica. Priča je to, koja svojim sretnim završetkom, ulijeva povjerenje da će na mjestu neke naše nesavršenosti jednog dana zasjati zlatni ukras. Potom smo odradili tjelovježu, jer se vodimo poslovicom
U ZDRAVOM TIJELU, ZDRAV DUH! Na kraju smo se opustili uz vježbu opuštanja Zlatna prašina. Učenici su dobili potvrde o sudjelovanju jer su bili jako otvoreni i suradljivi.
Učiteljica Ivona Kreko
Učenici 2. i 3. razreda PRO Baranjsko Petrovo Selo od početka nastavne godine razmišljaju svojim o emocijama i kako oni mogu sami sebi pomoći da bi se bolje osjećali. Danas su naučili i neke vježbice disanja koje će rado primijeniti i dalje kada se budu loše osjećali. Na početku radionice svaki je učenik napisao svoje ime u balončić kako se osjeća. Bilo je i nekoliko učenika koji su se loše osjećali jer su dobili loše ocjene pa smo željeli vidjeti kako će radionica djelovati i na njihovo raspoloženje. Zatim smo se opustili uz vođenu meditaciju za djecu Čarobni balon - https://youtu.be/UcWzLjhzhM4 . Nakon meditacije, učenici koji su se loše osjećali ispričali su kako se sada bolje osjećaju i kako im je to odličan osjećaj osjetiti takvu promjenu, a i ostali učenici rekli su da se sada osjećaju još više opuštenima, a da to nisu prije primjećivali. Nakon toga, učenici su naučili vježbe disanja kroz koje mogu otpustiti loše emocije - https://youtu.be/NEynap6ITqg. Sljedeća aktivnost bila je kviz, a u kvizu je bilo potrebno prepoznati osjećaje koji su opisani kroz kratku priču. Sljedeća aktivnost bila je nacrtati svoj portret i kako se sada osjećaju. Ideja je preuzeta iz projekta, ali je prilagođena učenicima. Svi učenici su nacrtali sretna lica i nasmiješena lica. Za kraj radionice svaki učenik je dobio žuti papirić na koji je trebao napisati rečenicu koju bi voljeli da im netko drugi kaže. Na kraju radionice zaključili smo da su emocije dio nas i da je važno pokazati kako se osjećamo te da se svi moramo truditi pozitivno razmišljati kako bi se bolje osjećali jer dok brinemo o sebi, brinemo i o drugima.
Učiteljica Ina Gorup
U područnoj školi Baranjsko Petrovo Selo obilježili smo #worldmentalhealthday s dvije aktivnosti, prva je izrada radova u WordArt aplikaciji sa učenicima osmih razreda na engleskom jeziku, te sa petim razredima razgovor uz plakate na temu mentalnog zdravlja na hrvatskom i engleskom jeziku i crtanje sebe u aktivnosti koja ih najviše opušta i odmara. Učenici su sve aktivnosti rado prihvatili i o njima slobodno pričali.
Učiteljica Nikolina Janc
 
 
 

[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan u PŠ Petlovc
Emilija Šmit Polić / datum: 9. 10. 2020. 20:55
❤"Obojimo svijet šarenim bojama..."❤
U PŠ Petlovac obilježili smo Dječji tjedan kroz boju, sliku i osmijeh na licu.

[OPŠIRNIJE]Svjetski dan zaštite životinja
Emilija Šmit Polić / datum: 7. 10. 2020. 09:57

Učenici PŠ Luč, zajedno sa svojim učiteljicama, posjetili su obiteljsko gospodarstvo u Luču povodom Svjetskog dana zaštite životinja koji se obilježava 4.listopada. Vidjeli smo razne vrste pernatih životinja te poslušali zanimljivosti o njima.


[OPŠIRNIJE]Sretan Dan učitelja!
Emilija Šmit Polić / datum: 5. 10. 2020. 14:18


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan učitelja
Emilija Šmit Polić / datum: 2. 10. 2020. 14:30

U područnoj školi Baranjsko Petrovo Selo učenici 6.c razreda napravili su pano povodom Dana učitelja 5.10.! Također svim učiteljima želimo sretan njihov dan i hvala za strpljenje, razumijevanje, znanje i smijeh!
učiteljica Nikolina Janc


[OPŠIRNIJE]Glagoljica u nastavi HJ
Emilija Šmit Polić / datum: 2. 10. 2020. 14:26


U sklopu nastavne jedinice Početci hrvatske pismenosti učenici su se upoznali s glagoljicom. Glagoljična tradicija u Hrvata duga je 11 stoljeća i predstavlja snažan dio hrvatskog identiteta. Upravo zbog snažne glagoljične tradicije, važno ju je na različite načine približiti učenicima. Naime, učenici su odjeveni kao redovnici u srednjem vijeku uz pera, tuš i svijeće pisali glagoljicu. Uz svoja imena, pisali su i pisma. Uživali su u atmosferi srednjovjekovne kulture.
Učiteljica Ines Banek

 


[OPŠIRNIJE]Europski dan jezika
Emilija Šmit Polić / datum: 25. 9. 2020. 12:16

Danas smo u PŠ Baranjsko Petrovo Selo obilježili Europski dan jezika: svi su učenici predmetne nastave igrali Escape room igricu o znanju europskih jezika, a 6.c razred je napravio i pano u učionici.

Učiteljica Nikolina Janc

 


[OPŠIRNIJE]#BeActive EUROPSKI TJEDAN SPORTA
Emilija Šmit Polić / datum: 25. 9. 2020. 10:53

U četvrtak 24.9. u školskom dvorištu Osnovne škole Šećerana pod vodstvom Silvije Kozari Golob učiteljicom razredne nastave i partnerske suradnje sa instruktoricom grupnog fitnesa uz glazbu Ivanom Major – Skok Klub športska rekreacija i ples – Beli Manastir otvoren je Europski tjedan sporta.

4.a je  razvijao snagu mišića koja je bitna za održavanje zdravlja cijelog tijela.

Aktivnosti:

A) uvodni dio: zagrijavanje (glava, ramena, ruke, kukovi, noge, stopala)

B) glavni dio: vježbe za djecu koje uključuju jačanje mišića i kostiju.

C ) završni dio: istezanje radnih mišićnih grupa

Rekvizit za vježbanje: štap

 

Razina tjelesne aktivnosti trenutačno je u stagnaciji, a u nekim državama čak i opada. Europski tjedan sporta odgovor je na taj izazov. Nedostatak tjelesne aktivnosti nema samo negativan učinak na društvo i zdravlje ljudi, već uzrokuje i gospodarske troškove. Preko športa možemo poslati snažnije poruke tolerancije i osnažiti građanstvo diljem Europe. Izvještaj je dostupan i na službenim stranicama Europskog tjedna sporta #BeActive

Neka i vas naše fotografije današnjega dana motiviraju i aktiviraju #BeActive.


[OPŠIRNIJE]Europski Tjedan Sporta #BeActive
Emilija Šmit Polić / datum: 22. 9. 2020. 09:09

OŠ ŠEĆERANA 23.9. do 18.6.

Europski tjedan sporta (ETS) je inicijativa Europske komisije za promicanje športa i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se 2020. godine održava šesti put.  Potaknut će Europljane da redovito budu aktivni (#BeActive) te će im omogućiti više vježbanja u svakodnevnom životu.

I naše prijavljeno događanje u OŠ Šećerana je odobreno pod vodstvom učiteljice razredne nastave Silvije Kozari Golob. Pomoći ćemo u širenju poruke o važnosti bavljenjem tjelesnom aktivnošću među građanima Republike Hrvatske, bez obzira na dob, spol ili tjelesne sposobnosti.

PROGRAM AKTIVNOSTI:

  1. Za učitelje i sve djelatnike škole:

Pridržavajući se svih epidemioloških preporuka učiteljice i djelatnici škole će od voditeljice Silvije dobiti detaljne naputke putem plakata za vježbe istezanja grupacije mišića koji su najviše pod opterećenjem i za vježbe relaksacije - KAKO U UČIONICI I ŠKOLI OSTATI U DOBROJ FIZIČKOJ FORMI

Svaki djelatnik škole koji je u mogućnosti doći na posao biciklom ili pješke će isto prakticirati tijekom školske godine.

  1. Za učenike škole

Za učenike škole Šećerana suradnja s projektom ostvarena je putem partnerstva SKOK KLUB – športska rekreacija i ples – instruktoricom grupnog fitnesa uz glazbu Ivanom Major. Cilj je razvijanje snage mišića kod djece koja je bitna za održavanje zdravlja cijelog tijela.

Partneri:

Pokrovitelji Europskog tjedna sporta #BeActive

Središnji državni ured za šport

 


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt "Me, Myself & I"
Emilija Šmit Polić / datum: 16. 9. 2020. 09:20

U novu školsku godinu ulazimo s još jednim međunarodnim eTwinning projektom "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica").

Projekt je nastao s ciljem promoviranja važnosti i brige za dobro mentalno zdravlje djece i mladih. Kroz projekt će se potaknuti učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici.

Učenici će učiti o mentalnom zdravlju kroz različite aktivnosti i primijeniti trenutno iskustvo. Također, imat će priliku surađivati s učenicima iz drugih škola, čuti primjere dobre prakse i prihvatljive obrasce ponašanja koji doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.

Projektne aktivnosti s učenicima Osnovne škole Šećerana provest će učiteljica engleskog i  njemačkog jezika Nikolina Janc u područnoj školi Baranjsko Petrovo Selo sa učenicima petog i sedmog razreda, učiteljica Tijana Nedić u matičnoj školi sa sedmim razredima i učiteljica Ivona Kreko sa prvim razredom.

Učitelj informatike Goran Podunavac iz OŠ Popovac je autor projekta sa psihologinjom Marijom Jurić iz Osnovne škole Drenje.

Projektne aktivnosti bit će objavljene na TwinSpace stranici projekta "Me, Myself & I". Dosad se za sudjelovanje u projektu prijavilo 70 škola iz sedam europskih zemalja - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Finske, Italije, Slovačke, Srbije i Turske.

Veselimo se suradnji s drugim školama!

 


[OPŠIRNIJE]Prvi dan škole
Emilija Šmit Polić / datum: 11. 9. 2020. 12:09

7. rujna 2020. školsko zvono u PŠ Baranjsko Petrovo Selo po prvi puta je pozdravilo i pozvalo i troje prvašića Dunju, Bartola i Marina. Uzbuđeni, ali i sretni uz pridržavanje svih epidemioloških uputa i mjera uz pratnju svojih mama po prvi puta su sjeli u školske klupe. Želimo im sretno i uspješno školovanje, da postanu cjelovite osobe te uzorni građani i da nadalje ostanu odgovorni i čuvaju sebe i druge.

 
                       učiteljica Snežana Markan

[OPŠIRNIJE]Lučki prvašići:)
Emilija Šmit Polić / datum: 11. 9. 2020. 11:46

Prvašići PŠ Luč također su sretno i uzbuđeno započeli svoje školske dane. Učenici 4. r. poželjeli su im dobrodošlicu pjesmom, recitacijama i plesom pridržavajući se svih epidemioloških uputa i mjera. 

Poželjeli smo im puno smijeha, radosti, znanja i uspjeha! 

[OPŠIRNIJE]POČETAK RADA ŠKOLSKE KUHINJE U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./21.
Đurđica Petrović / datum: 11. 9. 2020. 11:37

Poštovani učenici i roditelji,

školska kuhinja počinje s radom u ponedjeljak,14.rujna 2020.

Jelovnik se nalazi u izborniku lijevo pod Školska kuhinja.

Lijep pozdrav!


[OPŠIRNIJE]POPIS UČENIKA 5.A I 5.B RAZREDNOG ODJELA
Đurđica Petrović / datum: 4. 9. 2020. 14:23

5.B

1. Bašnec Inna

2. Čizmar Viktor

3. Denih Hanna

4. Habi Domagoj

5. Kusalić Lara

6. Kvaternik Noa

7. Matulin Dorijan

8. Migles Tena

9. Mucić Ema

10. Ordanić Kristijan

11. Ranogajec Borna

12. Sajko Lea

13. Todorović Dario

14. Vučenović Lorena

 

5. A

1. Arpaši Lara

2. Babović Megi

3. Bužbaher Tena

4. Ćosić Noa

5. Dibrani Hasan

6. Đukić Dorotea

7. Kalozy Ivan

8. Njergeš Milan

9. Petković Lucija

10. Radmanić Matija

11. Seleš Leonardo

12. Skeledžija Katja

13. Stojanović Sara

14. Kuzmić Mihaela

15. Pintar Klaudia


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O POČETKU NASTAVNE GODINE 2020./2021. I ORGANIZACIJI RADA U OŠ ŠEĆERANA
Đurđica Petrović / datum: 2. 9. 2020. 20:19

Dragi učenici i roditelji!

Nastavna godina za sve učenike osnovne škole počinje 7. rujna 2020. godine.

S obzirom da nastavna godina počinje u uvjetima povezanima s COVID-19, OŠ Šećerana donijela je plan izvođenja nastave u takvim uvjetima, a u skladu sa svojim specifičnostima i mogućnostima.

OŠ Šećerana primjenjivat će:

 - model  nastave u školi za redovitu nastavu  i

- model mješovitog oblika nastave za izborne predmete koji su sastavljeni od više razrednih odjela


[OPŠIRNIJE]OBJAVLJENE EPIDEMIOLOŠKE MJERE HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO ZA ŠKOLE I VRTIĆE U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.
Đurđica Petrović / datum: 29. 8. 2020. 07:49

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je epidemiološke mjere za školske i predškolske ustanove koje će se provoditi tijekom epidemije Corona virusa. Objavljene mjere bit će prilagođene potrebama i mogućnostima svake škole. Ujedno će Ministarstvo znanosti i obrazovanja svim školama do 31. kolovoza poslati detaljne upute kako te mjere primijeniti u školama s obzirom na njihove specifičnosti.

DOKUMENT MJERE HZJZ --> PREUZMI

Nastava za sve razrede započinje 7. rujna 2020. godine. Nastava će se odvijati u školi za sve razrede od 1. do 8. razreda sukladno epidemiološkim mjerama i posebnoj organizaciji nastave. Svi učenici obvezni su dolaziti u školu i pridržavati se epidemioloških mjera koje budu propisane na razini škole.

Cilj ovih mjera i posebne organizacije nastave je što više spriječiti širenje virusa Covid-19 i zaštititi sve dionike obrazovnog sustava od moguće zaraze. Ističemo važnost odgovornog ponašanja svih - učitelja i djelatnika škole, učenika i roditelja. Posebno apeliramo na roditelje učenika da svojoj djeci objasne važnost odgovornog ponašanja i pridržavanja mjera i u školi, ali i izvan škole. Odgovorno ponašanje izvan škole također je uvjet da ove i sve druge mjere imaju smisla. One neće imati smisla ako se zbog neodgovornog ponašanja učenika ili njihovih roditelja izvan škole neko dijete zarazi i zbog toga cijeli njegov razred bude morao u samoizolaciju. 

Sve informacije o specifičnim mjerama za našu školu, organizaciji i početku nastave i svim ostalim stvarima vezanima uz nastavu i školu objavit ćemo nakon 31. kolovoza 2020.g.


[OPŠIRNIJE]Rastanak
Emilija Šmit Polić / datum: 26. 8. 2020. 16:58

Kolektiv naše škole danas se oprostio se od čak tri drage kolegice. U mirovinu odlaze nastavnica povijesti i geografije Nevenka Glavan, pedagoginja Dragana Barbir te učiteljica razredne nastave Ana Dodoš. 

Svaka je na svoj način ostavila trag na svima nama, a svojim su radom i ljubavlju oplemenile generacije učenika.

Uz suze i smijeh zahvalili smo jedni drugima i oprostili se od navike svakodnevnog viđanja, ali ne i druženja.

Veliko im hvala na svemu što su ostavile iza sebe te im želimo predstojeće radosne dane provedene u miru i istraživanju svega što do sada nisu stigle. Volimo vas! heart

 


[OPŠIRNIJE]FINANCIRANJE DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA
Đurđica Petrović / datum: 13. 8. 2020. 19:56

Općina Petlovac će financirati kupovinu drugih obrazovnih materijala  (radne bilježnice, zbirke zadataka, mape, kutije za tehničku kulturu…) za učeniku s područja općine Petlovac. Navedene obrazovne materijale učenici će preuzeti u školi.

