preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Šećerana" Šećerana

Login
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Sviđa li vam se nova web stranica škole?Forum
Arhiva dokumenata
DAN ŠKOLE U OŠ ŠEĆERANA
Emilija Šmit Polić / datum: 10. 4. 2024. 12:58
Judo - japanska borilačka vještina, nježan način.
Tako su danas učenici razredne nastave OŠ Šećerana obilježili Dan škole. Vježbalište je bilo otvoreno za javnost te su se tako u ovoj borilačkoj vještini mogli okušati mnogi posjetitelji .
U goste su nam stigli trener Judo kluba Mladost Osijek Željko Popović i podmladak Viktorija Mak. Zahvaljujemo im se na novom iskustvu i vještinama .
Učiteljice: Silvija Kozari Golob, Dajana Majstorović, Ina Gorup i Ivona Kreko.

[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Emilija Šmit Polić / datum: 1. 3. 2024. 11:19
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Belog Manastira u partnerstvu s udrugom Alerga danas je obilježilo nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja s učenicima 8. razreda OŠ Šećerana i gošćama iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad te policijske postaje Beli Manastir.
S učenicima smo razgovarali važnosti poštivanja različitosti i sprječavanja vršnjačkog nasilja, a zatim su učenici pisali pjesme i poruke svojim vršnjacima.
Nakon toga uslijedilo je ugodno druženje.
Zahvaljujemo se svima na divnoj međuresornoj suradnji za dobrobit naše djece!

[OPŠIRNIJE]Županijska smotra LiDraNo 2024.
Emilija Šmit Polić / datum: 29. 2. 2024. 11:10
I ove je godine na Županijskoj smotri LiDraNo našu školu predstavljala Mateja Spajić, učenica 8.a razreda. Mateja se natjecala sa svojim literarnim radom pa iako nije predložena za Državnu smotru, zaslužuje pohvale za trud i ponovljeni uspjeh.
Silvija Borovečki, učiteljica hrvatskoga jezika

[OPŠIRNIJE]USPJEH UČENICE MIHAELE KUZMIĆ-POZIV NA ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOG JEZIKA
Đurđica Petrović / datum: 20. 2. 2024. 10:11
Učenica 8.a razrednog odjela Mihaela Kuzmić je na školskom natjecanju postigla izvrstan rezultat te je kao druga pozvana na županijsko Natjecanje iz hrvatskog jezika.
Želimo joj, uz znanja koja ima i mnogo sreće!
SRETNO MIHAELA!
Mentorica, učiteljica Silvija Borovečki

[OPŠIRNIJE]VALENTINOVO PUB QUIZ
Gordana Pek / datum: 16. 2. 2024. 17:34

U područnoj školi Baranjsko Petrovo Selo smo obilježili Valentinovo igrom sa povezom na očima u kojoj po uputi učenika treba staviti srce na mjesto gdje se nalazi srce u čovjeka i zajedničkom igrom Jeopardy na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ NJEMAČKOG JEZIKA
Đurđica Petrović / datum: 15. 2. 2024. 15:25
 
14.2.2024.god. je održano županijsko natjecanje iz njemačkog jezika u osnovnoj školi Jagode Truhelke u Osijeku i naša učenica Laura Kuna iz 8.c razreda je u drugoj kategoriji učenika koji uče njemački jezik kao izborni predmet od 4.razreda osvojila drugo mjesto pod vodstvom mentorice Nikoline Janc.
Čestitamo Laura🎉

[OPŠIRNIJE]Maskenbal
Emilija Šmit Polić / datum: 9. 2. 2024. 10:02

Prigodnim pjesmama, plesom, šalama i veselim dječjim smijehom i ove godine smo obilježili Maskenbal u našem razrednom odjelu... 1. i 2. f , PŠ Torjanci.

Učiteljica : Marija Brdarić Kovačević


[OPŠIRNIJE]Izvrsni rezultati naših učenika Mihaele Kuzmić i Matije Radmanić
Đurđica Petrović / datum: 5. 2. 2024. 10:07
Učenici 8.a razrednog odjela, Mihaela Kuzmić i Matija Radmanić, na školskom su natjecanju postigli izvrsne rezultate iz biologije te su pozvani na županijsko Natjecanje iz biologije.
Želimo im, uz znanja koja imaju i mnogo sreće!

[OPŠIRNIJE]PLAN UPISA DJECE U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE (e-upisi)
Đurđica Petrović / datum: 2. 2. 2024. 23:44
PLAN UPISA DJECE U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE (e-upisi)
Prema Planu upisa djece u 1. razred osnovne škole za 2024/2025. školsku godinu na području Osječko baranjske županije ovogodišnji upisi u 1. razred provodit će se elektroničkim putem (e-upisi) .Od 22. veljače 2024. god. u Nacionalnom sustavu upisa u osnovne škole otvaraju se prijave za redovan upis u 1. razred osnovne škole. Roditelji će preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ moći podnijeti prijavu za upis svog djeteta u prvi razred osnovne škole, sve do 31. ožujka 2024. godine.
Prijave za upis djece s već utvrđenim teškoćama moguće su već od 1. veljače 2024. do 31. ožujka 2024. godine.
U sustavu će roditeljima biti vidljivi podaci o djetetu te škola na čijoj se listi nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta.
Prilikom prijave roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude: redoviti upis, redoviti upis djeteta s teškoćama, privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred ili odabir druge škole od one kojoj pripadaju prema upisnom području.
S obzirom da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e- Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal , moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području i ona će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih.

[OPŠIRNIJE]Pretprijave za upis u 1. razred za šk. god. 2024./2025.
Đurđica Petrović / datum: 29. 1. 2024. 10:20

Temeljem Plana upisa djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2024./2025. koji smo dobili od Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije, obavještavamo sve roditelje koji prema mjestu boravka pripadaju upisnom području Osnovne škole Šećerana da su obvezni izvršiti prijavu djece kako bi škola mogla pripremiti plan za preglede djece za upis u prvi razred.

Zakonski obveznici su djeca rođena

od 1. travnja 2017. do 31. ožujka 2018. godine.

Roditelj pretprijavu treba izvršiti tajniku škole telefonski u razdoblju od 1. - 9. 2. 2024. godine na broj 031/725-004 u matičnoj i područnim školama od 8.00 do 14.00 sati.

 

Za pretprijavu je potrebno ime i prezime djeteta, datum rođenja i kontakt broj roditelja.

Radujemo se budućoj suradnji!                      


[OPŠIRNIJE]Završna konferencija projekta "E,baš hoću biti poduzetnik"
Đurđica Petrović / datum: 25. 1. 2024. 17:52

Danas, 25. siječnja 2024. g. realizirali smo završnu konferenciju projekta “E, baš hoću biti poduzetnik!” u kojoj su sudjelovale OŠ „Šećerana“, OŠ „Antunovac“ i OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ Levanjska Varoš.

Projekt je usmjeren na unaprjeđenje vještina preko 50 učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika iz područja STEM-a, IKT-a, poduzetništva i rada s učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama i nadarenim učenicima u osnovnim školama.

 


[OPŠIRNIJE]MEĐU ODABRANIM PREVENTIVNIM PROGRAMIMA MZO-A I NAŠ PROGRAM
Đurđica Petrović / datum: 28. 12. 2023. 18:15

Preventivni projekt OŠ Šećerana „Mi znamo reći NE ovisnosti, mi znamo reći DA zdravim životnim stilovima“

među odabranim projektima koje će financirati Ministarstvo znanosti i obrazovanja

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Poziv za financiranje preventivnih projekata osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2023./2024. Na navedeni poziv OŠ Šećerana  prijavila je preventivni projekt „Mi znamo reći NE ovisnosti, mi znamo reći DA zdravim životnim stilovima“ koji je iznikao iz potrebe pomoći našim učenicima i ostalim mladim osobama. Ovaj se projekt našao na popisu odobrenih projekata MZO te će se provoditi tijekom drugog polugodišta.

Glavni cilj predloženog projekta je podrška zdravom osobnom i socijalnom razvoju učenika.  Cilj je unaprijediti zaštitu zdravlja učenika te smanjiti interes za sredstva ovisnosti. Razviti odlučan stav protiv pušenja, alkohola i droga kao sredstava ovisnosti opasnih po zdravlje mladih. Razviti zdrave životne navike, osposobiti učenika za samopomoć i samozaštitu, razvoj učenika s jakim samopouzdanjem kojim će se lakše suprotstaviti negativnim izazovima. Projektom su predviđene edukacije za razrednike, stručne suradnike i učitelje, provedba radionica na satima razrednika te međuvršnjačka edukacija.

 


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNE ČESTITKE
Emilija Šmit Polić / datum: 22. 12. 2023. 17:01

Učenici 7.c i 8.c razreda Područne škole Baranjsko Petrovo Selo sudjeluju u eTwinning projektu "Europa entdecken - kultureller Austausch von Informationen" i dio projekta je izmjena čestitki za Božić sa učenicima iz Italije, Slovenije, Turske, Poljske, Grčke, Češke, Srbije, Njemačke i Finske. Samostalno su izradili i poslali čestitke i također su dobili čestitke od učenika navedenih država koje smo stavili na pano u učionicu njemačkoga jezika.

Nikolina Janc, učiteljica engleskoga i njemačkoga jezika.


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNA PRIREDBA
Emilija Šmit Polić / datum: 22. 12. 2023. 16:53

Učenici Područne škole Baranjsko Petrovo Selo danas su božićnom priredbom putovali stazama mira, nade, radosti i veselja na kojima su uživali zajedno sa roditeljima u pjesmi, glazbi, lijepoj riječi i osmijehu. Sretan Božić i novu 2024. godinu svima žele učenici i djelatnici Područne škole Baranjsko Petrovo Selo! 🎄🧑‍🎄🎁🎹🎶


[OPŠIRNIJE]Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije
Emilija Šmit Polić / datum: 8. 12. 2023. 12:04

Dana 6. 12. Nika Andrić, Meri Mamuzić i Lana Vojtek, pod mentorstvom učiteljice Dore Rašić, sudjelovale su na međunarodnom 5. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije. Marljive i kreativne učenice na Natjecanju su predstavile svoj projekt Jer priče se stare znati mora… Cilj projekta bio je popularizirati legende i pripovijetke koje su se u hrvatskim krajevima, pisanim i usmenim putem, prenosile tijekom srednjeg vijeka. Iste su zapisane u hrvatsko-glagoljskim brevijarima te čine neposredan primjer glagoljaštva. Krajnji produkt projekta čine tri knjige pod nazivom Život svete Katarine, Legenda o svetom Većeslavu te O djevojci bez ruku. Učenice su s ponosom predstavile Školu, stekle su hvalevrijedno iskustvo te su, na kraju, uživale i u čarima osječkoga Adventa. Ovim putem čestitamo učenicama i mentorici! ⭐🎉😊

 
 

[OPŠIRNIJE]VELIKO SRCE NAŠIH UČENIKA
Đurđica Petrović / datum: 6. 12. 2023. 12:14

U ovo predblagdansko vrijeme učenici, matične i područnih škola, OŠ Šećerana pokazali su svoje veliko srce. Prikupili su namirnice  za one najpotrebitije i predali ih udruzi Prijatelji svetog Martina za potrebe socijalne samoposluge.


[OPŠIRNIJE]eTwinning SCHOOL
Đurđica Petrović / datum: 27. 11. 2023. 09:30

Ponovno smo eTwinning SCHOOL!


[OPŠIRNIJE]OBUKA PLIVANJA UČENIKA PETIH RAZREDA
Đurđica Petrović / datum: 24. 11. 2023. 13:49

Športska zajednica OBŽ organizirala je testiranje plivača učenika petih razreda.


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 11. 2023. 10:13

Paljenjem svijeća, molitvom i minutom šutnje u područnoj školi Baranjsko Petrovo Selo obilježili smo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.


[OPŠIRNIJE]VUKOVAR
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 11. 2023. 09:33

I u našem selu i u našim srcima svijetli Vukovar ! ❤️ 1. i 2. f , Torjanci Učiteljica : Marija Brdarić Kovačević


[OPŠIRNIJE]VIRTUALNA VEČER POEZIJE I PROZE
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 11. 2023. 09:26
U sklopu eTwinning projekta "Želim(o) biti dio vukovarskoga spomenara" u kojemu sudjeluju učenici PŠ BPS s učiteljicom Povijesti Ines Banek, učenice 7.c razreda će sudjelovati u petak 17. studenoga 2023. u 19h na događanju koje nazivamo "Virtualna večer poezije i proze". Kazivat će pjesme Mislava Kontića "Pjesma o Vukovaru" i Martine Baričević "Priča o Vukovaru". Svojim sudjelovanjem ćemo na još jedan način odati počast žrtvama grada Vukovara.
 
 

[OPŠIRNIJE]OTVORENA ŠKOLSKA KUHINJA U PŠ TORJANCI
Đurđica Petrović / datum: 15. 11. 2023. 09:03

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina pomogao je svojom financijskom donacijom opremanje školske kuhinje u PŠ Torjanci.

Ovom plemenitom donacijom osigurali smo za učenike ove područne škole zdrave, kuhane obroke.


[OPŠIRNIJE]JESENSKI PRAZNICI
Đurđica Petrović / datum: 26. 10. 2023. 12:50
Jesenski praznici za učenike ove školske godine su u ponedjeljak 30. i utorak 31. listopada 2023. U srijedu 1. studenog je blagdan Svi sveti.
Učenicima nastava počinje u četvrtak 2. studenog.

[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Voćinu
Emilija Šmit Polić / datum: 24. 10. 2023. 12:01

Dana 20.10. pod vodstvom učiteljica Josipe Lavrenčič i Brankice Murk 7. a,b,c razredi uputili smo se na terensku nastavu u Voćin. Posjetili smo GEO centar u kojem smo naučili, a ponešto samo ponavljali o nastanku planete Zemlje i živog svijeta na njoj. Zatim smo o toj temi gledali film u 6D kinu. Za kraj obilaska zabavili smo se razgledavanjem biljnog i životinjskog svijeta pomoću VR naočala. Na povratku u autobusu zabavljali smo se uz glazbu i pjevanje.

Ena Bartolov 7.a

 


[OPŠIRNIJE]Dani kruha i Dan jabuka u PŠ Torjanci
Emilija Šmit Polić / datum: 23. 10. 2023. 11:54

I ove godine obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje te Dane jabuka u našem 1. i 2. f razredu. Vrijedne ruke naših baka, roditelja i naše učiteljice upotpunile su ovaj dan... Zahvaljujemo svima na našoj novoj kuhinji koja nam je prava radost i iznenađenje posebno u ovakim prigodnim danima, a naravno i kuhani obroci svaki dan... Područna škola Torjanci 1. i 2. f razred

Učiteljica: Marija Brdarić Kovačević


[OPŠIRNIJE]I mi smo danas bili dio projekta Ruksak (pun) kulture
Đurđica Petrović / datum: 20. 10. 2023. 18:17

Riječ je o  jedinstvenom kulturno-edukativnom programu na državnoj razini koji su zajedno pokrenuli Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Program Ruksak (pun) kulture omogućava dostupnost, približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima, razvijanje njihove estetske kulture, općenito senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture. Namjera programa je da umjetnost i kultura budu jednako dostupne svoj djeci na području Republike Hrvatske.


[OPŠIRNIJE]Dani kruha u PŠ BPS
Emilija Šmit Polić / datum: 19. 10. 2023. 11:17

Područna škola Baranjsko Petrovo Selo obilježila je u ponedjeljak 16.10. Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje kratkom priredbom i blagoslovom hrane koji je predvodio župnik Robert Kirhofer. Svaki je razred ukrasio svoj stol u holu škole raznim pecivima, kolačima i plodovima zemlje te su nakon blagoslova učenici i učitelji zajednički objedovali.


[OPŠIRNIJE]Posjet Hrvatskom narodnom kazalištu
Emilija Šmit Polić / datum: 16. 10. 2023. 12:20

Učenici viših razreda naše škole posjetili su Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku 13. 10. 2023. 

Gledali smo Veselu udovicu. Većini je naših petaša ovo bio prvi posjet HNK-u, a svi su redom ostali oduševljeni predstavom.

[OPŠIRNIJE]MJESEC HRVATSKE KNJIGE
Emilija Šmit Polić / datum: 13. 10. 2023. 11:17
Povodom Mjeseca hrvatske knjige, učenici 1.i 3. razreda PŠ Branjin Vrh posjetili su Gradsku knjižnicu Beli Manastir, a učenici 1.razreda dobili su na poklon iskaznicu Gradske knjižnice i tako postali njezini novi članovi .
Hvala knjižničarkama na ugodnom i poučnom druženju !
Učiteljica Sanja Marković

[OPŠIRNIJE]GOSTOVANJE METEREOLOGA ZORANA VAKULE
Emilija Šmit Polić / datum: 13. 10. 2023. 11:11
U Gradskoj knjižnici Beli Manastir 12.10. sudjelovali smo na gostovanju najpoznatijeg hrvatskog meteorologa i pisca Zorana Vakule. Saznali smo:
- da je najveća pahulja 38cm
- što je prije grom ili svjetlost
- što je vjetar i koja je njegova korist i šteta
- značenje oblaka kumuloninbus
- zašto je snijeg koristan
- kako nastaje tornado
- zašto u Slavoniji i Baranji ima slabo snijega
- zašto su zime toplije i da moramo štedjeti energiju
- kako nastaje kiša i još mnogo drugih zanimljivosti o meteorologiji smo čuli. A najvažnije da trebamo osjetiti i živjeti u skladu s prirodom što nam je Zoran Vakula na vrlo zanimljiv način predstavio .
Mateo Horvat i Boris Todorović 3.a

[OPŠIRNIJE]POSJET MLINARU
Emilija Šmit Polić / datum: 12. 10. 2023. 11:07
Danas su učenici 1.a i 3.a razreda naše matične škole posjetili Mlinar u Osijeku - tvornicu kruha, peciva i kolača povodom Dana kruha koji će se u našoj školi obilježiti sljedeći tjedan.
Upoznali smo se sa samom proizvodnjom i postupkom pečenja kruha i pekarskih proizvoda. Uz mnogobrojna pitanja, s velikim zanimanjem saznali smo da vrijedni ljudi rade duboko u noć kako bi mi svakodnevno uživali u kruhu i pecivima. S velikom pozornošću smo popratili kako se proizvode i kolači te uz kušanje slastica obećali da ćemo jednoga dana raditi u tvornici kolača.
Uz zabavu i čašćenje zahvalili smo se gospodinu Luki što nas je proveo kroz cijeli pogon te mu se zahvaljujemo na srdačnosti i gostoprimstvu.
Učenici 1. i 2. razreda i učiteljice Silvija Kozari Golob i Dajana Majstorović

[OPŠIRNIJE]Europski dan jezika
Emilija Šmit Polić / datum: 2. 10. 2023. 10:56
Učenici viših i nižih razreda područne škole Baranjsko Petrovo Selo prošli su tjedan obilježili Europski dan jezika raznim aktivnostima. Učenici nižih razreda su izrađivali zastavice s podacima o sebi, a učenici viših razreda su istraživali države u Europi na engleskom jeziku i obukli su majice s raznim natpisima na različitim jezicima.
Nikolina Janc, učiteljica engleskoga i njemačkoga jezika

[OPŠIRNIJE]DOČEK PRVAŠIĆA
Đurđica Petrović / datum: 4. 9. 2023. 18:39

Danas, 4.rujna 2023. godine veliki je dan za naše prvašiće. Svečano smo ih dočekali i zaželjeli mnogo sreće i veselja!


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST - POČETAK NASTAVNE GODINE 2023./2024.
Đurđica Petrović / datum: 28. 8. 2023. 16:12

Dragi učenici i roditelji!

Nastavna godina 2023./2023. za učenike osnovne škole počinje 4. rujna 2023. godine.

U matičnoj školi Šećerana, nastava će se organizirati u dvije smjene.

PREDMETNA NASTAVA- nastava je uvijek organizirana u jutarnjoj smjeni od 7:45 sati.

Učenici putnici autobus čekaju na uobičajenom mjestu i vremenu.

RAZREDNA NASTAVA- nastava je organizirana u dvije izmjenične smjene.

U prvom tjednu od 4.9. do 8.9. 2023.jutarnja smjena su učenici 1.i 3. razreda (od 7:45 sati), a poslijepodnevna smjena su učenici 2. i 4.razreda( od 13:00 sati ili prema rasporedu sati),

OSIM  prvoga dana, 4. 9. kada učenici 1. razreda dolaze u školu u 13 sati.

PŠ Baranjsko Petrovo Selo radi u jednoj smjeni, jutarnjoj, prema uobičajenom rasporedu s početkom nastave u 7:30 sati.

Prijevoz učenika je prema uobičajenom rasporedu.

Ostale područne škole, Luč, Branjin Vrh, Petlovac i Torjanci rade u jednoj smjeni, jutarnjoj prema uobičajenom rasporedu od 8:00 sati.

SRETAN VAM POČETAK NOVE NASTAVNE GODINE!


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O POLASKU UČENIKA NA LJETOVANJE U DRAMALJ
Emilija Šmit Polić / datum: 13. 7. 2023. 18:27

Polazak učenika na ljetovanje u Dramalj je u ponedjeljak 24. 7. 2023. u 6.00 sati iz dvorišta OŠ Šećerana u Šećerani. smileyyes


[OPŠIRNIJE]Termin polaganja popravnog ispita iz matematike, 23. 8. 2023.
Đurđica Petrović / datum: 6. 7. 2023. 09:50

Termin polaganja popravnog ispita iz matematike, 23. 8. 2023.

Učiteljsko vijeće OŠ Šećerana, na svojoj sjednici, održanoj 6. srpnja 2023. odredilo je termin održavanja popravnog ispita iz matematike te je na prijedlog Učiteljskog vijeća, ravnateljica škole imenovala Povjerenstvo za provedbu popravnog ispita.

Termin polaganja popravnog ispita iz matematike je:

 23. kolovoza u 8.00 sati u područnoj školi Baranjsko Petrovo Selo

 


[OPŠIRNIJE]NAGRADA UČENICI MIHAELI KUZMIĆ
Đurđica Petrović / datum: 5. 7. 2023. 13:32

Prije današnje podjele svjedodžbI učenicima od 1. do 7. razreda, u predvorju škole priređeno je svečano uručenje nagrade našoj najuspješnijoj učenici Mihaeli Kuzmić. Mihaela je nagrađena za drugo mjesto na Županijskom natjecanju iz Hrvatskog jezika, drugo mjesto na Županijskom natjecanju iz Biologije te deveto mjesto na Državnom natjecanju iz Biologije.
Uručujući nagradu,  ravnateljica je naglasila kako je to poticaj Mihaeli da nastavi s predanim radom, ali i ostalim učenicima da se upuste u pustolovinu dodatnog učenja i rada.
Tom prigodom čestitala je i mentoricama Silviji Borovečki i Brankici Murk za izvrstan rad i promicanje znanja učenika!


[OPŠIRNIJE]DOPUNSKI NASTAVNI RAD
Đurđica Petrović / datum: 26. 6. 2023. 11:21

Dopunski nastavni rad u OŠ Šećerana je od 27.6.do 3.7.2023.

U matičnoj školi Šećerana je od 8.00 do 9.30 sati.

U PŠ Baranjsko Petrovo Selo od 7.30 do 10.30 sati

 

 


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA - POSJET UČENIKA OSMIH RAZREDA KARLOVCU
Emilija Šmit Polić / datum: 14. 6. 2023. 09:36

Učenici 8.abc razreda su 13. lipnja 2023. posjetili grad Karlovac u sklopu terenske nastave o Domovinskom ratu. Nakon višesatne vožnje su u odredištu Karlovcu poslušali predavanje o Domovinskom ratu te tako proširili svoja znanja ali i saznali puno o ulozi grada na četiri rijeke tijekom agresije na Republiku Hrvatsku. Zatim je uslijedio obilazak vanjskog i unutarnjeg postava Muzeja Domovinskog rata Turanj. Sljedeća je lokacija bio restoran Lovački rog, tamo su ručali, predahnuli i družili se s učenicima iz drugih škola. Završetak terenske nastave bio je posjet Aquatike, jedinog slatkovodnog akvarija u Hrvatskoj s jedinstvenim pogledom na podvodni svijet rijeka i jezera. U pratnji učenika bili su učitelj povijesti Deže Erdeš i učiteljica engleskoga i njemačkoga jezika Nikolina Janc.


[OPŠIRNIJE]UPIS DJECE U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2023./2024.
Đurđica Petrović / datum: 6. 6. 2023. 09:33

OBAVIJEST RODITELJIMA BUDUĆIH PRVAŠIĆA

UPIS UČENIKA U 1. RAZRED ZA ŠKOLSKU GODINU 2023./2024. BIT ĆE U

PONEDJELJAK, 12. LIPNJA 2023. GODINE

I

UTORAK, 13. LIPNJA 2023. GODINE

U MATIČNOJ I SVIM PODRUČNIM ŠKOLAMA

U VREMENU

OD 8.00 DO 12.00 SATI

I

OD 16.00 DO 19.00 SATI.


[OPŠIRNIJE]ŠKOLA U PRIRODI ORAHOVICA
Emilija Šmit Polić / datum: 5. 6. 2023. 12:22
Učenici 3. i 4. razreda matične i područnih škola boravili su u školi u prirodi u Orahovici od 29.5. do 2. 6. 2023.
U pet dana, osim čitanja, pisanja i računanja, pohađali smo školu plivanja, posjetili ranč i jahali konje, vidjeli što se sve nalazi u vatrogasnom vozilu, zabavljali se u dječjem discu, pojeli najukusniji sladoled, išli u obilazak šume i grada, plesali na pidžama partyju, posjetili Geo info centar u Voćinu i luuuudo se zabavili 😊
Učitelji Marija Šimić i Goran Radulović

[OPŠIRNIJE]Motivacijski koncerti Umjetničke škole Beli Manastir
Emilija Šmit Polić / datum: 31. 5. 2023. 08:27
U petak 26. svibnja 2023. godine našu školu posjetili su učenici i učitelji Umjetničke škole Beli Manastir. Učenici razredne nastave matične škole Šećerana od drugog do četvrtog razreda imali su
priliku čuti i isprobati glazbala koja se mogu naučiti u Umjetničkoj školi.
Svi nazočni učenici dobili su letak na kojem se nalaze datumi prijemnih ispita u Umjetničku školu.
Sviranje glazbala i ostale glazbene aktivnosti pozitivno utječu na fizičke i kognitivne sposobnosti te tako doprinose razvoju svakog djeteta.
Gabriela Feher, učiteljica glazbene kulture

[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKE SPORTSKE IGRE
Emilija Šmit Polić / datum: 26. 5. 2023. 11:57
I ove godine smo održali Školske sportske igre OŠ Šećerana. Učenici su pokazali spretnost i pozitivni sportski duh. Bravo za sve sudionike naših sportskih igara!
 
