objavio/la Đurđica Petrović
„Poduzetnici se ne rađaju već se stvaraju“

Novi niz edukacija u sklopu projekta HobIT uveo nas je u priču o poduzetništvu i poduzetničkom načinu promišljanja. Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, 21.10., održan je prvi ciklus edukacije koju provode profesorice Sunčica Oberman Peterka, Julia Perić i Anamarija Delić. Sudionici edukacije upoznali su se s pojmom poduzetništva u širem smislu, ali i susreli s nekim od mitova vezanim uz poduzetništvo poput „Poduzetnici su kockari“ i „Poduzetnici se rađaju“. Da je poduzetništvo način promišljanja, a ne samo poslovno stanje, govori i činjenica da su sudionici mogli pronaći situacije u kojima su i sami bili poduzetni, a koje su vezane uz njihov svakodnevni život ili rad u odgojno-obrazovnom sustavu.

Kroz edukaciju sudionici će steći znanja i vještine koje su im potrebne za pokretanje uspješnog poduhvata, kreiranja poslovnih planova i razvoj poduzetničkog načina razmišljanja i djelovanja, a svoja će znanja moći primijeniti u nastavi i kroz rad u školskim zadrugama.

Nakon prvog ciklusa edukacije slijede nam i ostali ciklusi koji će uključivati teme poput razvoja poslovnog projekta, rada u timovima, korištenja resursa i procjena prilika te uočavanje rizika i korištenja alata za digitalni marketing.

Galeriju fotografija s prvog ciklusa možete pogledati ovdje.

Edukacija je provedena u sklopu projekta “E, baš hoću biti poduzetnik” koji je podržan financijskim sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP financijskog mehanizma.

Izdvojeno od starijih vijesti…

Europski tjedan sporta #BeActive

Europski tjedan sporta #BeActive

Dragi naši učenici, roditelji te nastavnici, pozivamo vas u OŠ Šećerana u petak 27.rujna 2024. godine s početkom u 10:20 sati na obilježavanje Europskog tjedna sporta, #BeActive , pod nazivom Šećeranski festival trčanja i hodanja (staza ne duža od 100m). Festival će...

Doček nove generacije prvašića

Doček nove generacije prvašića

Danas smo s velikim veseljem dočekali novu generaciju prvašića u našoj školi! Ukupno 35 učenika krenulo je na svoje putovanje kroz osnovno obrazovanje, a mi smo se potrudili da im ovaj poseban dan ostane u nezaboravnom sjećanju. U matičnoj školi i svim područnim...

Skip to content