Učenici obitelji primatelja minimalne novčane naknade, kako  općine Petlovac, tako i grada Belog Manastira, ostvaruju pravo financiranja drugih obrazovnih materijala sredstvima iz  Državnog proračuna Republike Hrvatske. Korisnici naknada dužni su centrima za socijalnu skrb dostaviti potvrdu iz škole iz koje je jasno vidljivo da je učenik u šk.god.2020./21. upisan prvi puta u određeni razred. Potvrdu možete dobiti u tajništvu škole od 25. kolovoza 2020.

Pravo se ostvaruje u najvišem iznosu od:

1.-4.razred: 111,06 kn

5.,6.razred: 233,23 kn

7.,8.razred: 344,29 kn

Škola će vršiti nabavu drugih obrazovnih materijala za sve učenike.


[OPŠIRNIJE]NAŠI ROBOTIČARI NASTAVLJAJU NIZATI USPJEHE
Đurđica Petrović / datum: 11. 7. 2020. 13:42

NAŠI ROBOTIČARI- PRVACI!!!

Bravo učenici i bravo za učiteljicu Editu Konjušak!


[OPŠIRNIJE]FINANCIRANJE DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA
Đurđica Petrović / datum: 8. 7. 2020. 18:37

[OPŠIRNIJE]ISPRATILI SMO NAŠE OSMAŠE
Đurđica Petrović / datum: 1. 7. 2020. 15:51

Ispratili smo naše osmaše!

U Osnovnoj školi Šećerana smo, skromno ali svečano i ponosno, ispratili osmaše.

Ova je generacija osnovnu školu završila u najneobičnijoj školskoj godini do sada i ovo je bila prilika da još jednom sjednu u zajedničke klupe i s  razrednicima podijele vesele trenutke.

Ponosni smo što su bili dio naše škole i želimo im sretan i uspješan nastavak školovanja.


[OPŠIRNIJE]ISPRAĆAJ OSMAŠA 2019./2020.
Đurđica Petrović / datum: 22. 6. 2020. 19:38

ISPRAĆAJ OSMAŠA 2019./2020.

Krajem i ove nastavne godine oprostit ćemo se i ispratiti naše osmaše. Ispratit ćemo još jednu generaciju osmaša i to na kraju ove neobične i specifične nastavne godine. Ispraćaj ćemo prilagoditi epidemiološkoj situaciji, no i ovaj će ispraćaj biti pun pjesme, veselja, oproštaja i pokoje suze zbog rastanka.

Uz kratki program svečano ćemo uručiti našim dragim osmašima svjedodžbe i zaželjeti im sreću na njihovom novom putu.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, u predvorju, gdje će biti svečano uručenje svjedodžbi, poštivat ćemo distancu među učenicima. Iz toga razloga za vrijeme svečanosti roditelji i gosti morat će pričekati u dvorištu školu. Nakon svečanosti svaki odjel osmih razreda imat će domjenak u svojoj učionicu, a moći će im se pridružiti njihovi roditelji uz  propisane epidemiološke mjere. Roditelji svakoga odjela ući će u školu na drugi, poseban ulaz. Trajanje domjenka morat ćemo ograničiti na jedan školski sat, a svi sudionici koji se nalaze u istoj učionici dužni su provoditi. socijalnu distancu.

Unatoč situaciji u kojoj se nalazimo zbog trenutne pandemije, i ova generacija osmaša imat će svoj veličanstveni ispraćaj.

Svečani ispraćaj osmaša bit će 30. lipnja 2020. g. s početkom:

U PŠ Baranjsko Petrovo Selo u 8:00 sati.

U matičnoj školi Šećerana u 10:00 sati.

Veseli pozdrav,

ravnateljica

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O NABAVI UDŽBENIKA I DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA
Đurđica Petrović / datum: 19. 6. 2020. 14:25

Iduće 2020./2021. školske godine u kurikularnu reformu ulaze - drugi, treći, šesti i sedmi razredi osnovne škole i prirodoslovni predmeti osmih razreda osnovne škole.

Svi učenici osnovnih škola dobit će besplatne udžbenike za redovite i izborne predmete. Udžbenike će naručivati škola gdje će ih učenici i preuzeti.

Druge obrazovne materijale (mapa za likovnu kulturu, kutija za tehničku kulturu, radne bilježnice, zbirke zadataka i dr. ) nabavljaju roditelji ili će se sufinancirati sredstvima lokalne zajednice o čemu ćete biti obaviješteni. Popisi drugih nastavnih materijala za svaki razred nalazit će se na mrežnoj stranici škole od 15. srpnja 2020.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]POZIV - UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE
Đurđica Petrović / datum: 19. 6. 2020. 08:50

POZIVAMO VAŠE DIJETE

na upis u prvi razred osnovne škole u školskoj 2020. / 2021. godini.

Upisi će se provoditi   25. i 26.  lipnja  ( ČETVRTAK I PETAK ) 2020. godine   U VREMENU OD  8-12  SATI  u matičnoj školi Šećerana i u područnim školama u Baranjskom Petrovom Selu, Branjinom Vrhu,  Luču,  Petlovcu i Torjancima.

                                          

 


[OPŠIRNIJE]SAMOVREDNOVANJE
Emilija Šmit Polić / datum: 15. 6. 2020. 15:22

Molimo izdvojiti 5 minuta za popunjavanje upitnika u sklopu projekta SAMOVREDNOVANJE do 19. lipnja 2020.

 

Učitelji razredne nastave

 

Učitelji predmetne nastave

 

Roditelji

 

Učenici razredne nastave

 

Učenici predmetne nastave

 


[OPŠIRNIJE]Odjeća kroz godišnja doba
Emilija Šmit Polić / datum: 12. 6. 2020. 15:35
Učenici 4. i 5.razreda područne škole Baranjsko Petrovo Selo su se jako potrudili za projektni zadatak pa pogledajte njihove plakate koje su dodatno i izlagali za ocjenu! Tema je bila Kleidung durchs Jahr ( odjeća kroz godišnja doba). Velika pohvala za trud!
Učiteljica Nikolina Janc

[OPŠIRNIJE]"VRIJEME JE ZA ŠKOLSKI OBROK 3"
Emilija Šmit Polić / datum: 1. 6. 2020. 11:29

Naziv projekta: ''Vrijeme je za školski obrok 3''

Naziv poziva: „ OSIGURAVANJE ŠKOLSKE PREHRANE ZA DJECU U RIZIKU OD SIROMAŠTVA (školska godina 2019.-2020.)

Program potpore:  EU sredstva (85%)  i sredstva Državnog proračuna RH ( 15%).  

Nositelj projekta: Osječko-baranjska županija

Partneri: 47 osnovnih škola kojima je osnivač Osječko-baranjska županija

Vrijednost projekta: 999.081,83 kuna, sredstva su u cijelosti bespovratna

Cilj projekta: ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u osnovnim školama. U projekt je uključeno 994 učenika iz 47 osnovne škole s područja Osječko-baranjske županije. 

Razdoblje provedbe projekta: 8 mjeseci ( 09. 12. 2019. godine – 08. 08. 2020. godine ) 

Razdoblje prihvatljivosti izdataka: od 09. 09.2019. godine i traje do 30 dana nakon završetka razdoblja provedbe projekta. 

 

[OPŠIRNIJE]Biciklijada u Torjancima
Emilija Šmit Polić / datum: 28. 5. 2020. 17:28
U Torjancima je zabavno i u "doba korone".
Danas smo obilježili Dan sporta i to mini biciklijadom i sportskim igrama na otvorenom.
Učenicima su se pridružili i predškolci koji, kažu, jedva čekaju krenuti u školu i sudjelovati u svim aktivnostima 🙂
Marija Babli i Goran Radulović

[OPŠIRNIJE]Donacija
Emilija Šmit Polić / datum: 26. 5. 2020. 15:58

Danas su u našu školu došli gosti punih ruku. Donirali su Osnovnoj školi Šećerana dezinfekcijska sredstva i zaštitne maske, a sve kako bi se podigla razina sigurnosti učenika i učitelja u školi.


[OPŠIRNIJE]PROVEDBENI PLAN OTVARANJA ŠKOLE ZA UČENIKE RAZREDNE NASTAVE D 25. SVIBNJA 2020.
Đurđica Petrović / datum: 24. 5. 2020. 20:46

Učenici koji dolaze u školu, u ponedjeljak, 25. svibnja 2020. godine, ulaze u školu na sporedni ulaz i glavni ulaz škole u 8:00 sati.

Bit će postavljene dezinfekcijske barijere na ulazu u prostor škole i dezinfekcijski stol za dezinficiranje ruku.

Učenici će papuče za školu ostaviti u ormariću u školi.

Torbe i knjige učenici ostavljaju u školi.

 Nastava će se izvoditi u učionicama prostorno dostatnim kako bi se omogućila socijalna distanca od 1,5 m. Učenici će koristiti najbliži toalet.

Nastava će se održavati prema rasporedu od 8:00 sati, prosječno 4-školska sata prema rasporedu sati koji će učenici i roditelji dobiti od učiteljice.

• Isti učitelj će raditi s istim razrednim odjelom cijelo vrijeme ako je to moguće. Što znači da se predmeti koje izvode predmetni učitelji  izvode u nastavi.

.• Prvi dan nastave u školi treba započeti uputama učenicima kako se ponašati, prati ruke, održavati fizički razmak i sl.

 • Izvannastavne aktivnosti ne održavaju se u školi.

• Preporuča se hranu odmah pripremiti za konzumaciju i podijeliti ju učenicima u učionici ili na otvorenom prostoru škole ako je to moguće

.• Mali odmor učenici mogu provesti u svojoj učionici ili po uputi učitelja.

• Ne preporučuje se izvođenje nastave Tjelesne i zdravstvene kulture u zatvorenom prostoru i ne preporučuju se intenzivne tjelesne aktivnosti. Dakle, broj sati nastave Tjelesne i zdravstvene kulture će biti smanjen, ali svakako treba s učenicima napraviti jednostavne vježbe razgibavanja u trajanju od 5 minuta.

• Nije preporučljivo da roditelji ulaze u prostor škole pa se informacije i roditeljski sastanci mogu obaviti telefonskim putem ili videopozivom.  


[OPŠIRNIJE]POČETAK NASTAVE U ŠKOLI ZA SVE UČENIKE OD 1. DO 4. RAZREDA OD PONEDJELJKA 25. SVIBNJA 2020. GODINE
Đurđica Petrović / datum: 22. 5. 2020. 11:22

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda

Od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. godine ponovno započinje redovita nastava U ŠKOLI za sve učenike razredne nastave od 1. do 4. razreda.

Svi učenici od 1. do 4. razreda trebaju dolaziti u školu, osim onih učenika koji zbog epidemioloških – zdravstvenih razloga ili nekih drugih opravdanih razloga ne smiju ili ne mogu doći na nastavu. O tome su roditelji prema preporukama MZO-a, dužni obavijestiti učitelje, kao i u svakom slučaju izostanka djeteta iz škole koji je bio prije izbijanja epidemije.

Za sve učenike u školi od 25. svibnja vrijede epidemiološke mjere u školi propisane na temelju preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Molimo roditelje da ih pročitaju, te s njima upoznaju svoje dijete prije dolaska u školu i objasne djetetu na njemu razumljiv način zašto te mjere postoje i potaknu ga da ih se pridržava.

O svim detaljima rasporeda ulaska i izlaska učenika iz škole, rasporeda odmora, trajanja nastave bit ćete obaviješteni od strane vaših učitelja/ica u svih šest naših škola i to prvoga dana nastave.

Ukoliko roditelji imaju nejasnoća oko toga je li povratak u škole obvezan za sve, molim Vas pročitajte odgovor MZO-a koji su vam proslijedili vaši učitelji/ice.

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, radujemo se ponovnom susretu!

Ravnateljica

Đurđica Petrović


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NASTAVE RAZREDNE NASTAVE OD 25.5.2020.
Đurđica Petrović / datum: 20. 5. 2020. 20:08

Poštovani roditelji i učenici,

ovdje možete pronaći Upute namijenjene za rad razredne nastave od 1. do 4. razreda te rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi od 25. svibnja 2020. kao i Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave od 25. svibnja 2020.

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_skole.pdf

https://skolazazivot.hr/preporuke-za-organizaciju-rada-u-razrednoj-nastavi-i-upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-u-mjesovitom-modelu-nastave-od-25-svibnja-2020/?fbclid=IwAR1udyhHlJ2BUbOgDhne8tTGej1vMhU9GofI1EWAlVgpuEOoqf6qEffGfqU

Ravnateljica

Đurđica Petrović


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan obitelji u PŠ Luč
Emilija Šmit Polić / datum: 20. 5. 2020. 18:44
 
Povodom Međunarodnog dana obitelji na satu likovne kulture izrađivali smo svoju obitelj od plastelina. Kreativnosti i truda nije nedostajalo ni na kreativnoj radionici gdje smo od prirodnih materijala izrađivali kućice za ptičice.
Učenici 1. i 2. r. PŠ Luč i učiteljica Tamara Marković
 
 

[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan obitelji
Emilija Šmit Polić / datum: 15. 5. 2020. 16:53

Obitelj je sve - poruka je učenika 3. i 4. razreda PŠ Torjanci. Međunarodni dan obitelji obilježili smo nizom zabavnih aktivnosti, a jedna od njih je i ovaj video uradak. 😉

Goran Radulović

 


[OPŠIRNIJE]Online izložba
Emilija Šmit Polić / datum: 15. 5. 2020. 16:50
 
Napraviti neprocjenjivo umjetničko djelo kojemu ćemo se stoljećima diviti mogu umjetnici, a učenici 1. i 3. razreda PŠ Branjin Vrh svojim likom su ušli u slikarska djela i osjetili kako je biti djelić velikih umjetnika.
Zahvaljujem mamama, tatama i članovima obitelji koji su pomogli učenicima u ovoj transformaciji.
Uživajte svi u ovoj prekrasnoj online izložbi.
Učiteljica Sanja Marković
 

[OPŠIRNIJE]Organizacija Izborne nastave Informatike u razrednoj nastavi
Đurđica Petrović / datum: 14. 5. 2020. 14:34

Poštovani roditelji učenika trenutnog 1., 2., i 3. razreda!

Molimo Vas da popunjavanjem anketnog upitnika iskažete interes za organiziranjem izborne nastave Informatike u nižim razredima razredne nastave za sljedeću školsku godinu.

Iskazivanje interesa odnosi se na roditelje čija su djeca u ovoj školskoj godini učenici 1., 2. ili 3. razreda.

Anketa se nalazi pod opširnije.

Molimo roditelje da popunjeni anketni upitnik pošalju na adresu elektroničke pošte OŠ Šećerana, skola@os-secerana.skole.hr  ili vašim učiteljicama i učiteljima dostavite na dogovoreni način najkasnije do 1.6. 2020.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAŠIĆA
Đurđica Petrović / datum: 13. 5. 2020. 21:42

Dragi roditelji!

U školu je stigla obavijest o terminima i načinu pregleda djece za upis u 1. razred. U privitku stoji obavijest i upitnik za roditelje koji trebate ispuniti i poslati na mail adresu školske medicine navedene u obavijesti.

Svi roditelji dobit će na kućnu adresu i ovu obavijest na kojoj će biti upisan termin pregleda za Vaše dijete i upitnik, koji ako niste u mogućnosti poslati e-poštom možete popuniti i odnijeti liječnici na pregled.

Za sada su planirane ove aktivnosti, a o slijedećim aktivnostima testiranja i razgovora s Vašim djetetom, te upisa u 1. razred bit će te naknadno obaviješteni.

Lijep pozdrav, pedagoginja škole


[OPŠIRNIJE]VIRTUALNA KNJIŽNICA
Emilija Šmit Polić / datum: 10. 5. 2020. 18:16

Dragi učenici roditelji,

posljednjih tjedana za vrijeme trajanja online nastave nastala je potreba za puno više virtualnih sadržaja. Stručna suradnica knjižničarka objedinila je dostupne sadržaje i kreirala virtualnu knjižnicu. Svi ste pozvani koristiti se njome, puno ćete naučiti i zabaviti se, a projekt će i dalje biti nadopunjavan najsvježijim informacijama i izvorima znanja.

Udobno se smjestite, a sadržaj pregledavajte i koristite ovdje.

Uživajte:)


[OPŠIRNIJE]MAJČIN DAN
Emilija Šmit Polić / datum: 10. 5. 2020. 16:29

Našim mamama od ❤️!
Sretan Majčin dan!
1.a razred OŠ Šećerana


[OPŠIRNIJE]MAJČIN DAN PŠ PETLOVAC
Emilija Šmit Polić / datum: 10. 5. 2020. 15:21

Što smo pripremili našim mamama za njihov dan pogledajte ovdje

PŠ Petlovac, 1. i 4. razred
Učiteljica Marija Šimić


[OPŠIRNIJE]STRIP
Emilija Šmit Polić / datum: 8. 5. 2020. 15:06
Učenici 1. i 2. r. PŠ Baranjsko Petrovo Selo počeli su upoznavati različite digitalne alate i prije nego što su znali da će im to biti zadnji dani u učionici u nadolazećim mjesecima.
Ovo je jedan od novih alata koji su učenici ipak istraživali sami kod kuće.
Strip je izrađen povodom Dana knjige koji je obilježen na SRO. Tema nije bila zadana, ali kažu stručnjaci da dijete najlakše pokaže svoje osjećaje kroz crtež.
Izradio: Fran Juratović, 2.c

[OPŠIRNIJE]PROVEDBENI PLAN OTVARANJA ŠKOLE 11.5.2020.
Đurđica Petrović / datum: 8. 5. 2020. 12:16

Učenici koji dolaze u školu, u ponedjeljak, 11. svibnja 2020. godine, ulaze u školu na sporedni ulaz u 8:00 sati.

Bit će postavljene dezinfekcijske barijere na ulazu u prostor škole i dezinfekcijski stol za dezinficiranje ruku.

Učenici će papuče za školu ostaviti u ormariću u školi.

 Nastava će se izvoditi u učionici 3.a razreda.

Učenici će koristiti najbliži tealet.

Nastava će se održavati prema rasporedu od 8:00 sati, 3-4-školska sata ( 16 sati tjedno ) prema rasporedu sati koji će učenici i roditelji dobiti od učiteljice.

 

Sat

Raspored zvona  za 3.a

1.

08:00-08:45

 

Odmor 5 minuta

2.

08:50- 09:35

 

Veliki odmor 10 minuta- UŽINA

3.

9:45-10:30

 

Odmor 5 minuta

4.

10:35-11:20

 

• Isti učitelj će raditi s istim razrednim odjelom cijelo vrijeme ako je to moguće. Što znači da se predmeti koje izvode predmetni učitelji i dalje izvode u nastavi na daljinu

.• Prvi dan nastave u školi treba započeti uputama učenicima kako se ponašati, prati ruke, održavati fizički razmak i sl. • Izvannastavne aktivnosti ne održavaju se u školi.

• Preporuča se hranu odmah pripremiti za konzumaciju i podijeliti ju učenicima u učionici ili na otvorenom prostoru škole ako je to moguće

.• Mali odmor učenici mogu provesti u svojoj učionici ili po uputi učitelja.

• Ne preporučuje se izvođenje nastave Tjelesne i zdravstvene kulture u zatvorenom prostoru i ne preporučuju se intenzivne tjelesne aktivnosti. Dakle, broj sati nastave Tjelesne i zdravstvene kulture će biti smanjen, ali svakako treba s učenicima napraviti jednostavne vježbe razgibavanja u trajanju od 5 minuta.

• Učenici u školi u prosjeku provedu od 3 do 4 školska sata.

• Nije preporučljivo da roditelji ulaze u prostor škole pa se informacije i roditeljski sastanci mogu obaviti telefonskim putem ili videopozivom.  

NAPOMENE

Roditelji/skrbnici imaju obavezu izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu, te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u ustanovu već se javljaju telefonom ravnateljici škole ( Đurđica Petrović, 0918947929 )  i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.  Ako djeca razviju simptome COVID infekcije tijekom boravka u ustanovi, odgajatelji/učitelji odmah obavještavaju roditelje, koji u najkraćem roku moraju doći po dijete.

 Druge zarazne bolesti. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.  Djecu  treba  poticati  da  održavaju  distancu  (fizičku  udaljenost)  od  druge  djece  i  odraslih, primjereno razvojnoj dobi.  

Djeca ne nose zaštitne maske i rukavice (prednost se daje učestalom pranju i dezinficiranju ruku). Dodirivanje lica. Djecu treba poticati da ne dodiruju usta, nos, oči i lice kao i da ne stavljaju ruke i predmete u usta, primjereno razvojnoj dobi.  

Higijena  ruku. Djecu  treba  poticati  da  redovito  i  pravilno  peru  ruke  prije  ulaska  u  svoju skupinu/učionicu, prije i nakon pripreme hrane, prije jela, nakon korištenja toaleta, nakon dolaska izvana, nakon čišćenja nosa, uvijek kada ruke izgledaju prljavo. Za pranje ruku treba koristiti tekuću vodu i sapun.

 Pri    pranju    ruku    pridržavajte    se    naputaka    za    pravilno    pranje    ruku: https://www.hzjz.hr/wpcontent/uploads/2020/03/Pranje_ruku_.pdf  

Nakon pranja ruku sapunom i vodom, za sušenje ruku neophodno je koristiti papirnate ručnike za jednokratnu upotrebu koje nakon korištenja treba odbaciti u koš za otpad s poklopcem. Djecu treba poticati da kada kašlju i kišu prekriju usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju poslije treba odbaciti u koš za otpad s poklopcem te oprati ruke.

Kihanje i kašljanje. Pri  kašljanju  i  kihanju  trebaju  okrenuti  lice  od  drugih  osoba  te  izbjegavati dodirivanje lica, usta i očiju rukama. 

 Pribor za jelo. Ne treba dijeliti čaše, šalice, drugo posuđe i pribor za jelo s drugim osobama. Didaktička oprema i igračke. U planiranju didaktičke opreme treba dati prednosti opremi glatkih, tvrdih površina koje se lako operu deterdžentom i vodom. Zabranjeno je korištenje materijala kao što  su  kinetički  pijesak,  glina,  kukuruz,  riža  i  sl.,  te  svih  igračaka  koje  se  ne  mogu  oprati deterdžentom (deterdžent za suđe) i vodom te osušiti na zraku. Ako je ikako moguće potrebno je izložiti didaktičku opremu i igračke da se osuše na suncu. Prati i sušiti igračke potrebno je, ako je moguće, na kraju svakog radnog dana posebno za skupine djece koja su sukladno razvojnoj dobi sklona stavljati predmete u usta. Dječja odjeća, obuća i školski pribor. Poželjno je da svako dijete/učenik samo postupa sa svojom odjećom  i  obućom,  školskim  priborom,  torbama,  knjigama,  no  ako  nije  u  mogućnosti, odgajatelji/učitelji nakon dodirivanja odjeće i obuće, školskog pribora, torbi, knjiga trebaju poslije toga poslije toga dezinficirati ruke.

Nastava na otvorenom. Za lijepog vremena preporučuje se nastava na otvorenom prostoru, kada god je moguće.  

Tjelesne  aktivnosti. Kod  tjelesne  aktivnosti neophodno  je  izbjegavati  aktivnosti  koje  intenzivno ubrzavaju i produbljuju disanje kao i brzo trčanje i druge oblike brzog kretanja djece. Ako se takve aktivnosti ne mogu izbjeći, neophodno je povećati razmak između djece tako da razmak bude što je moguće veći a svakako veći  od 2 m. Ne preporučuje se izvođenje nastave tjelesnog odgoja na zatvorenom prostoru.

 

 


[OPŠIRNIJE]Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda.
Đurđica Petrović / datum: 3. 5. 2020. 19:26

Nastavno na prethodnu obavijest o iznimnoj mogućnosti organiziranja nastave za učenika od 1. do 4. razreda, a koji ispunjavaju odgovarajuće uvjete (navedene u prethodnoj obavijesti), objavljujemo ovdje epidemiološke mjere za djecu i roditelje koje će vrijediti u školi u slučaju da bude potrebe organiziranja nastave. Iste te mjere su sastavni dio pisane izjave koju trebaju potpisati roditelji učenika koji žele da im dijete nastavu pohađa u školi.

Roditelji čije dijete ispunjava propisane uvjete i koji su se odlučili da njihovo dijete od 11. svibnja pohađa nastavu u školi dužni su potpisanu izjavu predati najkasnije do srijede 6. svibnja do 12 sati.
Potpisanu izjavu moguće je dostaviti na sljedeća dva načina:
- osobno donijeti ispisanu i potpisanu izjavu u matičnu školu u vremenu od 8.00 do 12.00 sati
- ispisati i potpisati izjavu te ju skenirati ili fotografirati i poslati na e-mail škole: skola@os-secerana.skole.hr ili e-mail razredne učiteljice.
Samo potpisane izjave koje su predane u navedenom roku smatrati će se valjanom prijavom za nastavu od 11. svibnja u školi.

Epidemiološke mjere i Izjava roditelja nalaze se u prilogu.

Ravnateljica

Đurđica Petrović

 


[OPŠIRNIJE]TZK na daljinu
Emilija Šmit Polić / datum: 3. 5. 2020. 19:25

Preskakivanje, provlačenje, trčanje, šutiranje, bacanje...samo su neki od elemenata koje smo uvrstili u svoj poligon i odradili TZK na daljinu PŠ PETLOVAC,1. i 4. razred

/upload/os-secerana/images/newsimg/834/File/video-1588510302.mp4


[OPŠIRNIJE]NAGLASCI ZA RODITELJE RAZREDNE NASTAVE vezani za slanje učenika u školu 11.5.2020.
Đurđica Petrović / datum: 30. 4. 2020. 17:42

Poštovani roditelji,

Na osnovu Uputa HZJZ I Preporuka MZO-a, u nastavku Vam dostavljam sažetak naglasaka za Vas roditelje kako biste se mogli snaći u ovoj situaciji.

Molim Vas pozorno pročitajte Upute HZJZ koja su Vam dostavile vaše učiteljice i učitelj. Ovo je najvažnije znati:

Vaša ravnateljica

Đurđica


[OPŠIRNIJE]Školski vrt
Emilija Šmit Polić / datum: 29. 4. 2020. 17:32

Kad se velike ruke slože u školskom dvorištu biljke se množe...


[OPŠIRNIJE]Umnu mapa na temu Hrvatska od 13. do 17. stoljeća
Emilija Šmit Polić / datum: 28. 4. 2020. 20:10

Učenici 4.a MŠ Šećerana dobili su zadatak izraditi umnu mapu na temu Hrvatska od 13. do 17. stoljeća. Dokazali su da nastava na daljinu može biti zabavna i korisna u isto vrijeme. Naime, neki su bili hrabri pa se upustili u izradu umne mape putem alata za mapiranje MINDOMO i COGGLE. Ponosna sam što su marljivi, hrabri i spremni na nova istraživanja.

 

Učiteljica Ivona Kreko


[OPŠIRNIJE]Učenicima i roditeljima
Đurđica Petrović / datum: 27. 4. 2020. 10:57

Dragi učenici i roditelji!

Kako sam i najavila, povremeno ću Vam se obratiti.

Učenici već šesti tjedan nastavu prate od kuće, i to pomoću virtualnih učionica i virtualnih grupa. Učitelji se trude koliko god mogu prenijeti znanje učenicima. Trude se prenositi znanje kroz zadatke, videopriloge, ali i kroz razne kvizove. Znamo da to ne može zamijeniti učiteljevo predavanje, ali ovo je izvanredna situacija.

Neki će učitelji, ako je to potrebno i u dogovoru s učenicima, uključiti u svoj rad i videopozive učenicima kako bi objasnili gradivo. Većina učitelja s Vama održava redovitu komunikaciju putem raznih grupa ali i telefonskim pozivima.

Naravno, nisu svi predmeti jednako zahtjevni i jednostavni za provođenje nastave na daljinu. Tako da nam je jasno kako neki učenici teže prate upravo zahtjevnije nastavne predmete. No, učitelji se trude da učenici dobivaju znanje na ovakav način koliko god je to sada moguće.

Učitelji su započeli vrednovanje i ocjenjivanje, počeli su davati prve ocjene učenicima za ono što rade u virtualnoj nastavi. Uz ocjene koje će dobiti vrednovanjem nastave na daljinu, učenici do početka trećeg mjeseca imaju i dovoljan broj ocjena u svojim e dnevnicima. Dodavanjem još dvije ili tri ocjene do kraja šestog mjeseca mislim da će biti dovoljno za zaključivanje ocjene učenicima, a isto tako pružit će se mogućnost učenicima što prije ispraviti negativne ocjene ili si povisiti prosjek ocjena.

Slobodno se dogovarajte s vašim učiteljima oko organiziranja virtualnih satova razrednika kako bi se djeca barem na platformama mogla vidjeti licem u lice jer sigurno većini  nedostaju druženja, nedostaje smijeh prijatelja.

Dragi učenici i roditelji, izdržite. Učenici, marljivo izvršavajte svoje zadatke. Ne moraju svi vaši odgovori biti točni i  savršeni ali  maksimalno pokažite trud u radu, tražite pomoć učitelja i pokažite vašim roditeljima vašu spremnost za samostalnost u radu i životu kao i vašu odgovornost za školske obveze.

Svjesni smo da je velikom broju vas roditelja izuzetno teško, uz svoje obveze, pratiti, poticati i pomagati svojoj djeci u radu. Ovo je izvanredna situacija i nadamo se da će vrlo brzo proći. Vašoj djeci ovo je nepoznata, nova situacija i ne snalaze se svi jednako. Nekima trebate pomagati mnogo, neki pokazuju svoju samostalnost.  Ovo je preslik rada učitelja s učenicima i u učionici. Nekima se učitelji moraju posvetiti gotovo cijelo vrijeme rada dok su neki učenici samostalni u radu. Ovo se sada prenijelo na rad kod kuće.

No, nismo li svi različiti na ovom predivnom svijetu i tu različitost moramo uvažavati. Roditelji, budite uz svoju djecu, potičite ih da su redoviti u radu na daljinu, neka pokažu volju za radom još ovo malo vremena, a rezultati njihovih aktivnosti i ne moraju uvijek biti savršeni. Komunicirajte s učiteljima i dogovarajte se ako treba i o individualnom pristupu vašoj djeci. Učitelji uglavnom ne znaju što se doista događa u vašim obiteljima i domovima i zato su u svakom trenutku spremni pomoći.

Još nekoliko riječi o povratku razredne nastave u školske zgrade.

Pripreme za povratak u školsku zgradu učenika razredne nastave  trebaju tek početi. Sigurna sam i znam da će u našoj školi, ako do povratka i  dođe, nastava  biti organizirana na najbolji mogući način, pružajući sigurnost učenicima i učiteljima. Škola će dati sve što je u njezinoj moći da zaštiti najveće blago svima nama, naše učenike, Vašu djeca, ali i učitelje kojima u ovih šest tjedana, vjerujte, nije niti malo lako. Većina njih ima svoju vlastitu djecu koja, također, trebaju pomoć u online nastavi i svjesni su svih poteškoća do kojih u takvome radu dolazi.

Budite i dalje blagi i imajte veliko srce za svoju djecu ali i za nas učitelje.

Naše srce je veliko za Vas.

Šaljem Vam mnogo online zdravlja i ljubavi!

Ravnateljica

Đurđica Petrović
 

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Eko poruke!
Emilija Šmit Polić / datum: 24. 4. 2020. 11:01

EKO PORUKE i ona stara:
Više cvijeća - manje smeća!!!
Vrijedne ručice 1.a razreda OŠ Šećerana dale su veliki doprinos tome.

 

Učiteljica Dajana Majstorović

 


[OPŠIRNIJE]NOĆ KNJIGE
Emilija Šmit Polić / datum: 22. 4. 2020. 19:49

Noć knjige je manifestacija koja se održava devetu godinu zaredom s ciljem populariziranja čitanja. Održava se 23. travnja u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige. 

Naša je škola 5 godina sudjelovala u navedenoj manifestaciji. Odaziv učenika uvijek je bio izvrstan, veselili su se našim večernjim okupljanjima, aktivnostima i temama koje su pomno osmišljavane: bajkokvizovi, krimi večeri, pub kvizovi, noći magije...a koje bismo tradicionalno završavali gledanjem filma vezanog uz temu.