 
 
 
 
 
 
 

[OPŠIRNIJE]Večer stranih jezika
Emilija Šmit Polić / datum: 15. 5. 2023. 08:52

🇰🇷🇩🇪🇨🇮🇧🇬🇸🇪🇬🇧

U petak 4.5.2023. poslijepodne u matičnoj je školi održana Večer stranih jezika koju su organizirali učitelji Deže Erdeš, Silvija Borovečki, Nikolina Janc i Tijana Nedić. Pozvani su bili učenici od 5. do 8.razreda te se odazvalo njih ukupno 35 iz matične škole i iz PŠ Baranjsko Petrovo Selo. Učenici su podijeljeni u grupe po zastavama država koje su izvukli i aktivnosti su započele sa razvrstavanjem posuđenica, pronalaženjem hrvatske riječi u internacionalizmima, pogađanje jezika zadane riječi, pogađanje jezika na kojem se izvodi pjesma koju su slušali i spajanje jezičnih puzzli. Također su imali i bonus igre, pjevanje na stranom jeziku i smišljanje nove riječi za riječ ćevap u kojima su svi učenici pokazali najveći interes i kreativnost. Svaka grupa je za svaku aktivnost dobila bodove te su prva tri mjesta nagrađena poklonom naših izdavača Alfe, Školske knjige i Profila kojima zahvaljujemo na donaciji. Pohvala svim učenicima za aktivnost i sudjelovanje!


[OPŠIRNIJE]NAGRADNI IZLET GRADA BELOG MANASTIRA- PLITVIČKA JEZERA
Đurđica Petrović / datum: 13. 5. 2023. 19:21

Nagradni izlet Grada Belog Manastira
Danas su učenici od 1. do 4. razreda područne škole Branjin Vrh s učenicima 6.a razrednog odjela OŠ "Dr. Franjo Tuđman" ostvarili nagradni izlet na Plitvička jezera.
Izlet je nagrada Grada Belog Manastira za pobjednike akcije skupljanja starog papira pod nazivom "Papir recikliramo, u budućnost profitiramo!"
Bilo im je izvrsno, a djeca su sretna i zadovoljna što je i bio glavni razlog cijelog projekta!
Hvala Gradu Belom Manastiru!


[OPŠIRNIJE]PČELICA SPELICA
Emilija Šmit Polić / datum: 5. 5. 2023. 20:54
Pčelica Spelica 🧡🐝 Danas se u dvorani Gradski vrt održalo regionalno natjecanje u sricanju engleskoga jezika u organizaciji OŠ Tin Ujević iz Osijeka i sudjelovali su učenici naše škole. U kategoriji od 1. do 4.razreda sudjelovali su učenici Bartol Šarac iz PŠ Baranjsko Petrovo Selo i Niko Torjanac iz PŠ Luč, u kategoriji 5. i 6.razredi Andrej Vidaković, matična škola i Katarina Kuna iz PŠ Baranjsko Petrovo Selo, a u kategoriji 7.i 8.razredi učenice iz matične škole Ana Časar i Elena Leskovar. Svi učenici su pokazali zavidno znanje u sricanju riječi na engleskom jeziku i svatko je dobio poklon sponzora Profil Kletta. Posebno se istaknula učenica Katarina Kuna koja je u svojoj kategoriji osvojila drugo mjesto i dobila srebrnu medalju. Čestitamo svim natjecanjima i mentorima! Nikolina Janc, učiteljica engleskoga i njemačkoga jezika

[OPŠIRNIJE]DRŽAVNO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE
Emilija Šmit Polić / datum: 5. 5. 2023. 15:52
Drzavno natjecanje iz Biologije od 2. do 5. svibnja 2023. odrzano u Umagu je iza nas! Ucenica Mihaela Kuzmić iz našeg 7.a odjela, uz vodstvo mentorice Brankice Murk, osvojila je 7. mjesto po broju bodova u Državi od 19 ucenika pozvanih na natjecanje. Divno je bilo biti dio vrha biologije medu najboljim ucenicima u Drzavi od 7. r OŠ do 4. r SŠ kao i medu mentorima te clanovima DP s kojima je imala priliku razgovarati. Za nasu Mihaelu predivno iskustvo kako u natjecanju u znanju, provodenju tri prakticna rada, druzenju kao i širenju vidika u svim pogledima. Ovu prigodu koristimo i za promociju zahtjevnog STEM podrucja za koje se rijetki odlucuju. Želimo joj puno uspjeha i nastavak rada i dalje 😊 uciteljica: Brankica Murk

[OPŠIRNIJE]U OŠ ŠEĆERANA ODRŽAN INFO DAN U SKLOPU PROJEKTA ˝UČIMO ZAJEDNO" 6˝
Emilija Šmit Polić / datum: 4. 5. 2023. 09:37
U matičnoj školi Šećerana i PŠ Baranjsko Petrovo Selo 24. i 25. travnja 2023. održan je Info dan u sklopu projekta ˝Učimo zajedno 6˝ na kojem su se učenici upoznali kroz kratku prezentaciju koordinatorice Suzane Leskovar sa ovim vrijednim projektom, njegovim ciljevima i općenito o ulozi pomoćnika u nastavi.
Projekt ˝Učimo zajedno 6˝ djeluje već šestu godinu i usmjeren je na potpuno uključivanje (inkluziju) učenika s teškoćama u razvoju u redovito osnovnoškolsko obrazovanje, a samim tim i u život lokalne zajednice čime se unapređuje kvaliteta školovanja takve djece kao i mogućnost za bolje uključivanje na tržište rada.
Ciljevi projekta su:
1. Unaprijediti socijalno uključivanje djece s teškoćam u redoviti sustav obrazovanja
2. Smanjiti broj nezaposlenih osoba na području Osječko-baranjske županije
3. Uspostaviti mehanizam međusektorske suradnje ključnih dionika na razini županije u provedbi socijalne inkluzije djece i mladih.
Ovim projektom OŠ Šećerana je tijekom ove školske godine ostvarila pravo na četiri pomoćnika u nastavi i jednog komunikacijskog posrednika preko Udruge gluhih i nagluhih koji uspješno pomažu učenicima s teškoćama u razvoju kojima su dodijeljeni. Nadamo se da će se ovakvi hvale vrijedni projekti nastaviti i dalje na opće zadovoljstvo učenika i njihovih roditelja kao i učitelja.

[OPŠIRNIJE]E, baš želim biti poduzetnik!
Emilija Šmit Polić / datum: 28. 4. 2023. 17:50

Dana 28. 4. 2023. učenici 8.a i 8.b razreda zajedno su s domarima i učenicima 2.a razreda sudjelovali u projektu “E, baš hoću biti poduzetnik”. Sudjelovali su tako što su u školskom dvorištu punili visoke gredice zemljom i pripremali ih za sijanje sjemenki. Njih su bodrile, a pomalo i pomagale nastavnice: Brankica Murk, Tatjana Krivić i Silvija Kozari. Učenici su na zdrav i zabavan način proveli jedan školski sat i time pridonijeli projektu te zaista uživali u tome.

Ana Časar, 8.a


[OPŠIRNIJE]MEĐUŠKOLSKI KVIZ "EUROPSKA UNIJA
Đurđica Petrović / datum: 20. 4. 2023. 19:34

Područna škola Baranjsko Petrovo Selo bila je sudionica zanimljivoga međuškolskog kviza u Osnovnoj školi „Antunovac“.

Tema ovogodišnjeg međuškolskog kviza bila je „Europska Unija“. Ekipu su činili učenici od petog do osmog razreda naše najveće područne škole te pokazali zavidno znanje.

Format kviza je bio organiziran u obliku Pub Quiza što je učenicima ali i gledateljima bilo izuzetno zanimljivo. Učenici su imali i podršku, navijače, članove obitelji.

Zahvaljujemo na podršci i pomoći roditelja pri realizaciji odlaska u Antunovac.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz Biologije i Mihaela
Emilija Šmit Polić / datum: 19. 4. 2023. 12:27
Naša Mihaela Kuzmić, učenica 7.a razreda pozvana je na Državno natjecanje iz Biologije koje se održava od 2. do 5. svibnja 2023. godine u Umagu. U tijeku su intenzivne pripreme kako u znanju, tako i u izvođenju praktičnih radova u čemu Mihaela uživa, što je vidljivo i u prilogu. Želimo joj puno uspjeha, novih spoznaja i druženja.
Brankica Murk

[OPŠIRNIJE]Europeana u našoj učionici
Emilija Šmit Polić / datum: 19. 4. 2023. 12:22

Učenici su 7.c razreda područne škole Baranjsko Petrovo Selo na satima engleskoga jezika istraživali i proučavali platformu Europeana koja pruža digitalni pristup milijunima materijala kulturne baštine iz cijele Europe.Tema koju su proučavali bila je čokolada, pogledali su video o povijesti i nastanku čokolade, ilustracije o vrstama čokolade te su izradili stripove na temu čokolada na engleskom jeziku.

