preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Šećerana" Šećerana

Login
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Sviđa li vam se nova web stranica škole?Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OBAVIJEST O POČETKU NASTAVNE GODINE 2020./2021. I ORGANIZACIJI RADA U OŠ ŠEĆERANA
Autor: Đurđica Petrović, 2. 9. 2020.

Dragi učenici i roditelji!

Nastavna godina za sve učenike osnovne škole počinje 7. rujna 2020. godine.

S obzirom da nastavna godina počinje u uvjetima povezanima s COVID-19, OŠ Šećerana donijela je plan izvođenja nastave u takvim uvjetima, a u skladu sa svojim specifičnostima i mogućnostima.

OŠ Šećerana primjenjivat će:

 - model  nastave u školi za redovitu nastavu  i

- model mješovitog oblika nastave za izborne predmete koji su sastavljeni od više razrednih odjela


ORGANIZACIJA RADA U SMJENAMA

Matična škola Šećerana:

Radit će u 2 smjene i to na način da u jednoj smjeni idu svi učenici predmetne nastave (od 5. do 8. razreda) matične škole, a u drugoj smjeni svi učenici razredne nastave matične škole.

Jutarnjoj, prvoj smjeni nastava počinje u 7:45 sati i traje do 12:40 sati.

Od 12:50 do 13:45 sati vrši se dezinfekcija prostora škole.

Drugoj, poslijepodnevna smjeni nastava počinje u 14:00 sati i traje prema rasporedu sati koji će se dobiti od učiteljica.

Zbog velikog broja putnika u predmetnoj nastavi koji su vezani uz organizirani prijevoz učenika smjene se neće mijenjati, nego će ovakav raspored smjena biti nepromjenjiv.

Učenici putnici prevoze se organiziranim autobusima u koje ulaze s maskom, držeći fizički razmak među putnicima i po mogućnosti ulaze u autobus i sjede odjel po odjel izbjegavajući međusobne kontakte s učenicima drugih odjela.

PŠ Baranjsko Petrovo Selo

Radi u jednoj smjeni, jutarnjoj prema uobičajenom rasporedu s početkom nastave u7:30 sati.

Ostale PŠ, Luč, Branjin Vrh, Petlovac i Torjanci rade u jednoj smjeni, jutarnjoj prema uobičajenom rasporedu s početkom nastave u 8:00 sati.

RASPORED ULASKA I IZLASKA UČENIKA U ŠKOLU

Matična škola Šećerana:

Sukladno epidemiološkim uputama da se ulazak i izlazak učenika organizira tako da se osigura što manji kontakt među učenicima,

molimo učenike koji nisu putnici da u školu dođu ranije. Učenici sedmih i osmih razreda u 7:00 sati, učenici petih i šestih razreda u 7:15 sati iz razloga kako bismo osigurali što manji broj dolazaka učenika u jednom trenutku te time osigurali što manji kontakt među učenicima. Učenici ne čekaju pred školom već prema rasporedu ulaza za svoj razredni odjel, poštivajući fizički razmak od 1,5 m odmah ulaze u školu i svoju učionicu. Prvi nastavni dan će razrednici usmjeravati svoje učenike u njihovu učionicu.

Učenici putnici izlaskom iz autobusa nastavljaju poštivati fizički razmak i odmah ulaze u školu na ulaz koji je namijenjen  njihovom razrednom odjelu te prvi nastavni dan s razrednicom/razrednikom odlaze u njihovu učionicu.

RAZREDNA NASTAVA

Učenici 4. razreda u školu ulaze u 13:50 sati, 3. razreda u 13:45, učenici 2.razreda 13:45 , učenici 1.  razreda u 13:50 sati.

Raspored ulazaka je sljedeći:

Jutarnja smjena, predmetna nastava, matična škola:

Ulazak je organiziran na dva ulaza, glavni i  bočni ulaz škole. Raspored ulazaka razrednih odjela s obzirom na ulaz, bit će iskazan kao obavijest na ulazima škole.

 -5.a, 7.b, 8.a, 8.b razred odjel bočni ulaz škole,

- 5.b, 6.a, 6.b, 7.a razredni odjel glavni ulaz škole.

Druga, poslijepodnevna smjena, razredna nastava, matična škola:

Ulazak je organiziran na dva ulaza, glavni i  bočni ulaz škole. Raspored ulazaka razrednih odjela s obzirom na ulaz, bit će iskazan kao obavijest na ulazima škole. (2.i 4. azred glavni ulaz, 1. i 3.razred bočni ulaz škole). Učenici poštivajući fizički razmak čekaju kod svog ulaza učiteljicu/učitelja.

PŠ Baranjsko Petrovo Selo

Ulazak je organiziran na dva ulaza, glavni i  bočni ulaz škole. Raspored ulazaka razrednih odjela s obzirom na ulaz, bit će iskazan kao obavijest na ulazima škole.

Učenici putnici izlaskom iz autobusa nastavljaju poštivati fizički razmak i odmah ulaze u školu na bočni ulaz škole te prvi nastavni dan s razrednicom/razrednikom odlaze u njihovu učionicu.

Učenici koji nisu putnici ulaze na glavni i bočni  ulaz škole, poštivajući međusobni fizički razmak i odlaze u svoju učionicu. Učenici neputnici predmetne nastave ulaze na bočni ulaz,a učenici neputnici razredne nastave ulaze na glavni ulaz škole. Pri ulasku u školu držati fizički razmak od 1,5 m, kao i pri preobuvanju. Nadzor nad ulascima i izlascima učenika vode dežurni učitelji i spremačica.

U ostalim PŠ, Luč, Branjin Vrh, Petlovac i Torjanci učenici ulaze na jedan ulaz škole poštivajući fizički razmak.

Svi učenici će prvi nastavni dan dobiti udžbenike, a učenici s područja općine Petlovac i druge obrazovne materijale.

SRETAN NAM POČETAK NOVE NASTAVNE GODINE!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju