2019-04-04 12:52:00

OBILJEŽILI SMO DAN ŠKOLE!

Dan naše škole obilježavamo 3. travnja u znak sjećanja na branitelje 107 brigade Hrvatske vojske koji su svoje živote položili za slobodu domovine navedenoga datuma 1992. godine na području Baranje.

Na panou smo izložili fotografije palih branitelja pod geslom Da se nikad ne zaborave.

Kratkom priredbom svečano smo otvorili Dan škole. Zbor nam je otpjevao nekoliko pjesama te su prikazani igrokazi razredne i predmetne nastave.

Nakon toga odvijale su se radionice na 4 lokacije.

Dan naše škole obilježavamo 3. travnja u znak sjećanja na branitelje 107 brigade Hrvatske vojske koji su svoje živote položili za slobodu domovine navedenoga datuma 1992. godine na području Baranje.

Na panou smo izložili fotografije palih branitelja pod geslom Da se nikad ne zaborave.

Kratkom priredbom svečano smo otvorili Dan škole. Zbor nam je otpjevao nekoliko pjesama te su prikazani igrokazi razredne i predmetne nastave.

Nakon toga odvijale su se radionice na 4 lokacije.

U MŠ Šećerana održano je 9 radionica:

Knjigom u glavu koju su vodile učiteljice S. Borovečki, S. Komes i E. Šmit Polić, a pružila je učenicima mnoštvo zanimljivih aktivnosti: igre riječima, anagrama, kvizova, premetaljki…bilo je dinamično, a učenici su se zabavili.

U zdravom tijelu zdrav duh vodili su učitelji Z. Tenko i D. Martinuš, a učenici su igrali odbojku.

Zdravi životni stilovi pod vodstvom učiteljica B. Murk i J. Dobrenić, ponudila je učenicima 3 aktivnosti: hodanje do i oko jezera, vježbe joge i pilatesa i zdravu užinu.

Cvijet, pčela, med osmislile su učiteljice S. Kozari Golob i A. Dodoš, a cilj je bio upoznati učenike sa životom pčela i zdravstvenim prednostima meda.

Medeni kolačići vodile su učiteljice D. Majstorović i I. Kreko uz čiju su pomoć učenici izradili i ispekli slasne kolačiće koje smo poslije kušali.

Društveni vrtuljak vodile su učiteljice T. Krivić, S. Leskovar i A. Štefić, koje su kroz igru i zabavu potaknule učenike na logično zaključivanje i međusobno druženje. Zabava je bila zajamčena!

Kokošastična radionica zabavila je učenike izradom različitih prigodnih ukrasa za nadolazeće blagdane i otkrila  zabavne načine recikliranja vune.

Izrada gombica od vune koju su vodile učiteljice N. Glavan i G. Pek pružila je učenicima kreativnu zabavu i učenje novih vještina.

Cup song dance osmislile su i vodile učiteljice N. Janc i G. Feher i na kojoj se pjevalo i plesalo sa čašama uz pjesmu Anne Kendrick - Cup song. Bila je to zanimljiva kombinacija glazbe i poznavanja stranih jezika.

PŠ Baranjsko Petrovo Selo ugostila je učenike razredne nastave iz Torjanaca i ponudila sljedeće radionice:

Učitelj G. Radulović vodio je kreativnu radionicu izrađivanja praščića od glinamola.

Učiteljice I. Gorup i S. Markan vodile su radionicu izrade svirala od trske.

Upoznajmo micro:bit vodile su učiteljice E. Konjušak i M. Kiš. Radionica je bila uspješna, atmosfera ugodna i svi su učenici uspjeli snimiti bar jedan program na pojedini micro:bit.

Ruku pod ruku s tradicijom vodile su učiteljice T. Kusalić i A. Bačić u suradnji s Domaćom radinosti Perošević, a gošća je bila Darija Perošević.

Učitelj M. Blašković s učenicima je pekao palačinke kojima su se kasnije svi poslužili i zasladili.

Područne škole Baranjsko Petrovo Selo, Petlovac i Luč imale niz kreativnih i sportskih aktivnosti u kojima su učenici uživali.

S obzirom da slike govore više od riječi, zavirite u našu galeriju fotografija Dana škole 2018./2019. :)

 

 

 


Osnovna škola "Šećerana" Šećerana