Nikolina Janc, učiteljica engleskoga i njemačkoga jezika


[OPŠIRNIJE]RSS


DAN ŠKOLE U OŠ ŠEĆERANA
Emilija Šmit Polić / datum: 10. 4. 2024. 12:58
Judo - japanska borilačka vještina, nježan način.
Tako su danas učenici razredne nastave OŠ Šećerana obilježili Dan škole. Vježbalište je bilo otvoreno za javnost te su se tako u ovoj borilačkoj vještini mogli okušati mnogi posjetitelji .
U goste su nam stigli trener Judo kluba Mladost Osijek Željko Popović i podmladak Viktorija Mak. Zahvaljujemo im se na novom iskustvu i vještinama .
Učiteljice: Silvija Kozari Golob, Dajana Majstorović, Ina Gorup i Ivona Kreko.

[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Emilija Šmit Polić / datum: 1. 3. 2024. 11:19
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Belog Manastira u partnerstvu s udrugom Alerga danas je obilježilo nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja s učenicima 8. razreda OŠ Šećerana i gošćama iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad te policijske postaje Beli Manastir.
S učenicima smo razgovarali važnosti poštivanja različitosti i sprječavanja vršnjačkog nasilja, a zatim su učenici pisali pjesme i poruke svojim vršnjacima.
Nakon toga uslijedilo je ugodno druženje.
Zahvaljujemo se svima na divnoj međuresornoj suradnji za dobrobit naše djece!

[OPŠIRNIJE]Županijska smotra LiDraNo 2024.
Emilija Šmit Polić / datum: 29. 2. 2024. 11:10
I ove je godine na Županijskoj smotri LiDraNo našu školu predstavljala Mateja Spajić, učenica 8.a razreda. Mateja se natjecala sa svojim literarnim radom pa iako nije predložena za Državnu smotru, zaslužuje pohvale za trud i ponovljeni uspjeh.
Silvija Borovečki, učiteljica hrvatskoga jezika

[OPŠIRNIJE]USPJEH UČENICE MIHAELE KUZMIĆ-POZIV NA ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOG JEZIKA
Đurđica Petrović / datum: 20. 2. 2024. 10:11
Učenica 8.a razrednog odjela Mihaela Kuzmić je na školskom natjecanju postigla izvrstan rezultat te je kao druga pozvana na županijsko Natjecanje iz hrvatskog jezika.
Želimo joj, uz znanja koja ima i mnogo sreće!
SRETNO MIHAELA!
Mentorica, učiteljica Silvija Borovečki

[OPŠIRNIJE]VALENTINOVO PUB QUIZ
Gordana Pek / datum: 16. 2. 2024. 17:34

U područnoj školi Baranjsko Petrovo Selo smo obilježili Valentinovo igrom sa povezom na očima u kojoj po uputi učenika treba staviti srce na mjesto gdje se nalazi srce u čovjeka i zajedničkom igrom Jeopardy na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ NJEMAČKOG JEZIKA
Đurđica Petrović / datum: 15. 2. 2024. 15:25
 
14.2.2024.god. je održano županijsko natjecanje iz njemačkog jezika u osnovnoj školi Jagode Truhelke u Osijeku i naša učenica Laura Kuna iz 8.c razreda je u drugoj kategoriji učenika koji uče njemački jezik kao izborni predmet od 4.razreda osvojila drugo mjesto pod vodstvom mentorice Nikoline Janc.
Čestitamo Laura🎉

[OPŠIRNIJE]Maskenbal
Emilija Šmit Polić / datum: 9. 2. 2024. 10:02

Prigodnim pjesmama, plesom, šalama i veselim dječjim smijehom i ove godine smo obilježili Maskenbal u našem razrednom odjelu... 1. i 2. f , PŠ Torjanci.

Učiteljica : Marija Brdarić Kovačević


[OPŠIRNIJE]Izvrsni rezultati naših učenika Mihaele Kuzmić i Matije Radmanić
Đurđica Petrović / datum: 5. 2. 2024. 10:07
Učenici 8.a razrednog odjela, Mihaela Kuzmić i Matija Radmanić, na školskom su natjecanju postigli izvrsne rezultate iz biologije te su pozvani na županijsko Natjecanje iz biologije.
Želimo im, uz znanja koja imaju i mnogo sreće!

[OPŠIRNIJE]PLAN UPISA DJECE U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE (e-upisi)
Đurđica Petrović / datum: 2. 2. 2024. 23:44
PLAN UPISA DJECE U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE (e-upisi)
Prema Planu upisa djece u 1. razred osnovne škole za 2024/2025. školsku godinu na području Osječko baranjske županije ovogodišnji upisi u 1. razred provodit će se elektroničkim putem (e-upisi) .Od 22. veljače 2024. god. u Nacionalnom sustavu upisa u osnovne škole otvaraju se prijave za redovan upis u 1. razred osnovne škole. Roditelji će preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ moći podnijeti prijavu za upis svog djeteta u prvi razred osnovne škole, sve do 31. ožujka 2024. godine.
Prijave za upis djece s već utvrđenim teškoćama moguće su već od 1. veljače 2024. do 31. ožujka 2024. godine.
U sustavu će roditeljima biti vidljivi podaci o djetetu te škola na čijoj se listi nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta.
Prilikom prijave roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude: redoviti upis, redoviti upis djeteta s teškoćama, privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred ili odabir druge škole od one kojoj pripadaju prema upisnom području.
S obzirom da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e- Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal , moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području i ona će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih.

[OPŠIRNIJE]Pretprijave za upis u 1. razred za šk. god. 2024./2025.
Đurđica Petrović / datum: 29. 1. 2024. 10:20

Temeljem Plana upisa djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2024./2025. koji smo dobili od Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije, obavještavamo sve roditelje koji prema mjestu boravka pripadaju upisnom području Osnovne škole Šećerana da su obvezni izvršiti prijavu djece kako bi škola mogla pripremiti plan za preglede djece za upis u prvi razred.

Zakonski obveznici su djeca rođena

od 1. travnja 2017. do 31. ožujka 2018. godine.

Roditelj pretprijavu treba izvršiti tajniku škole telefonski u razdoblju od 1. - 9. 2. 2024. godine na broj 031/725-004 u matičnoj i područnim školama od 8.00 do 14.00 sati.

 

Za pretprijavu je potrebno ime i prezime djeteta, datum rođenja i kontakt broj roditelja.

Radujemo se budućoj suradnji!                      


[OPŠIRNIJE]Završna konferencija projekta "E,baš hoću biti poduzetnik"
Đurđica Petrović / datum: 25. 1. 2024. 17:52

Danas, 25. siječnja 2024. g. realizirali smo završnu konferenciju projekta “E, baš hoću biti poduzetnik!” u kojoj su sudjelovale OŠ „Šećerana“, OŠ „Antunovac“ i OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ Levanjska Varoš.

Projekt je usmjeren na unaprjeđenje vještina preko 50 učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika iz područja STEM-a, IKT-a, poduzetništva i rada s učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama i nadarenim učenicima u osnovnim školama.

 


[OPŠIRNIJE]MEĐU ODABRANIM PREVENTIVNIM PROGRAMIMA MZO-A I NAŠ PROGRAM
Đurđica Petrović / datum: 28. 12. 2023. 18:15

Preventivni projekt OŠ Šećerana „Mi znamo reći NE ovisnosti, mi znamo reći DA zdravim životnim stilovima“

među odabranim projektima koje će financirati Ministarstvo znanosti i obrazovanja

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Poziv za financiranje preventivnih projekata osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2023./2024. Na navedeni poziv OŠ Šećerana  prijavila je preventivni projekt „Mi znamo reći NE ovisnosti, mi znamo reći DA zdravim životnim stilovima“ koji je iznikao iz potrebe pomoći našim učenicima i ostalim mladim osobama. Ovaj se projekt našao na popisu odobrenih projekata MZO te će se provoditi tijekom drugog polugodišta.

Glavni cilj predloženog projekta je podrška zdravom osobnom i socijalnom razvoju učenika.  Cilj je unaprijediti zaštitu zdravlja učenika te smanjiti interes za sredstva ovisnosti. Razviti odlučan stav protiv pušenja, alkohola i droga kao sredstava ovisnosti opasnih po zdravlje mladih. Razviti zdrave životne navike, osposobiti učenika za samopomoć i samozaštitu, razvoj učenika s jakim samopouzdanjem kojim će se lakše suprotstaviti negativnim izazovima. Projektom su predviđene edukacije za razrednike, stručne suradnike i učitelje, provedba radionica na satima razrednika te međuvršnjačka edukacija.

 


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNE ČESTITKE
Emilija Šmit Polić / datum: 22. 12. 2023. 17:01

Učenici 7.c i 8.c razreda Područne škole Baranjsko Petrovo Selo sudjeluju u eTwinning projektu "Europa entdecken - kultureller Austausch von Informationen" i dio projekta je izmjena čestitki za Božić sa učenicima iz Italije, Slovenije, Turske, Poljske, Grčke, Češke, Srbije, Njemačke i Finske. Samostalno su izradili i poslali čestitke i također su dobili čestitke od učenika navedenih država koje smo stavili na pano u učionicu njemačkoga jezika.

