objavio/la Đurđica Petrović
hobIT: Razvoj novih nastavnih materijala

Novosti iz projekta hobIT: Kurikulum izvannastavne aktivnosti Poduzetništvo ušao je u testnu fazu u sve tri partnerske škole.

Kao dio rezultata provedbe projektnih aktivnosti, odnosno razvoja kompetencija i poboljšanja vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika u podučavanju poduzetništva i poduzetničkih kompetencija, kreiran je školski Kurikulum za izvannastavnu aktivnost Poduzetništvo namijenjen učenicima od 5. do 8. razreda. Kurikulum će obuhvatiti fond od 35 sati, a izradili su ga nastavnici sudionici projekta.

O KURIKULUMU:

Kurikulum izvannastavne aktivnosti Poduzetništvo nadograđuje se na tri domene međupredmetne teme Poduzetništvo (promišljaj poduzetnički, djeluj poduzetnički i ekonomska i financijska pismenost) te ih integrira u strukturu svoje četiri domene:

A) PODUZETNIČKA IDEJA
B) PODUZETNIČKI PROJEKT
C) MARKETING
D) KAPITAL


Ovako razrađene domene potaknut će kod učenika da svoj poduzetni način razmišljanja i djelovanja u svakodnevnome životu i radu definiraju u poduzetničku ideju. Na temelju proaktivnog stava prema svemu što rade i uočavanja prilika učenici će moći svoju poduzetničku ideju uobličiti u poslovni, odnosno poduzetnički projekt. Usvajanjem elementarne ekonomske i financijske pismenosti učenici će steći osnovna znanja i vještine potrebne za razumijevanje i upravljanje marketingom plasmana svoje poduzetničke ideje. Uključivanje u svijet rada i razvojem svijesti o potrebi cjeloživotnoga učenja, usavršavanja i prilagođavanja potrebama tržišta rada učenici će razvijati sposobnost razumnog preuzimanja rizika za svoj uloženi i dobiveni kapital te će biti sposobni isti iskoristiti za ulaganje u nove ili poboljšanje postojeće poduzetničke ideje.

Kurikulum će uključivati preporuke i nastavni materijali za rad s učenicima sa posebnim odgojno-obrazovnim potrebama i nadarenim učenicima. Kurikulum je u testnoj fazi u sve tri partnerske škole, a će biti dostupan u digitalnom obliku na mrežnim stranicama uključenih škola.

Kurikulum je dio projekta “E, baš hoću biti poduzetnik!”

Izdvojeno od starijih vijesti…

Europski tjedan sporta #BeActive

Europski tjedan sporta #BeActive

Dragi naši učenici, roditelji te nastavnici, pozivamo vas u OŠ Šećerana u petak 27.rujna 2024. godine s početkom u 10:20 sati na obilježavanje Europskog tjedna sporta, #BeActive , pod nazivom Šećeranski festival trčanja i hodanja (staza ne duža od 100m). Festival će...

Doček nove generacije prvašića

Doček nove generacije prvašića

Danas smo s velikim veseljem dočekali novu generaciju prvašića u našoj školi! Ukupno 35 učenika krenulo je na svoje putovanje kroz osnovno obrazovanje, a mi smo se potrudili da im ovaj poseban dan ostane u nezaboravnom sjećanju. U matičnoj školi i svim područnim...

Skip to content