2020-04-07 16:01:56

Svjetski dan zdravlja

Svjetski se dan zdravlja obilježava od 1950. kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje, a njih se ne bismo trebali sjetiti samo  7. travnja, već bi se o njima trebalo voditi računa tijekom cijele godine. 

Za zdravo tijelo najvažnija je prevencija bolesti, a izreka bogat si ako si zdrav u trenutnim okolnostima ugroze zdravlja pučanstva diljem svijeta, svakome je jasna.
 
 
 
 
 
Što možeš sam učiniti kako bi ostao/la zdrava?
 
- pravilno i uravnoteženo se hrani
- spavaj 8 sati noću 
- redovito vježbaj
- održavaj osobnu higijenu
-razvijaj svoje mentalne sposobnosti 
- izbjegavaj štetne navike poput prekomjernog jedenja, gledanja tv-a ili korištenja alkohola i nikotina
 

Svjetski se dan zdravlja obilježava od 1950. kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje. Tema vezanih za zdravlje ne bismo se trebali sjetiti samo na dan 7. travnja, već bi se o njima trebalo voditi računa tijekom cijele godine. 

Za zdravo tijelo najvažnija je prevencija, a izreka "bogat si ako si zdrav" u trenutnim okolnostima ugroze zdravlja pučanstva diljem svijeta, svakome je jasna.     Što možeš sam učiniti kako bi ostao/la zdrava? - pravilno i uravnoteženo se hrani - spavaj 8 sati noću  - redovito vježbaj - održavaj osobnu higijenu - razvijaj svoje mentalne sposobnosti - izbjegavaj štetne navike poput prekomjernog jedenja, gledanja tv-a...  

Osnovna škola "Šećerana" Šećerana