Nikolina Janc, učiteljica engleskoga i njemačkoga jezika.


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNA PRIREDBA
Emilija Šmit Polić / datum: 22. 12. 2023. 16:53

Učenici Područne škole Baranjsko Petrovo Selo danas su božićnom priredbom putovali stazama mira, nade, radosti i veselja na kojima su uživali zajedno sa roditeljima u pjesmi, glazbi, lijepoj riječi i osmijehu. Sretan Božić i novu 2024. godinu svima žele učenici i djelatnici Područne škole Baranjsko Petrovo Selo! 🎄🧑‍🎄🎁🎹🎶


[OPŠIRNIJE]Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije
Emilija Šmit Polić / datum: 8. 12. 2023. 12:04

Dana 6. 12. Nika Andrić, Meri Mamuzić i Lana Vojtek, pod mentorstvom učiteljice Dore Rašić, sudjelovale su na međunarodnom 5. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije. Marljive i kreativne učenice na Natjecanju su predstavile svoj projekt Jer priče se stare znati mora… Cilj projekta bio je popularizirati legende i pripovijetke koje su se u hrvatskim krajevima, pisanim i usmenim putem, prenosile tijekom srednjeg vijeka. Iste su zapisane u hrvatsko-glagoljskim brevijarima te čine neposredan primjer glagoljaštva. Krajnji produkt projekta čine tri knjige pod nazivom Život svete Katarine, Legenda o svetom Većeslavu te O djevojci bez ruku. Učenice su s ponosom predstavile Školu, stekle su hvalevrijedno iskustvo te su, na kraju, uživale i u čarima osječkoga Adventa. Ovim putem čestitamo učenicama i mentorici! ⭐🎉😊

 
 

[OPŠIRNIJE]VELIKO SRCE NAŠIH UČENIKA
Đurđica Petrović / datum: 6. 12. 2023. 12:14

U ovo predblagdansko vrijeme učenici, matične i područnih škola, OŠ Šećerana pokazali su svoje veliko srce. Prikupili su namirnice  za one najpotrebitije i predali ih udruzi Prijatelji svetog Martina za potrebe socijalne samoposluge.


[OPŠIRNIJE]eTwinning SCHOOL
Đurđica Petrović / datum: 27. 11. 2023. 09:30

Ponovno smo eTwinning SCHOOL!


[OPŠIRNIJE]OBUKA PLIVANJA UČENIKA PETIH RAZREDA
Đurđica Petrović / datum: 24. 11. 2023. 13:49

Športska zajednica OBŽ organizirala je testiranje plivača učenika petih razreda.


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 11. 2023. 10:13

Paljenjem svijeća, molitvom i minutom šutnje u područnoj školi Baranjsko Petrovo Selo obilježili smo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.


[OPŠIRNIJE]VUKOVAR
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 11. 2023. 09:33

I u našem selu i u našim srcima svijetli Vukovar ! ❤️ 1. i 2. f , Torjanci Učiteljica : Marija Brdarić Kovačević


[OPŠIRNIJE]VIRTUALNA VEČER POEZIJE I PROZE
Emilija Šmit Polić / datum: 17. 11. 2023. 09:26
U sklopu eTwinning projekta "Želim(o) biti dio vukovarskoga spomenara" u kojemu sudjeluju učenici PŠ BPS s učiteljicom Povijesti Ines Banek, učenice 7.c razreda će sudjelovati u petak 17. studenoga 2023. u 19h na događanju koje nazivamo "Virtualna večer poezije i proze". Kazivat će pjesme Mislava Kontića "Pjesma o Vukovaru" i Martine Baričević "Priča o Vukovaru". Svojim sudjelovanjem ćemo na još jedan način odati počast žrtvama grada Vukovara.
 
 

[OPŠIRNIJE]OTVORENA ŠKOLSKA KUHINJA U PŠ TORJANCI
Đurđica Petrović / datum: 15. 11. 2023. 09:03

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina pomogao je svojom financijskom donacijom opremanje školske kuhinje u PŠ Torjanci.

Ovom plemenitom donacijom osigurali smo za učenike ove područne škole zdrave, kuhane obroke.


[OPŠIRNIJE]JESENSKI PRAZNICI
Đurđica Petrović / datum: 26. 10. 2023. 12:50
Jesenski praznici za učenike ove školske godine su u ponedjeljak 30. i utorak 31. listopada 2023. U srijedu 1. studenog je blagdan Svi sveti.
Učenicima nastava počinje u četvrtak 2. studenog.

[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Voćinu
Emilija Šmit Polić / datum: 24. 10. 2023. 12:01

Dana 20.10. pod vodstvom učiteljica Josipe Lavrenčič i Brankice Murk 7. a,b,c razredi uputili smo se na terensku nastavu u Voćin. Posjetili smo GEO centar u kojem smo naučili, a ponešto samo ponavljali o nastanku planete Zemlje i živog svijeta na njoj. Zatim smo o toj temi gledali film u 6D kinu. Za kraj obilaska zabavili smo se razgledavanjem biljnog i životinjskog svijeta pomoću VR naočala. Na povratku u autobusu zabavljali smo se uz glazbu i pjevanje.

Ena Bartolov 7.a

 


[OPŠIRNIJE]Dani kruha i Dan jabuka u PŠ Torjanci
Emilija Šmit Polić / datum: 23. 10. 2023. 11:54

I ove godine obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje te Dane jabuka u našem 1. i 2. f razredu. Vrijedne ruke naših baka, roditelja i naše učiteljice upotpunile su ovaj dan... Zahvaljujemo svima na našoj novoj kuhinji koja nam je prava radost i iznenađenje posebno u ovakim prigodnim danima, a naravno i kuhani obroci svaki dan... Područna škola Torjanci 1. i 2. f razred

Učiteljica: Marija Brdarić Kovačević


[OPŠIRNIJE]I mi smo danas bili dio projekta Ruksak (pun) kulture
Đurđica Petrović / datum: 20. 10. 2023. 18:17

Riječ je o  jedinstvenom kulturno-edukativnom programu na državnoj razini koji su zajedno pokrenuli Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Program Ruksak (pun) kulture omogućava dostupnost, približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima, razvijanje njihove estetske kulture, općenito senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture. Namjera programa je da umjetnost i kultura budu jednako dostupne svoj djeci na području Republike Hrvatske.


[OPŠIRNIJE]Dani kruha u PŠ BPS
Emilija Šmit Polić / datum: 19. 10. 2023. 11:17

Područna škola Baranjsko Petrovo Selo obilježila je u ponedjeljak 16.10. Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje kratkom priredbom i blagoslovom hrane koji je predvodio župnik Robert Kirhofer. Svaki je razred ukrasio svoj stol u holu škole raznim pecivima, kolačima i plodovima zemlje te su nakon blagoslova učenici i učitelji zajednički objedovali.


[OPŠIRNIJE]Posjet Hrvatskom narodnom kazalištu
Emilija Šmit Polić / datum: 16. 10. 2023. 12:20

Učenici viših razreda naše škole posjetili su Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku 13. 10. 2023. 

Gledali smo Veselu udovicu. Većini je naših petaša ovo bio prvi posjet HNK-u, a svi su redom ostali oduševljeni predstavom.

[OPŠIRNIJE]MJESEC HRVATSKE KNJIGE
Emilija Šmit Polić / datum: 13. 10. 2023. 11:17
Povodom Mjeseca hrvatske knjige, učenici 1.i 3. razreda PŠ Branjin Vrh posjetili su Gradsku knjižnicu Beli Manastir, a učenici 1.razreda dobili su na poklon iskaznicu Gradske knjižnice i tako postali njezini novi članovi .
Hvala knjižničarkama na ugodnom i poučnom druženju !
Učiteljica Sanja Marković

[OPŠIRNIJE]GOSTOVANJE METEREOLOGA ZORANA VAKULE
Emilija Šmit Polić / datum: 13. 10. 2023. 11:11
U Gradskoj knjižnici Beli Manastir 12.10. sudjelovali smo na gostovanju najpoznatijeg hrvatskog meteorologa i pisca Zorana Vakule. Saznali smo:
- da je najveća pahulja 38cm
- što je prije grom ili svjetlost
- što je vjetar i koja je njegova korist i šteta
- značenje oblaka kumuloninbus
- zašto je snijeg koristan
- kako nastaje tornado
- zašto u Slavoniji i Baranji ima slabo snijega
- zašto su zime toplije i da moramo štedjeti energiju
- kako nastaje kiša i još mnogo drugih zanimljivosti o meteorologiji smo čuli. A najvažnije da trebamo osjetiti i živjeti u skladu s prirodom što nam je Zoran Vakula na vrlo zanimljiv način predstavio .
Mateo Horvat i Boris Todorović 3.a