[OPŠIRNIJE]Dan planeta Zemlje - PŠ Petlovac
Emilija Šmit Polić / datum: 22. 4. 2020. 16:38

Poruka ljudima cijelog svijeta: čuvajte prirodu našeg planeta!
Dan planeta Zemlje, 22. travnja
PŠ Petlovac, 1. i 4. razred, učiteljice Marija i Gabrijela


[OPŠIRNIJE]Virtualni rođendan:)
Emilija Šmit Polić / datum: 22. 4. 2020. 15:18

Iako nismo zajedno, u mislima jesmo! Danas nam prijatelj iz razreda slavi rođendan. Uz crteže, tortu i slike, zaželjeli smo mu sve naj...

DOMAGOJ sretan rođendan!!! PŠ Petlovac, 4.razred

Učiteljice Marija i Gabrijela


[OPŠIRNIJE]Dan planeta Zemlje
Emilija Šmit Polić / datum: 21. 4. 2020. 18:48

22. travnja obilježavamo Dan planeta Zemlje, a učenici 1.i 3. razreda PŠ Branjin Vrh pokazali su kako se čuva i voli naš planet Zemlja.
Učiteljica Sanja Marković


[OPŠIRNIJE]Naša roda
Emilija Šmit Polić / datum: 20. 4. 2020. 15:52

I dok učenici i učitelji jedva čekaju povratak u školske klupe, dugogodišnja posjetiteljica prati marljive majstore s vrha škole u Baranjskom Petrovom Selu - gnijezda na dimnjaku! Fotografije nam je poslala naša teta Branka, a mi se nadamo se da ćemo što prije moći pozdraviti našu rodu.


[OPŠIRNIJE]146. godišnjica rođenja Ivane Brlić-Mažuranić
Emilija Šmit Polić / datum: 18. 4. 2020. 15:59

Ivana Brlić-Mažuranić hrvatska je književnica rođena 18. travnja 1874. u Zagrebu, a danas obilježavamo 146 godina od njezina rođenja.

Ivana je kći pravnika Vladimira Mažuranića i unuka pjesnika i bana Ivana Mažuranića. Nakon udaje za političara Vatroslava Brlića preselila se iz Zagreba u Slavonski Brod. Pisala je pjesme, pripovijetke, romane, basne i bajke, eseje i članke.

Godine 1913. objavljen je Šegrt Hlapić koji je prvi njezin, ali i hrvatski dječji roman.

Vrhunac njezinog stvaralaštva ostvaren je 1916. kroz zbirku od osam bajki u kojima su likovi preuzeti iz slavenske mitologije, a kojima je Ivana dodijelila sasvim određene osobine - Priče iz davnine.

Danas nam je naročito zanimljiva i nešto manje poznata slikovnica, Dječja čitanka o zdravlju iz 1927. Sadrži pjesmice o higijenskim i zdravstvenim temama  koje pomažu djeci usvojiti higijenske mjere kao što je svakodnevno pranje ruku, zaštita pri kihanju i kašljanju, i više. 

Jeste li znali???

- Ivana je četiri puta predlagana za Nobelovu nagradu

 - prva je žena u nas izabrana za dopisnoga člana JAZU

- proglašena je »hrvatskim Andersenom«; 

- djela su joj prevedena na mnogobrojne strane jezike i izvođena       u raznim medijima

- svake se godine održava književna i kulturna manifestacija »U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić«.


[OPŠIRNIJE]Plesni izazov 4.a!
Emilija Šmit Polić / datum: 16. 4. 2020. 20:36

Učenici 4.a razreda Osnovne škole Šećerana zajedno s učiteljicom i obiteljima prihvatili su plesni izazov koji je postao popularan preko nove društvene mreže Tik-Tok. Njihova poruka je #ostanidoma. Kao što je već poznato škole ne rade, ali tehnologija olakšava život i komunikaciju te naravno provođenje nastave. Jednako tako OŠ Šećerana svakodnevnu komunikaciju i suradnju održava putem Internet platformi namijenjene za to te su se na taj način dosjetili kako se i zabaviti, a poslati dobru poruku. Poručuju: ,,Ostanite doma kako bi se mi prije vratili u naše školske klupe.”

Plesni izazov pogledajte ovdje.

 


[OPŠIRNIJE]INFORMACIJE O PROVEDBI TERENSKE NASTAVE U KLAGENFURT
Đurđica Petrović / datum: 16. 4. 2020. 08:00

Poštovani roditelji učenika koji su se prijavili za terensku nastavu u Klagenfurtu, Austrija!

Nismo vas do sada kontaktirali vezano za terensku nastavu u Klagenfurt jer smo čekali očitovanje MZO-a za provedbu planiranih terenskih nastava i izleta.

Nakon dopisa Ministarstva u kojem se školama nude dvije opcije, novi termin putovanja ili povrat novca, zbog okolnosti pandemije Coronavirusa u svijetu i naša terenska nastava je također neizvjesna pa tako mi kao Škola Vama nudimo mogućnost izbora i potičemo Vas da ne odustanete od puta jer to bi za učenike bilo nezaboravno iskustvo.

Savjetujemo vas da kontaktirate Agenciju Orion tours, obratite se gospođi Dubravki Vugrinović na broj 098 207 219 ili na email info@orion-tours.hr (od 19.travnja nadalje )nakon što odlučite hoćete li izabrati novi termin putovanja ili povrat novca te se dogovoriti sa Agencijom. Ovaj dio ne može odraditi škola jer su roditelji sklapali ugovore s agencijom i kao takve ih samo roditelji mogu i mijenjati.

Roditeljima osmih razreda savjetujemo da svakako traže povrat novca jer nakon završetka školske  godine nisu više učenici naše škole.

Izuzetno nam je žao zbog nastale situacije jer smo se svi radovali ovoj avanturi.

Srdačan  pozdrav,

voditeljica  putovanja Nikolina Janc i

ravnateljica Đurđica Petrović


[OPŠIRNIJE]SRETAN USKRS!
Emilija Šmit Polić / datum: 11. 4. 2020. 18:03

Dragi naši učenici, iako nismo u zbornici, nedostajete nam jako. I mi vama, valjda, isto tako.

Sretan Uskrs!

Vaše učiteljice i učitelji OŠ Šećerana


[OPŠIRNIJE]SRETAN USKRS!
Emilija Šmit Polić / datum: 9. 4. 2020. 23:03

Uskršnje gnijezdo - radijalno - zrakasti ritam. Učenici 3.a MŠ Šećerana i učiteljica Silvija Kozari Golob žele sretan Uskrs svima!


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST; nadoknada nastavnih dana provedenih u štrajku
Đurđica Petrović / datum: 9. 4. 2020. 12:16

Poštovani učenici i roditelji,

prema planu nadoknade nastavnih dana u našoj školi, planirane virtualne nastavne aktivnosti će se održati 14., 15., 16. i 17. travnja  2020.g.

Čuvajte zdravlje i ostanite doma!

Sretan Uskrs!

Radujemo se zajedničkom druženju.

 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan zdravlja
Emilija Šmit Polić / datum: 7. 4. 2020. 16:01

Svjetski se dan zdravlja obilježava od 1950. kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje, a njih se ne bismo trebali sjetiti samo  7. travnja, već bi se o njima trebalo voditi računa tijekom cijele godine. 

Za zdravo tijelo najvažnija je prevencija bolesti, a izreka bogat si ako si zdrav u trenutnim okolnostima ugroze zdravlja pučanstva diljem svijeta, svakome je jasna.
 
 
 
 
 
Što možeš sam učiniti kako bi ostao/la zdrava?
 
- pravilno i uravnoteženo se hrani
- spavaj 8 sati noću 
- redovito vježbaj
- održavaj osobnu higijenu
-razvijaj svoje mentalne sposobnosti 
- izbjegavaj štetne navike poput prekomjernog jedenja, gledanja tv-a ili korištenja alkohola i nikotina
 

[OPŠIRNIJE]Visibabe
Emilija Šmit Polić / datum: 7. 4. 2020. 15:09

Kreativna skupina s učiteljicom Inom Gorup, pozdravlja proljeće izradom visibaba.

 


[OPŠIRNIJE]Dan škole
Emilija Šmit Polić / datum: 6. 4. 2020. 18:00

Učenici 1. i 3. razreda iz PŠ Branjin Vrh zaželjeli su svojoj školi sretan Dan škole! 🎂
Učiteljica Sanja Marković


[OPŠIRNIJE]Cvjetnica
Emilija Šmit Polić / datum: 5. 4. 2020. 21:14

Učenici PŠ Torjanci i PŠ Baranjsko Petrovo Selo i u vrijeme online nastave njeguju stare običaje. Nedjelju Cvjetnicu započeli su umivanjem u cvijeću.
Vjeroučiteljica Tatjana Kusalić


[OPŠIRNIJE]Proljetni šeširići 4.a
Emilija Šmit Polić / datum: 5. 4. 2020. 21:10

Učenici 4. a MŠ Šećerana dokaz su kako nastava na daljinu može biti zabavna. Mali likovnjaci dobili su zadatak izraditi PROLJETNE ŠEŠIRIĆE. Nadamo se kako će ovi naši šeširići prizvati toplije i veselije dane. 🌼🌺🐝🐞
učiteljica Ivona Kreko


[OPŠIRNIJE]NASTAVA NA DALJINU od 6.do 9. travnja 2020.
Đurđica Petrović / datum: 4. 4. 2020. 17:35

Sljedeći je tjedan tjedan ponavljanja i planiranja, što znači da ćemo idući tjedan malo relaksirati raspored, napraviti predah kako bi učenici ponovili ono što im je još evenutalno zaostalo, a učitelji im dali povratne informacije te se pripremili za nastavak.

Ne očekuje se da idući tjedan učitelji rade s učenicima (osim što će im dati upute o radu za taj tjedan), nego da planiraju, daju povratnu informaciju i da se pripreme za vrednovanje i ocjenjivanje.

Za učenike razredne nastave dovoljno je da prate program Škole na Trećem (HRT3), a učenici predmetne nastave moći će pratiti videolekcije koje su se već prikazivale, odnosno ponavljati sadržaje koje nisu u potpunosti uvježbali.


[OPŠIRNIJE]SRETAN DAN ŠKOLE!
Emilija Šmit Polić / datum: 3. 4. 2020. 09:57

Dan naše škole obilježavamo 3. travnja, kao znak sjećanja na branitelje 107 brigade Hrvatske vojske koji su svoje živote položili za slobodu domovine navedenoga datuma 1992. godine, na području Baranje.

Ove smo godine trebali obilježiti i proslaviti Dan škole u Kino dvorani u Belom Manastiru zajedničkom priredbom učenika svih naših škola – MŠ Šećerana i PŠ Baranjsko Petrovo Selo, Torjanci, Luč, Petlovac i Branjin Vrh. Svi vi, dragi učenici, dugo i vrijedno ste se pripremali za naš veliki dan, zajedno sa svojim nastavnicama i učiteljima/cama. Okolnosti u kojima smo se nenadano našli spriječile su nas u želji da se svi zajedno nađemo i međusobno uveselimo te pokažemo sav naš uložen trud.

No, idemo hrabro dalje, znajući da ćemo se vratiti u naše školske klupe, nadoknaditi sve propušteno vrijeme; a nagodinu…nagodinu ćemo obilježiti naš dan – duplo!

Dragi učenici i djelatnici – sretan nam Dan škole!


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN DJEČJE KNJIGE
Emilija Šmit Polić / datum: 2. 4. 2020. 11:15

Međunarodni dan dječje knjige obilježavamo 2. travnja, a osmišljen je kako bi se djecu potaknulo na čitanje i kako bi tu naviku održavali tijekom života.

S tim je ciljem osnovana International board on books for young people (IBBY) - organizacija kojoj je misija spojiti djecu diljem svijeta  - i to putem knjiga. Njihov trud ide u smjeru osiguravanja pristupa različitim knjigama i u tom smislu potiču distribuciju kvalitetnih dječjih knjiga.

Od 1956. svake druge godine dodjeljuje se Andersenova nagrada – nagrada za najbolje postignuće i trajan doprinos na području dječje književnosti. Ova je nagrada najviše međunarodno priznanje dano autorima i ilustratorima dječjih knjiga.

Kao datum obilježavanja izabran je rođendan Hansa Christiana Andersena – 2. travanj.

O poznatom danskom autoru možete pročitati više na https://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=2546

U nastavku poslušajmo bajku Carevo novo ruho!

https://lektire.skole.hr/audio/carevo-novo-ruho

Za pristup sadržaju eLektira i e-knjigama, morate se prijaviti pomoću svog aai@edu identiteta.


[OPŠIRNIJE]Kako do lektire i ostalih izvora znanja?
Emilija Šmit Polić / datum: 1. 4. 2020. 18:17

Dragi učenici i roditelji,

cjelovita književna djela dustupna su https://www.carnet.hr/usluga/e-lektire/

Hrvatski  pravopis također je dostupan online http://pravopis.hr/ 

Hrvatska enciklopedija https://www.enciklopedija.hr/

Hrvatska gramatika http://gramatika.hr/


[OPŠIRNIJE]NASTAVA NA DALJINU IDE DALJE
Đurđica Petrović / datum: 31. 3. 2020. 16:42

Dragi učenici, roditelji i učitelji!

Povremeno imam potrebu obratiti vam se i podijeliti s vama neka razmišljanja.

Nastava na daljinu ide dalje. Pokušavamo plivati u novoj situaciji najbolje kako znamo. U nečemu smo uspješni, u nečemu manje uspješni, ali svakako se trudimo iznalaziti  metode koje će poučiti najbolje rezultate i zadovoljiti učenike.


[OPŠIRNIJE]DAN OČEVA
Emilija Šmit Polić / datum: 30. 3. 2020. 18:45

Dan očeva obilježava se 19. ožujka. Ovaj je datum u našoj zemlji odabran zbog blagdana sv. Josipa, Isusova oca.

Tim povodom, učenici 1.c i 2. c razreda sa svojom učiteljicom Inom Gorup, napravili su likovne radove na virtualnoj nastavi Likovne kulture.


[OPŠIRNIJE]Učenici 1. a i domaćinstvo
Emilija Šmit Polić / datum: 30. 3. 2020. 11:43

Evo kako učenici 1.a primjenjuju svoje znanje iz Domaćinstva koje je njihova izvannastavna aktivnost. Zadatak: pomoć u kući u pripremi doručka, ručka i večere. 


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN KAZALIŠTA
Emilija Šmit Polić / datum: 27. 3. 2020. 15:52

Svjetski dan kazališta obilježava se svake godine 27. ožujka. U tisućama se kazališta širom svijeta čita međunarodna poruka. Pisanje hrvatske poruke svake godine organizira Hrvatsko društvo dramskih umjetnika. Običaj je da se pročitaju poruke prije početka predstave.

O KAZALIŠTU:

Kazalište je kulturno umjetnička ustanova, namijenjena održavanju priredbi scenske umjetnosti. Nastalo je u antičkoj Grčkoj iz rituala koji su se održavali u čast boga Dioniza. Od svog početka, kazalište je imalo mnoge oblike u kojima su se koristili: govor, geste, glazba, ples i spektakl, kombinirajući više različitih grana umjetnosti u jedan umjetnički oblik.

S obzirom na trenutačnu situaciju u kojoj učimo i radimo od kuće, i glumci našeg HNK - a u Osijeku, osim što uče i pripremaju se za nove uloge, svakodnevno uljepšavaju naše dane putem kratkih snimaka.

Klik na poveznicu! yes

https://www.facebook.com/hnkosijek/videos/499515240743634/

https://www.facebook.com/289081784455844/videos/666159527452846/

https://www.facebook.com/hnkosijek/videos/216728592866179/

https://www.facebook.com/hnkosijek/videos/223304432365223/


[OPŠIRNIJE]OSTANITE DOMA
Emilija Šmit Polić / datum: 23. 3. 2020. 19:13

1. a razred naše škole sa svojom učiteljicom Dajanom Majstorović, poslao je svim našim učenicima jasnu poruku!

#ostanidoma #čuvajsebeidruge


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN VODA
Emilija Šmit Polić / datum: 23. 3. 2020. 18:45

Uz Dan voda 22.3..... Priroda i društvo - pokusi s vodom i Glazbeni - harmonija. Učenici 3.a OŠ Šećerana, učiteljica Silvija Kozari Golob Nastava u virtualnom okruženju.

U privitcima pod opširnije pogledajmo naše učenike kako provode pokus!winkyes


[OPŠIRNIJE]Online časopisi
Emilija Šmit Polić / datum: 23. 3. 2020. 13:50

Dragi učenici,

obzirom da u ovoj novonastaloj situaciji vrijeme provodite u kući, ne dopustimo da vam ponestane zabavnih i edukativnih sadržaja. Školska vam je knjiga omogućila online čitanje Smiba i Modre laste, a to svi volite. coolyessmiley

Pregledajte ovdje  


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN VODA
Emilija Šmit Polić / datum: 23. 3. 2020. 13:36

Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. ožujka i usmjeren je na važnost vode i podizanje svijesti o 2,2 milijarde ljudi koji nemaju pristup sigurnoj vodi.


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN ŠUMA
Emilija Šmit Polić / datum: 23. 3. 2020. 13:29

Svjetski dan šuma pada nam na prvi dan proljeća.

Šumama je nužno pridati iznimnu pažnju jer su postale globalno ugrožene uslijed neodgovornog gospodarenja, požara, poremećenog režima voda, kukaca, glodavaca, bakterija, gljivica, onečišćenja zraka, tla i voda te kiselih kiša. 


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN OSOBA S DOWN SINDROMOM
Emilija Šmit Polić / datum: 23. 3. 2020. 10:48

21. ožujka obilježavamo Svjetski dan djece s Down sindromom. U znak podrške i u želji da pokažemo njima i njihovim obiteljima kako su dio naše zajednice...da su važni...da su posebni...da ih volimo....da su  "heroji"...obukli smo i mi šarene čarape - znak podrške. Potaknite ljude oko sebe, objasnite im...pokažimo svima da smo uz njih heartheartheart. Iako imamo školu na daljinu, uvijek smo zajedno!!!

PŠ Petlovac, učiteljica Marija Šimić


[OPŠIRNIJE]RASPORED SATI OD 23. 3. 2020.
Emilija Šmit Polić / datum: 22. 3. 2020. 15:39

Dragi učenici i poštovani roditelji,

od sutra se vraćamo na naš izvorni raspored s početka školske godine za učenike od 5. - 8. razreda. Nalazi se pod opširnije u privitku.

Dodatna i dopunska nastava održavat će se prema dogovoru s predmetnim nastavnicima.

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST- NASTAVA NA DALJINU OD 18.3. 2020.
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 3. 2020. 17:05

Od srijede, 18.3. 2020. predmetna nastava radi online, u virtualnim učionicama Edmoda i to prema vlastitom rasporedu sati. Pratite upute razrednika i predmetnih učitelja, a raspored sati se nalazi ispod obavijesti i u privitku.

Razredna nastava nastavu na daljinu provodi prema vlastitom rasporedu sati, a sve upute i obavijesti dobit ćete od učiteljica i učitelja.

 

RASPORED SATI

 

 

PON

UTO

SRI

ČET

PET

5.A

1

Povijest

Matematika

TZK

Hrvatski jezik

TZK

 

2

Povijest

Hrvatski jezik

Hrvatski jezik

Hrvatski jezik

Engleski jezik

 

3

Vjeronauk

Informatika

Priroda

Matematika

Hrvatski jezik

 

4

Matematika

Informatika

Priroda

TK/LK

GK

 

5

Matematika

Engleski jezik

Geografija

TK/LK

Vjeronauk

 

6

NJEM IZB

Engleski jezik

   

NJEM IZB

                                                                                   

5.B

1

Engleski jezik

Engleski jezik

Povijest

Geografija

Hrvatski jezik

 

2

Engleski jezik

 

Povijest

Priroda

Hrvatski jezik

 

3

Hrvatski jezik

Matematika

Informatika

Priroda

Matematika

 

4

TZK

Vjeronauk

Informatika

LK/TK

Matematika

 

5

GK

Hrvatski jezik

Hrvatski jezik

LK/TK

TZK

 

6

NJEM IZB

 

Matematika

Vjeronauk

NJEM IZB

 

 

5.C

1

Priroda

Matematika

Hrvatski jezik

TZK

Hrvatski jezik

 

2

Priroda

Hrvatski jezik

TK/LK

Vjeronauk

Matematika

 

3

Geografija

Hrvatski jezik

LK/TK

Engleski jezik

Informatika

 

4

Vjeronauk

GK

Povijest

Engleski jezik

Informatika

 

5

Matematika

TZK

Engleski jezik

Hrvatski jezik

Povijest

 

6

Matematika

NJEM IZB

 

NJEM IZB)

 

 

6.A

1

Matematika

Matematika

Informatika

Hrvatski jezik

Priroda

 

2

Matematika

Hrvatski jezik

Informatika

Hrvatski jezik

Priroda

 

3

TZK

Engleski jezik I

Povijest

Matematika

Hrvatski jezik

 

4

Vjeronauk -

Engleski jezik I

Povijest

Vjeronauk

TZK

 

5

Hrvatski jezik

 

Engleski

Geografija

GK

 

6

NJEM IZB

LK/TK

 

Geografija

NJEM IZB

 

7

 

LK/TK

 

 

 

                                                                                                                            

6.B

1

Hrvatski jezik

Informatika

Hrvatski jezik

Povijest

Hrvatski jezik

 

2

Engleski jezik I

Informatika

Vjeronauk

Povijest

Hrvatski jezik

 

3

Priroda

Hrvatski jezik

Matematika

Geografija

 

 

4

Priroda

Matematika

Glazbena kultura

Geografija

Engleski jezik

 

5

TZK

Vjeronauk

TZK

Matematika

Engleski jezik

 

6

NJEM IZB

LK/TK

 

Matematika

NJEM IZB

 

 

 

LK/TK

 

 

 

 

6.C

1

Hrvatski jezik

GK

Engleski jezik

Matematika

Matematika

 

2

Hrvatski jezik

TZK

Engleski jezik

Matematika

Hrvatski jezik

 

3

Matematika

Priroda

Hrvatski jezik

TZK

 

 

4

Geografija

Priroda

LK/TK

Hrvatski jezik

Povijest

 

5

Geografija

Engleski jezik

LK/TK

Vjeronauk  

Informatika

 

6

Vjeronauk

NJEM IZB

Povijest

NJEM IZB

Informatika

 

7.A

1

 

Povijest

Matematika

Informatika

Matematika

 

2

Hrvatski jezik

Povijest

Matematika

Informatika

TZK

 

3

Matematika

Biologija

Hrvatski jezik

Hrvatski jezik

Vjeronauk

 

4

Fizika

Biologija

Hrvatski jezik

Kemija

Engleski jezik I

 

5

Fizika

Geografija

Vjeronauk

Kemija

Engleski jezik I

 

6

TZK

Geografija

Engleski jezik

TK/LK

Glazbena kultura

 

7

NJEM IZB

 

NJEM IZB

TK/LK

 

 

7.B

1

Vjeronauk

Hrvatski jezik

Kemija

Matematika

Fizika

 

2

TZK

Engleski jezik I

Kemija

Matematika

Fizika

 

3

Engleski jezik I

Geografija

Vjeronauk

Informatika

Povijest

 

4

Engleski jezik I

Geografija

Matematika

Informatika

Povijest

 

5

Hrvatski jezik

Biologija

Glazbena kultura

Hrvatski jezik

Matematika

 

6

Hrvatski jezik

Biologija

TZK

TK/LK

 

 

7

NJEM IZB

 

NJEM IZB

LK/TK

 

 

7.C

1

Engleski jezik

Engleski jezik I

Povijest

Vjeronauk

Informatika

 

2

Engleski jezik

Matematika

TK/LK

TZK

Informatika

 

3

Kemija

TZK

TK/LK

Hrvatski jezik

Povijest

 

4

Kemija

Hrvatski jezik

Matematika

Vjeronauk

Hrvatski jezik

 

5

Geografija

Hrvatski jezik

Fizika

Matematika

Biologija

 

6

Geografija

Glazbena kultura

Fizika

Matematika

Biologija

 

7

 

NJEM IZB

 

NJEM IZB

 

 

8.A

1

Matematika

Biologija

TZK

Kemija

Engleski jezik I

 

2

Matematika

Biologija

Hrvatski jezik

Kemija

Matematika

 

3

Hrvatski jezik

Vjeronauk -

Engleski jezik

Povijest

Fizika

 

4

Hrvatski jezik

LK/TK

TZK

Povijest

Fizika

 

5

Engleski jezik I

LK/TK

Matematika

Vjeronauk -

Geografija

 

6

GK

Hrvatski jezik

NJEM IZB

Informatika

Geografija

 

7

     

Informatika

NJEM IZB

 

8.B

1

Engleski J

Hrvatski jezik

Matematika

Matematika

Engleski jezik

 

2

Hrvatski jezik

Fizika

TZK

Matematika

Engleski jezik I

 

3

Geografija

Fizika

Glazbena kultura

Hrvatski jezik

TZK

 

4

Geografija

LK

Kemija

Hrvatski jezik

Vjeronauk

 

5

Biologija

LK

Kemija

Povijest

Matematika

 

6

Biologija

Informatika

NJEM IZB

Povijest

Vjeronauk

 

7

 

Informatika

   

NJEM IZB

 

8.C

1

Matematika

TZK

Geografija

Hrvatski jezik

Povijest

 

2

Informatika

GK

Geografija

Hrvatski jezik

Biologija

 

3

Informatika

Engleski jezik I

Povijest

Matematika

Biologija

 

4

Hrvatski jezik

Engleski jezik I

TK/LK

Matematika

Fizika

 

5

Hrvatski jezik

Kemija

TK/LK

Engleski jezik I

Fizika

 

6

Vjeronauk

Kemija

Vjeronauk

TZK

Matematika

 

7

 

NJEM IZB

 

NJEM IZB

 

 


[OPŠIRNIJE]RASPORED SATI ZA UTORAK,17.3.2020. (od 5. do 8.razreda)
Đurđica Petrović / datum: 16. 3. 2020. 16:38

U utorak,17.3. 2020. učenici od 5. do 8. razreda nastavu prate na SPTV.

Na sljedećoj poveznici se nalazi raspored sati za predmetnu nastavu za dan 17. 3. 2020. te vrijeme emitiranja.   https://skolazazivot.hr/raspored-17-3-2020/

Razredna nastava i dalje prati nastavne sadržaje na HTV3 prema prije navedenim terminima:

Razred Termin
1. razred OŠ počinje u 8.00 sati
2. razred OŠ počinje u 10.00 sati
3. razred OŠ počinje u 13.00 sati
4. razred OŠ počinje u 15.00 sati

[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA RODITELJE !
Emilija Šmit Polić / datum: 16. 3. 2020. 12:16

UPIS UČENIKA U 1. RAZRED ZA ŠKOLSKU 2020./2021. GODINU

 

Od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine obustavljaju se sve aktivnosti vezane uz upis djece u 1. razred osnovne škole.

Osnovna škola Šećerana i zdravstvene ustanove neće do 4. svibnja 2020. godine provoditi postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole.

O svim slijedećim aktivnostima bit ćete pravovremeno obaviješteni.

 

Pedagoginja škole


[OPŠIRNIJE]RASPORED SATI ZA PONEDJELJAK 16.3.2020. (od 5. do 8.razreda)
Đurđica Petrović / datum: 15. 3. 2020. 15:55

5. razred osnovne škole, početak nastave u vašem virtualnom razredu je u 09.00 sati.  Link https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/16-3-2020/5.%20razred%20OS%2016.%203.%202020..pdf

6. razred osnovne škole, početak nastave u vašem virtualnom razredu je u 09.15 sati. Link  https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/16-3-2020/6.%20razred%20OS%2016.%203.%202020..pdf

7. razred osnovne škole, početak nastave u vašem virtualnom razredu je u 09.30 sati. Link https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/16-3-2020/7.%20razred%20OS%20-%2016.03.2020..pdf

8. razred osnovne škole, početak nastave u vašem virtualnom razredu je u 09.45 sati.Link   https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/16-3-2020/8.%20razred%20OS%2016.%203.%202020..pdf


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST-LINK ZA ULAZAK U VIRTUALNU UČIONICU
Đurđica Petrović / datum: 15. 3. 2020. 11:07

Poštovani učenici i roditelji!

Link https://new.edmodo.com/ će vas odvesti na početnu stranicu Edmoda gdje smo otvorili vašu virtualnu učionicu i putem koje ćemo ostvarivati nastavu na daljinu. Očekujemo vašu prijavu prema uputama koje ste dobili od vaših razrednika.

Pridružite se grupama i razredima unutar virtualnih učionica u kojima ćete dobivati nastavne sadržaje sve dok traje nastava na daljinu. Testiranja virtualnih učionica bit će u ponedjeljak i utorak, te vas molimo da prilikom ulaska u vaš virtualni razred i grupe, pozdravom potvrdite uspješan ulazak u virtualnu učionicu.

Za sve nejasnoće i upite obratite se svojim razrednicima.

Ravnateljica

Đurđica Petrović

 

[OPŠIRNIJE]PRAĆENJE NASTAVE NA SPORTSKOJ TELEVIZIJI
Đurđica Petrović / datum: 15. 3. 2020. 10:18

Učenici od 5. do 8.razreda nastavu od ponedjeljka prate na Sportskoj televiziji.

Ukoliko imate poteškoće s praćenjem SPTV putem TV prijamnika, isto možete pratiti i na vašem laptopu, tabletu...

 Link na live streaming na Sportsku televiziju. Nije potrebna prijava nego se samo klikne na play. https://sptv.hr/uzivo

Link na HRT3 - na ovu platformu je potrebno napraviti prijavu. U lijevom gornjem uglu ekrana imate "tri crtice" -> na izborniku odaberete "Televizija" -> na lijevoj strani su napisani kanali -> odaberete kanal i ako program ne krene odmah osvježite stranicu ili kliknite na "play". https://hrti.hrt.hr/live/tv


[OPŠIRNIJE]“Kako s učenicima razgovarati o koronavirusu”
Đurđica Petrović / datum: 15. 3. 2020. 09:26

Tijekom proteklog vremena u školi smo učenicima nastojali pružiti potrebite informacije o koronavirusu.

S obzirom na situaciju, potrebna je kontinuirana edukacija učenika koju nastavljamo i nastavom na daljinu. U privitku se nalazi prezentacija o koronavirusu namjenjena djeci ali i cijeloj obitelji.

Prezentacija ima za cilj upoznati djecu s koronavirusom, ukazati im na važnost kvalitetnog informiranja iz provjerenih informacija te na važnost održavanja mjera sprečavanja širenja virusa.

Prezentacija je napravljena u dobroj namjeri te je ponuđena učiteljima i stručnim suradnicima kao predložak no s obzirom na situaciju i roditelji je mogu koristiti u komunikaciji s djecom, osobito sada kada kreće nastava na daljinu.

 

Naravno, prezentaciju valja prilagoditi uzrastu djeteta.


[OPŠIRNIJE]Organizacija nastave za ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine
Đurđica Petrović / datum: 14. 3. 2020. 15:52

U ponedjeljak će svi učenici nastavu pratiti na TV-u.

Učenici od 1. do 4. razreda na HRT3 "Škola na trećem"

Učenici 5. do 8. razreda na Sportskoj TV

Bit ćete u kontaktu s razrednicima.

U nastavku (pod opširnije) su obveze učenika, učitelja i roditelja prema naputcima MZO i raspored prikazivanja na TV-u.


[OPŠIRNIJE]NASTAVA NA DALJINU - OBAVIJEST
Đurđica Petrović / datum: 13. 3. 2020. 13:52
Od ponedjeljka, 16.3. 2020. će se provoditi nastava na daljinu.
Svaki razrednik učenika od 5.do 8. razreda je otvorio virtualnu učionicu za svoj razred, te će vas razrednici u ponedjeljak obavijestiti o načinima ulaska u te učionice i detaljima održavanja nastave.
 
Učenici od 1. do 4. razreda nastavu će pratiti na trećem programu HTV-a. Nastava kreće od ponedjeljka u 8 sati.
 
SATNICA:
Prvi razred imat će nastavu od 8 do 10 ujutro, a drugi razred od 10 do 12.30 sati. Potom će biti dokumentarac BBC-ja o životinjama, što je svojevrsna simulacija velikog odmora. Slijedi 2.5 sata za treće razrede i 3 sata za četvrte razrede. Obuhvaćeni su hrvatski, matematika, priroda i društvo, strani jezik - najvjerojatnije samo engleski - tjelesni, likovni i glazbeni.
Komunikacija s učiteljima bit će putem dogovorenih društvenih mreža.
 
Ravnateljica
Đurđica Petrović

[OPŠIRNIJE]LiDraNo 2020.
Emilija Šmit Polić / datum: 13. 3. 2020. 12:41

Na Županijskoj smotri Lidrano, koja je održana u OŠ Retfala, našu su školu predstavljali učenici 5.a razreda. Ana Časar nastupila je u pojedinačnom scenskom nastupu s monologom iz Dnevnika Pauline P., a Marko Prekodravac u literarnoj kategoriji s pjesmom Proljeće. Čestitamo našim učenicima na izvrsnoj izvedbi! yessmiley


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Đurđica Petrović / datum: 12. 3. 2020. 13:20

Poštovani učenici i učitelji!

U skladu sa smjernicama MZOS, upućenim osnovnim i srednjim školama vezano uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije, dajemo uputu učenicima i učiteljima predmetne nastave neka provjere svoje korisničke podatke na sljedećoj poveznici:

https://provjera.skole.hr/

Na navedenoj poveznici prijavljujete se s AII identitetom, tj. Carnet računom koji ste dobili u školi, pomoću kojeg se i sada prijavljujete na e-dnevnik.

Ukoliko netko ne koristi isti ili je izgubio podatke, neka se obrati razredniku.
Učenici razredne nastave, nastavu na daljinu pratit će na drugačiji način.
O daljnjem razvoju događanja bit ćete na vrijeme obaviješteni.

Ravnateljica
Đurđica Petrović


[OPŠIRNIJE]DANI HRVATSKOGA JEZIKA
Emilija Šmit Polić / datum: 11. 3. 2020. 11:26

 11. - 17. ožujka

Dani hrvatskoga jezika obilježavaju se od 11. do 17. ožujka.

Manifestacija je utemeljena odlukom Hrvatskog sabora na sjednici 28. veljače 1997. godine (tada pod imenom Hrvatski državni sabor), a u spomen na Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika, po nadnevcima deklaracijskih zbivanja:

 

  • Deklaracija je prihvaćena 13. ožujka
  • sve relevantne udruge i ustanove potpisale su je do 15. ožujka
  • 17. ožujka 1967.  objavljena je u Telegramu

[OPŠIRNIJE]DAN ŽENA
Emilija Šmit Polić / datum: 6. 3. 2020. 13:52

Ususret Međunarodnom danu žena. 

Učiteljica Gabriela Feher

 


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE
Emilija Šmit Polić / datum: 6. 3. 2020. 10:06
Učenica 4. razreda PŠ Baranjsko Petrovo Selo, Ema Bajt, sudjelovala je na Županijskom natjecanju iz matematike, održanom 4. ožujka 2020. godine u OŠ Darda. Ostvarila je odličan uspjeh, dijeli 8. mjesto sa ostvarena 23 boda.
Čestitamo Emi i želimo joj puno uspjeha u daljnjem radu!
 
                                                            učiteljica, mentorica Snežana Markan
 
 
 
 

[OPŠIRNIJE]Županijsko Natjecanje iz engleskog jezika
Emilija Šmit Polić / datum: 3. 3. 2020. 17:00

Danas je održano županijsko Natjecanje iz engleskoga jezika u OŠ Višnjevac. Sudjelovali su učenici Karlo Kobijak 8.b i Filip Vuković 8.c.
Karlo Kobijak, 8.c dijeli drugo mjesto sa 73 boda, a Filip Vuković, 8.c 11.mjesto sa 64 boda!
Čestitke učenicima! yessmiley

učiteljica Nikolina Janc


[OPŠIRNIJE]STOP nasilju!
Emilija Šmit Polić / datum: 28. 2. 2020. 20:36

I učenici pš Luč rekli su NE nasilju izradom ružičastih bedževa! 


[OPŠIRNIJE]MASKENBAL U PŠ LUČ
Emilija Šmit Polić / datum: 28. 2. 2020. 20:21
U utorak, 25.2.2020., učenici PŠ Luč proveli su veseo i zanimljiv dan. Imali smo ples pod maskama, predstavljanje te odabir najorginalnije maske. Svi učenici dobili su diplome za sudjelovanje na maskenbalu.  
 
Učiteljice Tamare 😊

[OPŠIRNIJE]MASKENBAL U PŠ TORJANCI
Emilija Šmit Polić / datum: 27. 2. 2020. 20:45

U PŠ Torjanci ove smo godine organizirali Maskenbal u Domu kulture u Torjancima.
Vrata smo otvorili za SVU zainteresiranu djecu i roditelje  Kad je bal, nek je maskenbal 

Pjesma, ples, zabava, izbor najbolje maske, krafne, igre...uh, nama je bilo super 

Marija Babli i Goran Radulović

 

[OPŠIRNIJE]DAN RUŽIČASTIH MAJICA
Emilija Šmit Polić / datum: 26. 2. 2020. 12:53

Danas smo obilježili Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja - Dan ružičastih majica.

Kroz razgovor učenike smo osvijestili o tome što je nasilje, kakve vrste nasilja postoje, koji su najčešći oblici nasilja te kako ga i kome prijaviti.

Učenici su spoznali da vršnjačko nasilje nastupa kada dijete ili mlada osoba namjerno i višestruko povređuje ili na bilo koji način uznemirava drugu osobu, a sve u želji da pokaže moć i dobije kontrolu.

Gosti u našoj školi bili su predstavnici Policijske uprave OBŽ iz Odjela za prevenciju i predstavnici Savjeta za mlade OBŽ, koji su podrobnije upoznali učenike o temi, posebno o različitim vrstama nasilja. Učenici su saznali kako verbalno, virtualno i psihološko nasilje često ostavlja teže posljedice na žrtvu nego fizičko. Za kraj učenike su nagradili poklonima - svatko je dobio ružičastu majicu.


[OPŠIRNIJE]PETARAČKE BUŠE
Emilija Šmit Polić / datum: 26. 2. 2020. 12:10

 I ove su godine Petaračke buše zavladale selom pa tako i našom školom.
Buše su strašne maske kojih se ne moramo bojati jer one svojom pojavom i bukom koju stvaraju tjeraju sve zlo i zimu i prizivaju proljeće. Bilo je tu i lipih i strašnih buša koje su sve zajedno prošetale školom, plesale i zasladile se krofnama. Sve buše dobile su zahvalnicu za sudjelovanje, a najuspješnije maske i  nagrade.

Na kraju smo prošetali do centra sela gdje Petarani peku vola, gastro ponudu za sve goste koji će posjetiti zadnji dan tradicionalne, kulturne manifestacije Petaračkih buša.
          
 Učenici i učitelji PŠ BPS


[OPŠIRNIJE]STOP NASILJU!
Emilija Šmit Polić / datum: 26. 2. 2020. 10:53

Područna škola Petlovac....STOP nasilju!!!!!

Marija Šimić i Zdravka Ozimec Kuček


[OPŠIRNIJE]MASKENBAL RN U ŠEĆERANI
Emilija Šmit Polić / datum: 24. 2. 2020. 12:53

U Šumarini 21. 2. u Domu kulture održan je Maskenbal učenika razredne nastave MŠ Šećerana. Tema ovogodišnjih maski je bio svemir. Pod budnim okom predsjednika Mjesnog odbora Šumarina J. Kalozya, dogradonačelnika Hesa i roditelja, koji su se potrudili da maškare ne budu ni gladne ni žedne...pjevalo se, plesalo se...
Veselu povorku pratili su uz glazbu i čuvali vatrogasci i policija. Na putu od škole do Doma kulture u Šumarini osjećali smo se zvijezdama.
Učiteljice: Dajana Majstorović i Silvija Kozari Golob


[OPŠIRNIJE]MASKENBAL U PŠ PETLOVAC
Emilija Šmit Polić / datum: 24. 2. 2020. 10:49

Malo veselja, druženja i plesa u Petlovcu povodom Maškara. Na trenutak smo postali bubamare, vojnici, princeze, mušketiri...Uz ples i slatke krofne ludovali smo cijeli dan!! Učiteljica Pocahontas i učitelj Zdravko wink


[OPŠIRNIJE]NAŠI ROBOTIČARI NASTAVLJAJU NIZATI USPJEHE
Đurđica Petrović / datum: 20. 2. 2020. 19:59

NAŠI ROBOTIČARI NASTAVLJAJU NIZATI USPJEHE

OŠ Šećerana sudjeluje u Croatian Makers ligi


[OPŠIRNIJE]Izložba učeničkih radova "Gustav Klimt na moj način"
Emilija Šmit Polić / datum: 20. 2. 2020. 13:05

Na središnjem panou naše škole postavljena je izložba učeničkih radova "Gustav Klimt na moj način", a plod je rada učenika 6. i 8. razreda.


[OPŠIRNIJE]NATJECANJE IZ NJEMAČKOG JEZIKA
Emilija Šmit Polić / datum: 19. 2. 2020. 13:48

Danas su učenici 8. c razreda Sara Jagodić, Luka Tomić i Luka Rončević sudjelovali na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika OŠ Retfala u Osijeku.
Učiteljica Nikolina Janc


[OPŠIRNIJE]PETARAČKE BUŠE
Emilija Šmit Polić / datum: 19. 2. 2020. 12:00

Posjetile su nas Petaračke buše i putem Skype-a predstavile se Školi za umjetnost i dizajn.


[OPŠIRNIJE]POKLADE
Emilija Šmit Polić / datum: 18. 2. 2020. 11:51

Poklade su, poklade su i ludi su dani...
Ludi dani su već odavno počeli pa je ludo i kod nas u PŠ u Baranjskom Petrovom Selu. Danas su nam u goste došli članovi Udruge Petaračke buše. Iako izgledaju strašno, oni ipak i nisu tako strašni.
Učiteljice Snežana, Marija i Ina


[OPŠIRNIJE]Gostovanje naših učenica PRO Baranjsko Petrovo Selo na Radio Baranji
Emilija Šmit Polić / datum: 15. 2. 2020. 18:31
Učenice OŠ Šećerana, PRO Baranjsko Petrovo Selo bile su danas gošće na Radio Baranji u emisiji Mudrica.Tema Mudrice su bile Buše. Tradicija maskiranja stara više stoljeća njeguje se i danas u BPS zvanom i Petarda, pa su tako i buše dobile naziv Petaračke buše. Učenice Laura, Lea, Petra i Ema govorile su o manifestaciji obilježavanja Petaračkih buša koja počinje sutra 16. veljače Malim bušama i nastavlja se za tjedan dana 23.,24. i 25. veljače, Lipim i Strašnim bušama. Učenice su opisale svoje maske u koje će se sutra maskirati, otpjevale jedan Bušarac i pozvale sve da posjete Petaračke buše i postanu dio ove tradicionalne, kulturne manifestacije. Učiteljica S. Markan i učenice

[OPŠIRNIJE]ROBOTIČARIMA PRVO MJESTO U EKIPNOM NATJECANJU
Đurđica Petrović / datum: 15. 2. 2020. 12:02

Naši robotičari iz BPS, drugu godinu sudjeluju u Croatian Makers ligi.  Vrlo su vrijedni i rado rješavaju postavljene zadatke. U siječnju su sudjelovali u drugom kolu Croatia Makers lige. Konačni rezultati su objavljeni 14.2. 2020 god. 

Naši robotičari su zauzeli prvo mjesto u ekipnom natjecanju, regije Beli Manastir.

Čestitamo sudionicima! 

Fotografija pokazuje dio pobjedničkog koda.

Ova vijest nam je dodatno uljepšala Valentinovo....

Edita Konjušak

 


[OPŠIRNIJE]VALENTINOVO
Emilija Šmit Polić / datum: 14. 2. 2020. 13:15

Na dan zaljubljenih i ljubavi općenito, učenici su s učiteljicom engleskog jezika Sanjom Leskovar darivali učitelje medenjacima u obliku srca, a jedni drugima pisali su ljubavna pisma i poruke. Čitav se dan širila ljubav i radost po učionicama i hodnicima škole.


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN DARIVANJA KNJIGA U NAŠOJ ŠKOLI
Emilija Šmit Polić / datum: 14. 2. 2020. 12:35

Osim što 14. 2. slavimo najzaljubljeniji dan u godini, istog dana diljem svijeta obilježava se MEĐUNARODNI DAN DARIVANJA KNJIGA. Budi i ti dio te priče!

Do kraja veljače pokloni svoju staru knjigu ili slikovnicu koja ti više ne treba, a misliš da bi mogla poslužiti kao lektirno djelo ili knjiga za razonodu. U tom razdoblju svoju doniranu knjigu možeš ostaviti na za to predviđeno mjesto u knjižnici (KUĆICA ZA KNJIGE).

Možeš se upisati u knjigu darivatelja, a i slikati se za uspomenu!

Nije slučajno da su Valentinovo i Međunarodni dan darivanja knjiga baš na isti dan – pozivamo vas da zajedno

ŠIRIMO LJUBAV PREMA KNJIGAMA!!

 


[OPŠIRNIJE]VESELO VALENTINOVO
Emilija Šmit Polić / datum: 14. 2. 2020. 11:55

Svašta se nešto događa u zadnje vrijeme u PŠ Torjanci, ali danas ćemo predstaviti spektakularnu zabavu povodom Valentinova ❤️

Da, da, dobro ste čuli, spektakularnu  Iako nas je malo, uspjeli smo organizirati veliku zabavu povodom Valentinova i to zato što smo u goste pozvali naše prijatelje iz PŠ Petlovac.
Uz film Gnomeo i Julija uživali smo u grickalicama, sokićima i krafnama, a kad smo se dobro najeli i odmorili igrali smo Glazbene stolice i neizostavni Ples srdaca. Svaki učenik je dobio i mali poklon, tako da nitko nije ostao praznih džepova, ali ni srdaca 

Sretno Valentinovo ❤️ žele vam učenici PŠ Torjanci i PŠ Petlovac i učitelji Gabrijela Bogut Martan, Tatjana Kusalić, Zdravka Ozimec Kuček, Marija Šimić, Marija Babli i Goran Radulović


[OPŠIRNIJE]VALENTINOVO U PŠ PETLOVAC
Emilija Šmit Polić / datum: 14. 2. 2020. 10:42

Ljubavna pisma, pisma prijateljstva, srceta, valentinovski panoi i ukrasi, samo su neki radovi naših vrijednih ruku. Valentinovo smo proslavili u PŠ Torjanci i bilo nam je prelijepo, ali i u našoj se školi širio duh Valentinova!!!!

PŠ Petlovac Učiteljice Marija Šimić I Zdravka Ozimec Kuček


[OPŠIRNIJE]Valentinovo u PŠ Baranjsko Pertovo Selo
Gordana Pek / datum: 14. 2. 2020. 08:32

Danas smo u područnoj školi Baranjsko Petrovo Selo imali Ples srdaca ucenika od 1. do 8. razreda.


[OPŠIRNIJE]Pripreme za Valentinovo
Emilija Šmit Polić / datum: 13. 2. 2020. 12:50

Nakon napravljenih čestitki na hrvatskom i engleskom jeziku 2.a se uslikao i zabavio u pripremama za Valentinovo ♡

 

Učiteljice Ana Dodoš i Nikolina Janc


[OPŠIRNIJE]Pripreme za Valentinovo u PŠ Petlovac
Emilija Šmit Polić / datum: 6. 2. 2020. 10:59

PŠ Petlovac....Škola za život...Valentinovo! 1. razred STRING ART, provlačenje vune oko čavlića,oblik srca. 4. razred šivanje jastučića srce i šivanje dugmeta. Bili smo baš vrijedni....love is in the air... Marija Šimić


[OPŠIRNIJE]GOSTOVANJE NA RADIO BARANJI
Gordana Pek / datum: 1. 2. 2020. 08:53

Učenici 3.a razreda OŠ Šećerana i njihova učiteljica Silvija bili su gosti u današnjoj emisiji Mudrica ️.


[OPŠIRNIJE]Predprijave za upis u 1. razred za šk. god. 2020. – 2021.
Đurđica Petrović / datum: 31. 1. 2020. 11:26

Temeljem Plana upisa djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. koji smo dobili od Upravnog odjela za obrazovanje Osječko-baranjske županije obavještavamo sve roditelje koji prema mjestu boravka pripadaju upisnom području Osnovne škole Šećerana  da su obavezni izvršiti prijavu djece kako bi škola mogla izvršiti evidenciju za preglede zbog upisa u prvi razred. Zakonski obveznici su djeca rođena od 1.4.2013. do 31.3.2014. Roditelji su obavezni javiti se na predprijavu telefonski ili osobno u  razdoblju od 3.2.-17.2.2020. na telefon 725-004 u matičnoj i područnim školama od 8,00-13,00 sati. Za predprijavu potrebno je ime i prezime djeteta, datum rođenja i adresa stanovanja.

 Prema novim pravilima prijave za upis u prvi razred djece koja ne pripadaju upisnom području naše škole a žele se upisati u nju trebaju se prijaviti i pregledati u školi kojoj pripadaju prema prebivalištu odnosno boravištu, a kasnije mogu podnijeti našoj školi Zahtjev za upis u drugu školu. Zahtjev odobrava ravnatelj i može ga odobriti samo u slučaju da upis djece iz drugih upisnih područja ne dovodi do povećanja broja odjela u našoj školi. Zahtjeve ćemo zaprimati u svibnju 2020. godine jer ćemo onda točno znati koliko imamo učenika za 1. razred. Roditelji djece koja se žele ranije upisati u 1. razred (rođena su nakon 31.3.2014.) podnose Upravnom odjelu za obrazovanje Osječko-baranjske županije u Osijeku zahtjev ( Obrazac 6.) za prijevremeni upis.

Radujemo se budućoj suradnji !

      Ravnateljica škole:

      Đurđica Petrović                     


[OPŠIRNIJE]DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA
Gordana Pek / datum: 24. 1. 2020. 09:47

PRIGODNIM PANOOM OBILJEŽENO SJEĆANJE NA ŽRTVE HOLOKAUSTA.


[OPŠIRNIJE]3.a i Svemir
Gordana Pek / datum: 15. 1. 2020. 14:56

Danas je nastavnica Gordana Pek u informatičkoj učionici održala sat sa učenicima 3.a razreda OŠ Šećerana i učiteljicom Silvijom Kozari Golob, u sklopu dodatne nastave PID-a na temu "Svemir"


[OPŠIRNIJE]Posjet gradskoj upravi
Gordana Pek / datum: 10. 1. 2020. 14:49

10.1.2020. gradonačelnik Tomislav Rob i njegova zamjenica Ivana Bandov Paulić ugostili su učenike 3. a razreda OŠ Šećerana i učiteljicu Silviju Kozari Golob koji su gradsku upravu posjetili u sklopu redovne nastave na temu "Gradovi i županije".


[OPŠIRNIJE]POSJET KINU
Emilija Šmit Polić / datum: 10. 1. 2020. 12:56

Učenici predmetne nastave MŠ Šećerana i PŠ BPS posjetili su Cinestar u Osijeku. Zajedno sa svojim učiteljima pogledali su francuski film "Mala laž za veliki san".


[OPŠIRNIJE]Božićna priredba u Baranjskom Petrovom Selu
Emilija Šmit Polić / datum: 8. 1. 2020. 12:38
U PŠ Baranjsko Petrovo Selo održana je božićna priredba, 23. prosinca 2019. godine.
Učenici su svojim izvedbama slali svojim najmilijima stihove umotane božićnom čarolijom, snijegom, dobrotom i ljubavlju. Svi prisutni ponijeli su svojim kućama blagoslov, mir u nadanju, radost u životu, sreću i ljubav.
 
Na priredbu je stigao i Djed Božićnjak koji je svoj djeci podijelio prigodne darove koje je omogućila Općina Petlovac.
Učiteljica Snežana Markan
 
 
 

[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Đurđica Petrović / datum: 26. 12. 2019. 15:55

Poštovani učenici i roditelji,

prema planu nadoknade nastavnih dana u našoj školi, planirane nastavne aktivnosti će se održati 8.,9. i 10. siječnja 2020.g.

Radujemo se zajedničkom druženju.


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNA PRIREDBA
Emilija Šmit Polić / datum: 24. 12. 2019. 10:54

U ponedjeljak 23. 12. 2019. održana je božićna priredba u MŠ Šećerana. Učenici su pokazali svoju nadarenost u raznim područjima te razveselili jedni druge, roditelje i učitelje.

Sretni i ispunjeni odlaze na zasluženi zimski odmor.

Čestit Božić i sretnu Novu godinu žele Vam učenici i djelatnici OŠ Šećerana! smiley

 


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNI TRAMVAJ
Emilija Šmit Polić / datum: 20. 12. 2019. 09:34

Učenici PŠ Petlovac i Luč zaputili su se u nezaboravnu avanturu. U zvjezdanoj noći punoj čarobne prašine posjetili su božićni tramvaj u Osijeku. Vilenjakinja, Djedica, Baka Mrazica, pjesma i osmijeh na licu, ugrijali su nam srca u ovoj noći.
Pošto smo bili dobri dobili smo i poklon iz Djedicine vreće...HO HO H Oooo

Učiteljice Marija Šimić, Zdravka Ozimec Kuček, Dubravka Bartolić,Tamara Zadravec


[OPŠIRNIJE]Obavijest o programu Zaštita sigurnosti djece na internetu
Đurđica Petrović / datum: 17. 12. 2019. 12:04

Poštovani,

slijedom naknadne obavijesti zaprimljene od HAKOM-a, upućujemo Vas da su njihove publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu dostupne na poveznici https://www.hakom.hr/default.aspx?id=1504, a video sadržaj "Kako zaštiti djecu na internetu" je dostupan na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=zXxXfCbW0ss .

 


[OPŠIRNIJE]Zima i blagdani
Emilija Šmit Polić / datum: 16. 12. 2019. 09:39

Učenici PŠ Petlovac uživaju u kreativnim radionicama i u božićnom raspoloženju uređuju svoju učionicu i školu!
Zdravka Ozimec Kuček


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNI TRAMVAJ
Emilija Šmit Polić / datum: 13. 12. 2019. 13:30

Torjanci i Baranjsko Petrovo Selo i ove su godine udružili snage te posjetili čarobni božićni tramvaj u Osijeku. Družili smo se s pravom pravcatom vilenjakinjom sa Sjevernog pola, ali i Djedom Mrazom i Bakom Mraz te dobili i poklone.

Ne moramo napominjati da nam je bilo čarobno 

Snežana Markan, Ina Gorup i Goran Radulović


[OPŠIRNIJE]SVETI NIKOLA U PETLOVCU
Emilija Šmit Polić / datum: 10. 12. 2019. 10:37

Sveti Nikola stigao nam je s punom vrećom slatkiša i medenjaka koje smo sami ukrasili. Našla se tu i pokoja šiba! Dočekali smo ga pjesmom i širokim osmijehom! angel

PŠ Petlovac


[OPŠIRNIJE]PIZZA LEKTIRA
Emilija Šmit Polić / datum: 9. 12. 2019. 11:20
Četvrti razred matične škole obradio je lektiru Družba Pere Kvržice, autora Mate Lovraka, na zanimljiv način – kao pizza lektiru.
 
Učiteljica: Anabela Kolarić

[OPŠIRNIJE]SVETI NIKOLA U BARANJSKOM PETROVOM SELU
Emilija Šmit Polić / datum: 6. 12. 2019. 11:11

Sveti Nikola je danas prošetao i našom školom u Baranjskom Petrovom Selu. Svi učenici dobili su čokoladicu jer su bili dobri, a Krampus ove godine nije imao posla pa ga nismo niti vidjeli. 😉


[OPŠIRNIJE]Advent u Petlovcu
Emilija Šmit Polić / datum: 5. 12. 2019. 10:14

Adventom u Petlovcu 1. 12. započeli smo ovo blagdansko vrijeme. Učenici PŠ Petlovac, Luč, Baranjsko Petrovo Selo i Torjanci sudjelovali su sa svojim ručnim radovima i pjesmom. Bilo je lijepo i veselo ...zahvaljujemo se svima!!!


[OPŠIRNIJE]SVETI NIKOLA
Emilija Šmit Polić / datum: 4. 12. 2019. 11:57

Učenici iz PŠ Branjin Vrh zajedno sa svojim učiteljicama spremno dočekuju dolazak svetog Nikole! smileyyesangel


[OPŠIRNIJE]ZAŠTITA DJECE NA INTERNETU
Đurđica Petrović / datum: 29. 11. 2019. 18:22

Distribucija videosadržaja „ Kako zaštititi djecu na internetu“


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Đurđica Petrović / datum: 29. 11. 2019. 12:29

Poštovani roditelji i učenici,

učitelji OŠ Šećerana u ponedjeljak, 2. prosinca 2019. g. nastavljaju štrajk. Za učenike koji dođu u školu organizirat će se druge odgojno-obrazovne aktivnosti.

O svakoj eventualnoj promjeni vezanoj za organizaciju nastavnog procesa bit ćete obavješteni putem mrežne stranice škole i facebook stranice.

Sve dodatne informacije možete dobiti od ravnateljice škole Đurđice Petrović, tel. 031 725 311.

 

Ravnateljica

Đurđica Petrović

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Đurđica Petrović / datum: 28. 11. 2019. 11:52

Poštovani roditelji i učenici,

učitelji OŠ Šećerana u petak, 29. studenog 2019. g. nastavljaju štrajk. Za učenike koji dođu u školu organizirat će se druge odgojno-obrazovne aktivnosti.

O svakoj eventualnoj promjeni vezanoj za organizaciju nastavnog procesa idućega tjedna, bit ćete obavješteni putem mrežne stranice škole i facebook stranice.

Sve dodatne informacije možete dobiti od ravnateljice škole Đurđice Petrović, tel. 031 725 311.

Ravnateljica

Đurđica Petrović

 

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Đurđica Petrović / datum: 19. 11. 2019. 20:24

Poštovani roditelji i učenici,

od danas su djelatnici Osnovne škole Šećerana zajedno sa svim školama u Republici Hrvatskoj u štrajku koji će trajati neprekidno, do ispunjenja zahtjeva. To znači da se redovita nastava narednih dana neće održavati sve do prekida štrajka, a za učenike koji dođu u školu organizirati će se druge odgojno-obrazovne aktivnosti. O eventualnim promjenama i ponovnom početku održavanja redovite nastave bit ćete obaviješteni putem mrežne stranice škole i  facebook stranice.

Sve dodatne informacije možete dobiti od ravnateljice škole Đurđice Petrović, tel. 031 725 311.

Ravnateljica

Đurđica Petrović


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
Gordana Pek / datum: 18. 11. 2019. 17:39

U ponedjeljak, 18.studenog 2019. godine, u našoj je školi obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.


[OPŠIRNIJE]DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR
Emilija Šmit Polić / datum: 18. 11. 2019. 14:22

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara  1991. obilježavamo 18. studenog pod motom „Vukovar – grad posebnog pijeteta“.

Ove je godine 28. godišnjica teške tragedije koja je zadesila Hrvatsku i Vukovar.

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Đurđica Petrović / datum: 18. 11. 2019. 12:20

Štrajk zaposlenika u osnovnim i srednjim školama nastavlja se i dalje. Dana, 19. studenog (utorak) 2019. g. u OŠ Šećerana nastave neće biti, osim za učenike koje drugačije obavijeste učitelji. Svi učenici koji dođu u školu, bit će adekvatno zbrinuti imajući u vidu interes učenika te njihova zakonski propisana prava i obveze. Sve detaljne informacije mogu se saznati od kontakt osobe u školi, ravnateljice škole, telefon 031 725 311, putem mrežne stranice škole i facebook stranice škole.

Ravnateljica škole
Đurđica Petrović


[OPŠIRNIJE]POSJET 1.A GRADSKOJ KNJIŽNICI
Emilija Šmit Polić / datum: 18. 11. 2019. 11:43

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, učenici 1.a razreda sa svojom razrednicom Dajanom Majstorović, posjetili su Gradsku knjižnicu Beli manastir. Počašćeni su besplatnim članstvom, a sudeći po dojmu koji je na njih ostavio boravak u knjižnici, poželjet će ga produžiti.


[OPŠIRNIJE]Vukovar u srcu!
Emilija Šmit Polić / datum: 18. 11. 2019. 10:15

Učenici PŠ Petlovac sa svojim su učiteljicama izradili prigodne panoe i zapalili svijeću u spomen svim žrtvama Vukovara.


[OPŠIRNIJE]VUKOVAR
Emilija Šmit Polić / datum: 18. 11. 2019. 10:05

I u mom selu svijeti Vukovar...Učenici 1. i 2. razreda PŠ Torjanci sa 
svojom učiteljicom pomolili su se, zapalili svijeću  i pročitali 
prigodnu pjesmu za današnji dan, Uvijek mislim Vukovar. Neka se nikada 
ne zaboravi !

Učiteljica : Marija Brdarić Kovačević

 
 

[OPŠIRNIJE]Međunarodno natjecanje Dabar 2019.
Gordana Pek / datum: 11. 11. 2019. 09:13

I ove školske godine sudjelujemo na natjecanju Dabar. Spremni smo za Dabrov tjedan! Natjecanje se održava od 11. 11.-15. 11. 2019.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Đurđica Petrović / datum: 6. 11. 2019. 15:25

OBAVIJEST
Sutra, 7. studenog 2019. g. nastava se u OŠ Šećerana odvija po redovitom rasporedu.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Đurđica Petrović / datum: 5. 11. 2019. 12:09

Kako se štrajk zaposlenika u osnovnim i srednjim školama nastavlja i dalje, dana, 6. studenog (srijeda) 2019. g. u OŠ Šećerana nema nastave. Svi učenici koji dođu u školu, bit će adekvatno zbrinuti imajući u vidu interes učenika te njihova zakonski propisana prava i obveze. Sve detaljne informacije mogu se saznati od kontakt osobe u školi, ravnateljice škole, telefon 031 725 311, putem mrežne stranice škole i facebook stranice škole.
Ravnateljica škole
Đurđica Petrović


[OPŠIRNIJE]Svi Sveti u Petlovcu
Emilija Šmit Polić / datum: 5. 11. 2019. 09:12

 

Učenici PŠ Petlovac izradili su prigodni vjenčić te uoči Svih svetih posjetili mjesno groblje i zapalili svijeću.


Učiteljica Zdravka Ozimec Kuček i Marija Šimić


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Đurđica Petrović / datum: 4. 11. 2019. 15:44
OBAVIJEST
Dana, 5. studenog 2019. u OŠ Šećerana nastava će se odvijati prema uobičajenom rasporedu.

[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Đurđica Petrović / datum: 31. 10. 2019. 12:13

OBAVIJEST

Kako se štrajk zaposlenika u osnovnim i srednjim školama nastavlja i dalje, dana, 4. studenog (ponedjeljak) 2019. g. u OŠ Šećerana nema nastave. Svi učenici koji dođu u školu, bit će adekvatno zbrinuti imajući u vidu interes učenika te njihova zakonski propisana prava i obveze.  Sve detaljne informacije mogu se saznati od kontakt osobe u školi, ravnateljice škole, telefon 031 725 311, putem mrežne stranice škole i facebook stranice škole.

Ravnateljica škole

Đurđica Petrović


[OPŠIRNIJE]Međužupanijski susret učeničkih zadruga
Emilija Šmit Polić / datum: 30. 10. 2019. 14:07

Subota je za zadrugare UZ Šećerko bila itekako aktivna. Učenica 4. razreda iz Petlovca i učenica 4. razreda iz Torjanaca zajedno sa svojim učiteljima sudjelovali su na Međužupanijskom susretu učeničkih zadruga u Iloku. Osim radionica na kojima smo naučili vegetativno razmnožavati biljke, izraditi aranžman od prirodnih materijala te posudu za biljke, posjetili smo i vinski podrum, vinograd te rasadnik škole domaćina. Uživali smo u obilasku Iloka vlakićem, razgledavanju Iločkih podruma te prekrasnoj prirodi na ladanjskom imanju Principovac.

Goran Radulović i Marija Šimić


[OPŠIRNIJE]"Zasadi drvo, ne budi panj" 5
Emilija Šmit Polić / datum: 29. 10. 2019. 09:05

I PŠ Baranjsko Petrovo Selo uključila se u akciju "Zasadi drvo, ne budi panj"! Naš Biblijski vrt postao je bogatiji za novo stablo. Zasadili smo libanonski cedar.
 

Tatjana Kusalić


[OPŠIRNIJE]"Zasadi drvo, ne budi panj" 4
Emilija Šmit Polić / datum: 29. 10. 2019. 09:00

Učenici PŠ Branjin Vrh uključili su se u kolektivnu sadnju drveća "Zasadi drvo - ne budi panj" te u školskom dvorištu zasadili drvo jabuke .
 

Učiteljica Sanja Marković


[OPŠIRNIJE]"Zasadi drvo, ne budi panj" 3
Emilija Šmit Polić / datum: 29. 10. 2019. 08:56

Učenici PŠ Petlovac nisu PANJ, već su posadili tri sadnice: marelicu, višnju i orah te tako pridonijeli očuvanju prirode.

Učiteljice Zdravka Ozimec Kuček i Marija Šimić


[OPŠIRNIJE]Jesen u PŠ Petlovac
Emilija Šmit Polić / datum: 29. 10. 2019. 08:52

Jesen se polako ušuljala u naše selo i školu. Bojama jeseni i radovima ukrasili smo svoju učionicu.

PŠ Petlovac, učiteljice Marija Šimić i Zdravka Ozimec Kuček

 

[OPŠIRNIJE]POSJET UČENIKA GRADSKOJ KNJIŽNICI
Emilija Šmit Polić / datum: 29. 10. 2019. 08:50

U Mjesecu hrvatske knjige u sklopu hrvatskog jezika učenici prvih razreda PŠ Petlovac i PŠ Luč posjetili su Gradsku knjižnicu u Belom Manastiru. Upoznali su se s knjižnicom, postali članovi knjižnice i još sam preostaje redovito posuđivati i uživati u čitanju knjiga.


Učiteljice Marija Šimić i Dubravka Bartolić

 

[OPŠIRNIJE]DAN KRAVATE U PŠ PETLOVAC
Emilija Šmit Polić / datum: 29. 10. 2019. 08:47

18. listopada obilježili smo Dan kravate. Kreirali smo svoje kravate, "okitili" se tatinim kravatama i upoznali se s povijesti kravata u Hrvata.
 

PŠ Petlovac
Učiteljica Marija Šimić


[OPŠIRNIJE]Listopad u PŠ Petlovac
Emilija Šmit Polić / datum: 29. 10. 2019. 08:42

Dječji tjedan, Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, Dan jabuka... samo su neki od prigodnih dana koje smo obilježili u mjesecu listopadu. Sladili smo se...pekli...igrali...bojali...ispunili školske dane radošću i veseljem!!!


PŠ Petlovac, učiteljice Marija Šimić i Zdravka Ozimec Kuček

 

[OPŠIRNIJE]"Zasadi drvo, ne budi panj" 2
Emilija Šmit Polić / datum: 28. 10. 2019. 13:54

I MŠ Šecerana se uključila u akciju pošumljavanja "Zasadi drvo ne budi panj!" Tako su učenici 6.b, 3.a, 7.a i 8.a odjela sa svojim razrednicama Gabrielom Feher, Antoniom Štefić, Silvijom Kozari Golob i Brankicom Murk te vjeroučiteljem Damirom Martinušem obogatili školski park sa medonosnim vrstama koje oprašuju kukci, lipom i bagremom. Sadnice su nabavili u suradnji sa roditeljima učenika.
Ovim simboličnim činom pridonosimo zastiti pčela i ostalih oprašivača te razvijamo svijest učenika o potrebi aktivnog djelovanja!
Brankica Murk


[OPŠIRNIJE]"Zasadi drvo, ne budi panj"
Emilija Šmit Polić / datum: 25. 10. 2019. 12:38

U sklopu akcije "Zasadi drvo, ne budi panj" učenici PŠ Torjanci danas su zajedničkim snagama zasadili drvo višnje.

Goran Radulović i Tatjana Kusalić


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Đurđica Petrović / datum: 23. 10. 2019. 13:10
OBAVIJEST
 
Dana, 24. listopada ( četvrtak ) 2019. nastavlja se štrajk u školama. U OŠ Šećerana štrajkaju svi učitelji i nema nastave.
 
Dana, 25. listopada je redovita nastava.
 
Ravnateljica škole.

[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Đurđica Petrović / datum: 21. 10. 2019. 12:03

OBAVIJEST

Dana, 22. listopada (utorak) je u OŠ Šećerana redovita nastava.

 

 
 
 
 

[OPŠIRNIJE]DAN KRAVATA U PŠ BARANJSKO PETROVO SELO
Đurđica Petrović / datum: 19. 10. 2019. 10:46

Mi, učenici PŠ Baranjsko Petrovo Selo smo u petak 18.10.2019 obilježili Dan kravate. Svi smo nosili kravatu.
Na satu razrednika smo istraživali i puno toga saznali o kravati...
Istražite i vi ! Bit će vam zanimljivo.

Učenici i razrednica 6.c PŠ Baranjsko Petrovo Selo


[OPŠIRNIJE]DAN KRAVATE
Emilija Šmit Polić / datum: 19. 10. 2019. 09:05

Hrvatski je sabor 18. listopada proglasio Danom kravate. Smatra se da kravata potječe upravo od Hrvata.

U matičnoj školi obilježili smo ga natjecanjem u vazanju kravata. Učenici, učiteljice i učitelji čitav su dan nosili kravate i puno toga naučili.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Đurđica Petrović / datum: 18. 10. 2019. 15:54

Poštovani učenici i roditelji!
U ponedjeljak, 21.10 2019. nema organizirane nastave zbog sudjelovanja u štrajku prosvjetnih djelatnika u svim školama Republike Hrvatske.

Sve obavijesti vezane za štrajk pratite na mrežnim stranicama škole i facebook stranici OŠ Šećerana.

Ravnateljica škole


[OPŠIRNIJE]Dani kruha u PŠ Branjin Vrh
Emilija Šmit Polić / datum: 18. 10. 2019. 09:49

Našu školicu u Branjinom Vrhu danas su preplavili neodoljivi mirisi svježe pečenog kruha i drugih slasnih pekarskih proizvoda.🥐🍞🥯🥖🥨🧁🍩
Najveće hvala svim našim divnim roditeljima, bakama koji si poslali pregršt slasnih proizvoda i pomogli nam da na najbolji način obilježimo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.💜
Učiteljica Ivana Filipović


[OPŠIRNIJE]DANI KRUHA
Emilija Šmit Polić / datum: 18. 10. 2019. 09:42

Danas su učenici 1. i 4. razreda matične škole bili mali pekari povodom Dana kruha. Mijesili su, valjali, motali i premazivali kiflice. Cijelu školu su zamirisali. Nakon toga uz pomoć učiteljica uredili su svoj stol te sudjelovali u prigodnom programu i odabiru najljepše uređenog stola.

Učiteljice Ivona Kreko i Dajana Majstorović


[OPŠIRNIJE]UZBUDLJIVI DANI U PŠ TORJANCI
Emilija Šmit Polić / datum: 18. 10. 2019. 09:37

Protekla dva tjedna bila su vrlo uzbudljiva za učenike 3. i 4. razreda PŠ Torjanci.

Uz sve redovne aktivnosti, obilježili smo i Dječji tjedan porukama mira i dječjim pravima, izradili smo posude i posadili razne biljke, očistili školsko igralište od smeća (da, da, uzor smo i odraslima) te pogledali dječji film.

A danas smo, zajedno s vjeroučiteljicom Tatjanom Kusalić, zahvalili na kruhu i plodovima zemlje te kušali prefina peciva koja su nam ispekle naše mame i bake 🙂
Mi smo ponosni, a vi? 😉

Goran Radulović


[OPŠIRNIJE]Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje
Emilija Šmit Polić / datum: 18. 10. 2019. 08:34

Dana 17. 10. 2019.  u OŠ Šećerana obilježili smo Dane kruha – dane zahvalnosti za plodove zemlje.

Učenici su tijekom prva dva školska sata uređivali stolove u dvorani škole. Za vrijeme velikog odmora okupili smo se u dvorani te smo pjesmom, prigodnim tekstom i molitvom obilježili Dane kruha u našoj školi. Učenici i djelatnici škole izabrali su najljepše uređen stol. Pobijedili su učenici 1. i 4. razreda.  

Učitelj Damir Martinuš

 

[OPŠIRNIJE]Dani kruha u Baranjskom Petrovom Selu
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 10. 2019. 14:36

U PŠ Baranjsko Petrovo Selo obilježili smo Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Majke i bake su nam pripremile mnogo peciva i slastica, a velečasni je blagoslovio plodove, prigodno uređene stolove i sve prisutne.


[OPŠIRNIJE]DJEČJI TJEDAN
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 10. 2019. 09:41

Učenici razredne nastave matične škole obilježili su Dječji tjedan uz tjedan Svemira. Ukrašavali su pločnik porukama odraslima, izrađivali su svoje vesele portrete, slagali svemirske letjelice i osmišljavali nazive novih planeta. Bilo je veselo, razigrano i zabavno. Glavna poruka djece glasi "ČUJTE NAS!"
učiteljice Ivona Kreko, Silvija Kozari Golob, Ana Dodoš i Dajana Majstorović


[OPŠIRNIJE]Dani kruha u PŠ Torjanci
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 10. 2019. 09:19

Prigodnim nastavnim sadržajima obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti 
za plodove zemlje...

Ujutro u košarama
gradom kruh ide
od kuće do kuće,
od stana do stana
kao prva
radost dana.

Hvala našim vrijednim mamama...

Učenici 1. i  2. razreda, Torjanci


Učiteljica: Marija Brdarić Kovačević


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Đurđica Petrović / datum: 15. 10. 2019. 12:06

Sutra, 16. listopada je redovita nastava u OŠ Šećerana.


[OPŠIRNIJE]Posjet Ekologa pčelinjaku obitelji Ružička
Emilija Šmit Polić / datum: 15. 10. 2019. 09:28

Dana 9. listopada 2019. godine, naši Ekolozi, učenici petog i šestog razreda u pratnji učiteljice Brankice Murk posjetili su pčelinjak na kojem ih je ugostio Manuel Ružička. Učenici su mnogo saznali o proizvodnji meda, životu pčela, rojenju pčela te najmedonosnijim vrstama biljaka. Najzanimljivija informacija je da ženska pčela – matica, ubija mužjaka – truta, kako bi ona imala više hrane za sebe. Matica je ujedno i majka svih pčela čija je zadaća izleći jajašca. Učenici su se zabavili, naučili nešto novo a domaćini su ih počastili kolačićima od meda, sokom i degustacijom meda od bagrema, suncokreta i lipe. Tako su se siti i zadovoljni vratili sa izvanučionične nastave uz pitanje gdje ćemo dalje.

Karlo Ružička, 6.b


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Đurđica Petrović / datum: 14. 10. 2019. 12:17

Dana, 15. listopada 2019. g. nastavlja se štrajk djelatnika škole. 

S obzirom da većina učitelja štrajka, učenicima koji dođu u školu organizirat će se nastavne aktivnosti prilagođene nastaloj situaciji.

Ravnateljica škole

Đurđica Petrović

( kontakt osoba za pružanje informacija vezanih uz organizaciju nastave u školi )

Elektornička pošta na koju se mogu dobiti potrebite informacije:  skola@os-secerana.skole.hr


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NASTAVE
Đurđica Petrović / datum: 11. 10. 2019. 09:52

Dana, 11. listopada nastava u OŠ Šećerana odvijat će se prema redovitom rasporedu.


[OPŠIRNIJE]Dan neovisnosti Republike Hrvatske
Emilija Šmit Polić / datum: 7. 10. 2019. 12:06

Dana 8. listopada u Hrvatskoj se kao državni blagdan obilježava Dan neovisnosti u sjećanje na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ. 


[OPŠIRNIJE]Početak Dječjeg tjedna u 1. i 2. razredu u Torjancima
Emilija Šmit Polić / datum: 7. 10. 2019. 10:54


Uz obilje dječjeg smijeha, igara, pjesama i veselja započeli smo ovaj 
tjedan...

Učiteljica: Marija Brdarić Kovačević


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava 6-ih razreda u obližnju šumu Haljevo!
Emilija Šmit Polić / datum: 4. 10. 2019. 11:47

Danas su naši šestaši pod stručnim vodstvom predstavnice Hrvatskih šuma i učiteljice Brankice Murk posjetili šumu Haljevo. Upoznali su obilježja kontinentalne listopadne šume, brojne biljne vrste među kojima dominira hrast lužnjak koji voli nizinska poplavna tla. Od brojnih šumskih životinja, pažnju su privlačili kukci i pauci dok su se veće životinje sklanjale pred veselim glasovima naših šestaša. Čuli su o zaštiti i njegovanju šuma kao i bolestima koje napadaju biljke, a sve oko nas mirisalo je po gljivama, kako su zaključili naši učenici! Uživali smo u prirodi, a to želimo i ubuduće!

Brankica Murk


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN UČITELJA
Emilija Šmit Polić / datum: 4. 10. 2019. 10:58

UNESCO je 1994. godine proglasio 5. listopada Svjetskim danom učitelja u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. Ovaj se spomendan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, uključujući i Republiku Hrvatsku.

 


[OPŠIRNIJE]DOBRODOŠLICA PRVAŠIĆIMA U TORJANCIMA
Emilija Šmit Polić / datum: 3. 10. 2019. 13:14

Škola, škola mene zove
da otkrijem tajne zanimljive, nove
Škola, škola mene zove
krenuo sam godine ove...
Dobro nam došli prvašići !

Učiteljica: Marija Brdarić Kovačević

 
 

[OPŠIRNIJE]PRVI SAT U KNJIŽNICI
Emilija Šmit Polić / datum: 30. 9. 2019. 09:55

Učenici 1.a razreda sa svojom su učiteljicom Dajanom Majstorović posjetili školsku knjižnicu, lijepo se zabavili i naučili nešo novo uz školsku knjižničarku.

Sada znamo što se u knjižnici radi, kako se ponaša, kako se odnosi prema knjigama i da može biti super zabavno! :)


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN JEZIKA
Emilija Šmit Polić / datum: 30. 9. 2019. 09:22

U četvrtak  26.9. obilježili smo Europski dan jezika u matičnoj i u područnoj školi igrajući kahoot kviz u predmetnoj nastavi. Učenici su pokazali znanje o jezicima Europe i snalaženju s pojmovima i riječima na različitim europskim i svjetskim jezicima (engleski, njemački, havajski, francuski..) 

 
Učiteljica Nikolina Janc

[OPŠIRNIJE]"Svjetlo na zajedničkom putu",
Emilija Šmit Polić / datum: 25. 9. 2019. 10:45

U sklopu projekta "Svjetlo na zajedničkom putu",Udruga žena Fijolice iz Petlovca organizirale su zajedničko druženje školske i vrtićke djece. Posjetili smo Veterinarsku stanicu u Belom Manastiru i proveli vrijeme igrajući se i u šetnji s napuštenim psima. Druženje smo završili na obnovljenom dječjem igralištu. Veliko hvala svim pokretačima projekta!!!!
Učiteljica Marija Šimić i Zdravka Ozimec Kuček


[OPŠIRNIJE]EDUKACIJA DJECE U PODRUČJU ZAŠTITE I SPAŠAVANJA
Emilija Šmit Polić / datum: 24. 9. 2019. 12:45

Danas su učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama i vjeroučiteljem matične škole sudjelovali u projektu EDUKACIJA DJECE U PODRUČJU ZAŠTITE I SPAŠAVANJA - CIVILNA ZAŠTITA. Učenicima su se predstavili civilna zaštita, vatrogasci, policija i gorska služba spašavanja. Predavanje je bilo vrlo poučno, a ujedno i zabavno. 🚑🚒🚓


[OPŠIRNIJE]PRISJEĆANJE NA LJETO
Emilija Šmit Polić / datum: 23. 9. 2019. 11:56

Iako je dan poprilično tmuran, učenici 3. i 4. razreda PŠ Torjanci prisjetili su se dugog, toplog i uzbudljivog ljeta. Veselimo se svemu što donosi jesen, a jedno je sigurno - zajedno plovimo u nove pustolovine.🙂
Učitelj Goran Radulović


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKA KUHINJA
Đurđica Petrović / datum: 19. 9. 2019. 12:20

Županija je u sklopu svog projekta "Školski obrok za sve", osigurala sredstva za kuhanje bar jednog do dva topla obroka tjedno.