[OPŠIRNIJE]POSJET MLINARU
Emilija Šmit Polić / datum: 12. 10. 2023. 11:07
Danas su učenici 1.a i 3.a razreda naše matične škole posjetili Mlinar u Osijeku - tvornicu kruha, peciva i kolača povodom Dana kruha koji će se u našoj školi obilježiti sljedeći tjedan.
Upoznali smo se sa samom proizvodnjom i postupkom pečenja kruha i pekarskih proizvoda. Uz mnogobrojna pitanja, s velikim zanimanjem saznali smo da vrijedni ljudi rade duboko u noć kako bi mi svakodnevno uživali u kruhu i pecivima. S velikom pozornošću smo popratili kako se proizvode i kolači te uz kušanje slastica obećali da ćemo jednoga dana raditi u tvornici kolača.
Uz zabavu i čašćenje zahvalili smo se gospodinu Luki što nas je proveo kroz cijeli pogon te mu se zahvaljujemo na srdačnosti i gostoprimstvu.
Učenici 1. i 2. razreda i učiteljice Silvija Kozari Golob i Dajana Majstorović

[OPŠIRNIJE]Europski dan jezika
Emilija Šmit Polić / datum: 2. 10. 2023. 10:56
Učenici viših i nižih razreda područne škole Baranjsko Petrovo Selo prošli su tjedan obilježili Europski dan jezika raznim aktivnostima. Učenici nižih razreda su izrađivali zastavice s podacima o sebi, a učenici viših razreda su istraživali države u Europi na engleskom jeziku i obukli su majice s raznim natpisima na različitim jezicima.
Nikolina Janc, učiteljica engleskoga i njemačkoga jezika

[OPŠIRNIJE]DOČEK PRVAŠIĆA
Đurđica Petrović / datum: 4. 9. 2023. 18:39

Danas, 4.rujna 2023. godine veliki je dan za naše prvašiće. Svečano smo ih dočekali i zaželjeli mnogo sreće i veselja!


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST - POČETAK NASTAVNE GODINE 2023./2024.
Đurđica Petrović / datum: 28. 8. 2023. 16:12

Dragi učenici i roditelji!

Nastavna godina 2023./2023. za učenike osnovne škole počinje 4. rujna 2023. godine.

U matičnoj školi Šećerana, nastava će se organizirati u dvije smjene.

PREDMETNA NASTAVA- nastava je uvijek organizirana u jutarnjoj smjeni od 7:45 sati.

Učenici putnici autobus čekaju na uobičajenom mjestu i vremenu.

RAZREDNA NASTAVA- nastava je organizirana u dvije izmjenične smjene.

U prvom tjednu od 4.9. do 8.9. 2023.jutarnja smjena su učenici 1.i 3. razreda (od 7:45 sati), a poslijepodnevna smjena su učenici 2. i 4.razreda( od 13:00 sati ili prema rasporedu sati),

OSIM  prvoga dana, 4. 9. kada učenici 1. razreda dolaze u školu u 13 sati.

PŠ Baranjsko Petrovo Selo radi u jednoj smjeni, jutarnjoj, prema uobičajenom rasporedu s početkom nastave u 7:30 sati.

Prijevoz učenika je prema uobičajenom rasporedu.

Ostale područne škole, Luč, Branjin Vrh, Petlovac i Torjanci rade u jednoj smjeni, jutarnjoj prema uobičajenom rasporedu od 8:00 sati.

SRETAN VAM POČETAK NOVE NASTAVNE GODINE!


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O POLASKU UČENIKA NA LJETOVANJE U DRAMALJ
Emilija Šmit Polić / datum: 13. 7. 2023. 18:27

Polazak učenika na ljetovanje u Dramalj je u ponedjeljak 24. 7. 2023. u 6.00 sati iz dvorišta OŠ Šećerana u Šećerani. smileyyes


[OPŠIRNIJE]Termin polaganja popravnog ispita iz matematike, 23. 8. 2023.
Đurđica Petrović / datum: 6. 7. 2023. 09:50

Termin polaganja popravnog ispita iz matematike, 23. 8. 2023.

Učiteljsko vijeće OŠ Šećerana, na svojoj sjednici, održanoj 6. srpnja 2023. odredilo je termin održavanja popravnog ispita iz matematike te je na prijedlog Učiteljskog vijeća, ravnateljica škole imenovala Povjerenstvo za provedbu popravnog ispita.

Termin polaganja popravnog ispita iz matematike je:

 23. kolovoza u 8.00 sati u područnoj školi Baranjsko Petrovo Selo

 


[OPŠIRNIJE]NAGRADA UČENICI MIHAELI KUZMIĆ
Đurđica Petrović / datum: 5. 7. 2023. 13:32

Prije današnje podjele svjedodžbI učenicima od 1. do 7. razreda, u predvorju škole priređeno je svečano uručenje nagrade našoj najuspješnijoj učenici Mihaeli Kuzmić. Mihaela je nagrađena za drugo mjesto na Županijskom natjecanju iz Hrvatskog jezika, drugo mjesto na Županijskom natjecanju iz Biologije te deveto mjesto na Državnom natjecanju iz Biologije.
Uručujući nagradu,  ravnateljica je naglasila kako je to poticaj Mihaeli da nastavi s predanim radom, ali i ostalim učenicima da se upuste u pustolovinu dodatnog učenja i rada.
Tom prigodom čestitala je i mentoricama Silviji Borovečki i Brankici Murk za izvrstan rad i promicanje znanja učenika!


[OPŠIRNIJE]DOPUNSKI NASTAVNI RAD
Đurđica Petrović / datum: 26. 6. 2023. 11:21

Dopunski nastavni rad u OŠ Šećerana je od 27.6.do 3.7.2023.

U matičnoj školi Šećerana je od 8.00 do 9.30 sati.

U PŠ Baranjsko Petrovo Selo od 7.30 do 10.30 sati

 

 


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA - POSJET UČENIKA OSMIH RAZREDA KARLOVCU
Emilija Šmit Polić / datum: 14. 6. 2023. 09:36

Učenici 8.abc razreda su 13. lipnja 2023. posjetili grad Karlovac u sklopu terenske nastave o Domovinskom ratu. Nakon višesatne vožnje su u odredištu Karlovcu poslušali predavanje o Domovinskom ratu te tako proširili svoja znanja ali i saznali puno o ulozi grada na četiri rijeke tijekom agresije na Republiku Hrvatsku. Zatim je uslijedio obilazak vanjskog i unutarnjeg postava Muzeja Domovinskog rata Turanj. Sljedeća je lokacija bio restoran Lovački rog, tamo su ručali, predahnuli i družili se s učenicima iz drugih škola. Završetak terenske nastave bio je posjet Aquatike, jedinog slatkovodnog akvarija u Hrvatskoj s jedinstvenim pogledom na podvodni svijet rijeka i jezera. U pratnji učenika bili su učitelj povijesti Deže Erdeš i učiteljica engleskoga i njemačkoga jezika Nikolina Janc.


[OPŠIRNIJE]UPIS DJECE U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2023./2024.
Đurđica Petrović / datum: 6. 6. 2023. 09:33

OBAVIJEST RODITELJIMA BUDUĆIH PRVAŠIĆA

UPIS UČENIKA U 1. RAZRED ZA ŠKOLSKU GODINU 2023./2024. BIT ĆE U

PONEDJELJAK, 12. LIPNJA 2023. GODINE

I

UTORAK, 13. LIPNJA 2023. GODINE

U MATIČNOJ I SVIM PODRUČNIM ŠKOLAMA

U VREMENU

OD 8.00 DO 12.00 SATI

I

OD 16.00 DO 19.00 SATI.


[OPŠIRNIJE]ŠKOLA U PRIRODI ORAHOVICA
Emilija Šmit Polić / datum: 5. 6. 2023. 12:22
Učenici 3. i 4. razreda matične i područnih škola boravili su u školi u prirodi u Orahovici od 29.5. do 2. 6. 2023.
U pet dana, osim čitanja, pisanja i računanja, pohađali smo školu plivanja, posjetili ranč i jahali konje, vidjeli što se sve nalazi u vatrogasnom vozilu, zabavljali se u dječjem discu, pojeli najukusniji sladoled, išli u obilazak šume i grada, plesali na pidžama partyju, posjetili Geo info centar u Voćinu i luuuudo se zabavili 😊
Učitelji Marija Šimić i Goran Radulović

[OPŠIRNIJE]Motivacijski koncerti Umjetničke škole Beli Manastir
Emilija Šmit Polić / datum: 31. 5. 2023. 08:27
U petak 26. svibnja 2023. godine našu školu posjetili su učenici i učitelji Umjetničke škole Beli Manastir. Učenici razredne nastave matične škole Šećerana od drugog do četvrtog razreda imali su
priliku čuti i isprobati glazbala koja se mogu naučiti u Umjetničkoj školi.
Svi nazočni učenici dobili su letak na kojem se nalaze datumi prijemnih ispita u Umjetničku školu.
Sviranje glazbala i ostale glazbene aktivnosti pozitivno utječu na fizičke i kognitivne sposobnosti te tako doprinose razvoju svakog djeteta.
Gabriela Feher, učiteljica glazbene kulture

[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKE SPORTSKE IGRE
Emilija Šmit Polić / datum: 26. 5. 2023. 11:57
I ove godine smo održali Školske sportske igre OŠ Šećerana. Učenici su pokazali spretnost i pozitivni sportski duh. Bravo za sve sudionike naših sportskih igara!
 
 
 
 
 
 
 
 

[OPŠIRNIJE]Večer stranih jezika
Emilija Šmit Polić / datum: 15. 5. 2023. 08:52

🇰🇷🇩🇪🇨🇮🇧🇬🇸🇪🇬🇧

U petak 4.5.2023. poslijepodne u matičnoj je školi održana Večer stranih jezika koju su organizirali učitelji Deže Erdeš, Silvija Borovečki, Nikolina Janc i Tijana Nedić. Pozvani su bili učenici od 5. do 8.razreda te se odazvalo njih ukupno 35 iz matične škole i iz PŠ Baranjsko Petrovo Selo. Učenici su podijeljeni u grupe po zastavama država koje su izvukli i aktivnosti su započele sa razvrstavanjem posuđenica, pronalaženjem hrvatske riječi u internacionalizmima, pogađanje jezika zadane riječi, pogađanje jezika na kojem se izvodi pjesma koju su slušali i spajanje jezičnih puzzli. Također su imali i bonus igre, pjevanje na stranom jeziku i smišljanje nove riječi za riječ ćevap u kojima su svi učenici pokazali najveći interes i kreativnost. Svaka grupa je za svaku aktivnost dobila bodove te su prva tri mjesta nagrađena poklonom naših izdavača Alfe, Školske knjige i Profila kojima zahvaljujemo na donaciji. Pohvala svim učenicima za aktivnost i sudjelovanje!


[OPŠIRNIJE]NAGRADNI IZLET GRADA BELOG MANASTIRA- PLITVIČKA JEZERA
Đurđica Petrović / datum: 13. 5. 2023. 19:21

Nagradni izlet Grada Belog Manastira
Danas su učenici od 1. do 4. razreda područne škole Branjin Vrh s učenicima 6.a razrednog odjela OŠ "Dr. Franjo Tuđman" ostvarili nagradni izlet na Plitvička jezera.
Izlet je nagrada Grada Belog Manastira za pobjednike akcije skupljanja starog papira pod nazivom "Papir recikliramo, u budućnost profitiramo!"
Bilo im je izvrsno, a djeca su sretna i zadovoljna što je i bio glavni razlog cijelog projekta!
Hvala Gradu Belom Manastiru!


[OPŠIRNIJE]PČELICA SPELICA
Emilija Šmit Polić / datum: 5. 5. 2023. 20:54
Pčelica Spelica 🧡🐝 Danas se u dvorani Gradski vrt održalo regionalno natjecanje u sricanju engleskoga jezika u organizaciji OŠ Tin Ujević iz Osijeka i sudjelovali su učenici naše škole. U kategoriji od 1. do 4.razreda sudjelovali su učenici Bartol Šarac iz PŠ Baranjsko Petrovo Selo i Niko Torjanac iz PŠ Luč, u kategoriji 5. i 6.razredi Andrej Vidaković, matična škola i Katarina Kuna iz PŠ Baranjsko Petrovo Selo, a u kategoriji 7.i 8.razredi učenice iz matične škole Ana Časar i Elena Leskovar. Svi učenici su pokazali zavidno znanje u sricanju riječi na engleskom jeziku i svatko je dobio poklon sponzora Profil Kletta. Posebno se istaknula učenica Katarina Kuna koja je u svojoj kategoriji osvojila drugo mjesto i dobila srebrnu medalju. Čestitamo svim natjecanjima i mentorima! Nikolina Janc, učiteljica engleskoga i njemačkoga jezika

[OPŠIRNIJE]DRŽAVNO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE
Emilija Šmit Polić / datum: 5. 5. 2023. 15:52
Drzavno natjecanje iz Biologije od 2. do 5. svibnja 2023. odrzano u Umagu je iza nas! Ucenica Mihaela Kuzmić iz našeg 7.a odjela, uz vodstvo mentorice Brankice Murk, osvojila je 7. mjesto po broju bodova u Državi od 19 ucenika pozvanih na natjecanje. Divno je bilo biti dio vrha biologije medu najboljim ucenicima u Drzavi od 7. r OŠ do 4. r SŠ kao i medu mentorima te clanovima DP s kojima je imala priliku razgovarati. Za nasu Mihaelu predivno iskustvo kako u natjecanju u znanju, provodenju tri prakticna rada, druzenju kao i širenju vidika u svim pogledima. Ovu prigodu koristimo i za promociju zahtjevnog STEM podrucja za koje se rijetki odlucuju. Želimo joj puno uspjeha i nastavak rada i dalje 😊 uciteljica: Brankica Murk

[OPŠIRNIJE]U OŠ ŠEĆERANA ODRŽAN INFO DAN U SKLOPU PROJEKTA ˝UČIMO ZAJEDNO" 6˝
Emilija Šmit Polić / datum: 4. 5. 2023. 09:37
U matičnoj školi Šećerana i PŠ Baranjsko Petrovo Selo 24. i 25. travnja 2023. održan je Info dan u sklopu projekta ˝Učimo zajedno 6˝ na kojem su se učenici upoznali kroz kratku prezentaciju koordinatorice Suzane Leskovar sa ovim vrijednim projektom, njegovim ciljevima i općenito o ulozi pomoćnika u nastavi.
Projekt ˝Učimo zajedno 6˝ djeluje već šestu godinu i usmjeren je na potpuno uključivanje (inkluziju) učenika s teškoćama u razvoju u redovito osnovnoškolsko obrazovanje, a samim tim i u život lokalne zajednice čime se unapređuje kvaliteta školovanja takve djece kao i mogućnost za bolje uključivanje na tržište rada.
Ciljevi projekta su:
1. Unaprijediti socijalno uključivanje djece s teškoćam u redoviti sustav obrazovanja
2. Smanjiti broj nezaposlenih osoba na području Osječko-baranjske županije
3. Uspostaviti mehanizam međusektorske suradnje ključnih dionika na razini županije u provedbi socijalne inkluzije djece i mladih.
Ovim projektom OŠ Šećerana je tijekom ove školske godine ostvarila pravo na četiri pomoćnika u nastavi i jednog komunikacijskog posrednika preko Udruge gluhih i nagluhih koji uspješno pomažu učenicima s teškoćama u razvoju kojima su dodijeljeni. Nadamo se da će se ovakvi hvale vrijedni projekti nastaviti i dalje na opće zadovoljstvo učenika i njihovih roditelja kao i učitelja.

[OPŠIRNIJE]E, baš želim biti poduzetnik!
Emilija Šmit Polić / datum: 28. 4. 2023. 17:50

Dana 28. 4. 2023. učenici 8.a i 8.b razreda zajedno su s domarima i učenicima 2.a razreda sudjelovali u projektu “E, baš hoću biti poduzetnik”. Sudjelovali su tako što su u školskom dvorištu punili visoke gredice zemljom i pripremali ih za sijanje sjemenki. Njih su bodrile, a pomalo i pomagale nastavnice: Brankica Murk, Tatjana Krivić i Silvija Kozari. Učenici su na zdrav i zabavan način proveli jedan školski sat i time pridonijeli projektu te zaista uživali u tome.

Ana Časar, 8.a


[OPŠIRNIJE]MEĐUŠKOLSKI KVIZ "EUROPSKA UNIJA
Đurđica Petrović / datum: 20. 4. 2023. 19:34

Područna škola Baranjsko Petrovo Selo bila je sudionica zanimljivoga međuškolskog kviza u Osnovnoj školi „Antunovac“.

Tema ovogodišnjeg međuškolskog kviza bila je „Europska Unija“. Ekipu su činili učenici od petog do osmog razreda naše najveće područne škole te pokazali zavidno znanje.

Format kviza je bio organiziran u obliku Pub Quiza što je učenicima ali i gledateljima bilo izuzetno zanimljivo. Učenici su imali i podršku, navijače, članove obitelji.

Zahvaljujemo na podršci i pomoći roditelja pri realizaciji odlaska u Antunovac.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz Biologije i Mihaela
Emilija Šmit Polić / datum: 19. 4. 2023. 12:27
Naša Mihaela Kuzmić, učenica 7.a razreda pozvana je na Državno natjecanje iz Biologije koje se održava od 2. do 5. svibnja 2023. godine u Umagu. U tijeku su intenzivne pripreme kako u znanju, tako i u izvođenju praktičnih radova u čemu Mihaela uživa, što je vidljivo i u prilogu. Želimo joj puno uspjeha, novih spoznaja i druženja.
Brankica Murk

[OPŠIRNIJE]Europeana u našoj učionici
Emilija Šmit Polić / datum: 19. 4. 2023. 12:22

Učenici su 7.c razreda područne škole Baranjsko Petrovo Selo na satima engleskoga jezika istraživali i proučavali platformu Europeana koja pruža digitalni pristup milijunima materijala kulturne baštine iz cijele Europe.Tema koju su proučavali bila je čokolada, pogledali su video o povijesti i nastanku čokolade, ilustracije o vrstama čokolade te su izradili stripove na temu čokolada na engleskom jeziku.

Nikolina Janc, učiteljica engleskoga i njemačkoga jezika


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju